Hegyi gorillák és csimpánzok nyomában, szafari Uganda Nemzeti Parkbajaiban (újdonság- világon egyedülálló élmény!)

Infók és árak

Részvételi díj Helyszínen fizetendő        Összesen  Repülőjegy
3630 USD
/ fő
 600 USD
/ fő
4230 USD/ fő 215.000 ft/fő, összes illetékkel, poggyásszal. Figyelem! Fix alapáras repülőjegy, mely megvásárlás napjáig kis mértékben változhat az árfolyam változás és a kerozin ár változásának következtében! 

Részvételi díj tartalmazza: Reptéri transzfereket; közlekedést bérelt járművel az út teljes ideje alatt; magyar nyelvű Ugandában élő csoportkísérőt az ugandai érkezéstől visszaindulásig; összes szállást; teljes ellátást; ásványvizet; az útleírásban részletezett parkok belépőit és vadleseken való részvételt; vadőrök díjait; ugandai állami adókat és illetékeket; szolgáltatások díjait; fejenként 1 gorilla engedélyt (700 USD/fő); 1 csimpánz engedélyt (200 USD/fő); hajózást a Kazinga csatornán és a Níluson; erdei séták költségeit; komp díját a Murchison Vízesésnél, minden, a leírásban részletezett program díját, szervezési költségét. 

Részvételi díj nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyet, az italokat, a leírásban nem részletezett programokat, a borravalókat, baleset-és poggyász biztosítást valamint az ugandai vízumot (100 USD/fő,utazás előtt, online kérvényezhető). 

   

Beutazási feltételek- Magyar állampolgárok vízum birtokában, a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Ugandába. A vízum online, az utazás előtt kérvényezhető, 100 USD/ fő díjért. 
 
Biztonság- Uganda a szomszédos Kenyához képest sokkal biztonságosabb. Kevés nagy település van, vidéken pedig nem kell tartanunk a bűnözéstől, zsebtolvajlástól. Az ugandai emberek büszkék és vendégszeretők.
 
Elektromosság- A főváros és vonzáskörzetét leszámítva az ugandai lodge-ok nagy többségén generátorról, vagy alternatív energiák felhasználásával történik az áramellátás. Ugandában angol szabványú hálózati csatlakozót használnak.
 
Pénz- Uganda pénzneme az ugandai schilling. Érdemes a repülőtéren váltani, mivel az út során kevés pénzváltási lehetőség adódik. A keményvaluta az USD, melyet bárhol szívesen látnak. Fontos, hogy 2000. év előtti USD-t nem fogadják el sem a pénzváltóknál, sem a szállásokon. Fontos továbbá, hogy amennyiben váltani szeretnénk, érdemes 50 USD-100 USD-os címletet váltani, mivel sok esetben ezt jobb árfolyamon váltják. ATM-ből való készpénzfelvétel csak a repülőtéren és Kampalában lehetséges.
 
Mikor utazzunk?- A klíma az év minden szakában kellemes, egész évben kiegyensúlyozott 24-28 fok körüli a hőmérséklet. Az esős periódusok októberben-novemberben és áprilisban- májusban jellemzőek.
 
Egészség- Sárgaláz oltás kötelező, malária megelőzésére szolgáló készítmény szedése ajánlatt, kiváltképp az esős időszakokban. 
Öltözet- Érdemes naptejet hozni magunkkal. Könnyed viseletet, kalapot, túrabakancsot, hosszú nadrágot és egy hosszú felsőt is hozzunk. Utóbbiaknak alkonyattól pirkadatig, a szúnyogok kirajzási időszakában vehetjük hasznát.
 
Mit hozzunk magunkkal gorilla lesre?
 • túracipőt és esőkabátot
 • akik nem bírják a dzsungelhangokat, hozzanak magukkal füldugót
 • naptej, sapka/kalap (az idő eléggé kiszámíthatatlan) és rovarriasztót
 
Milyen szabályok betartására ügyeljünk?
 • Fertőző betegségben (Pl. influenza, hasmenés)szenvedők nem léphetnek be a parkba
 • Maradjunk mindig csoportban, miközben a gorillákkal vagyunk
 • Ne menjünk 7 méternél (21 láb) közelebb a gorillákhoz
 • Ne együnk vagy dohányozzunk a gorillák 200 méteres körzetében
 • Forduljunk el a gorilláktól, ha köhögnünk vagy tüsszentenünk kell, és takarjuk el szánkat, orrunkat
 • Ne szemeteljünk
 • 15 év alatti személy nem vehet részt gorilla-követésen.
 • Ne köpjünk a növényzetre
Ország

Uganda

Következő időpont

2022. október 26. -

2022. november 06.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 26.
Időtartam

12 nap

Létszám

minimum 10 főtől

Rólunk mondták

Pont ma van egy hete, hogy tele élményekkel megérkeztünk Ugandából. Ezzel együtt 28. alkalommal voltam 15 afrikai országban, s elmondhatom, az egyik legbékésebb, legélhetőbb ország legkedvesebb lakosai között voltunk. Az angyalok mindenütt velünk voltak: amíg más csapatok nem láttak csimpánzokat, addig a közvetlen közelünkben üvöltözött egy, és püfölte a fát a földön. Amíg mások szakadó esőben 5-6 órát gyalogoltak, s csak a távolból láttak gorillákat, addig mi gyönyörű időben, egy óra gyaloglás után egy 14 fős család kellős közepén találtuk magunkat. A rafting csodálatos volt, a Nílus forrása nem kevésbé. Olykor fárasztóak voltak a hosszú utazások, de a sok élmény mindenért kárpótolt. Vezetőnk nagyon megszeretett minket, a végén úgy váltunk el egymástól, hogy sokáig fog ránk emlékezni. A barátaim nevében is köszönöm a segítségeteket, hogy mindezt megtapasztalhattuk. - N. Gyula, Budapest

7 órát gyalogoltunk a Bwindi Nemzeti Parkban, mire rátaláltunk a helyi gorillákra egy völgyben, a hegy túloldalán. Láttuk a nagy ezüsthátút, a családjával együtt, volt velük egy négy hónapos kis gorilla is, aki végig csínytalankodott és játszott a többi társával. Fantasztikus élmény volt mindezt látni! A helyi gájd- sofőrünk profi volt és előzékeny, addig kereste velünk az oroszlánokat a nemzeti parkokban, ameddig meg nem találtuk őket. - Szentpéteri Család, Budapest

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár