Best of Zanzibár és Pemba sziget

Program

Az Indiai- óceánon található tanzániai Fűszer-szigetekként is emlegetett elbűvölő szigetcsoport évtizedek óta misztikus és varázslatos hely, amit a gyönyörű türkizkék tenger, és a fehér homokos tengerpart tesz felejthetetlenné.  Privát túránkat két főtől, angol nyelvű csoportkíséréssel tervezzük meg az Ön által kiválasztott időpontban. Az alábbi egy séma-itiner, egy kiindulási alap, amennyiben utazását hosszabbra, vagy rövidebbre tervezi, vagy másmilyen szállásokat képzel el, az alábbi, séma itinertől eltérő ajánlatot, személyre szabottan is tudunk készíteni. Kérjük, írja meg az címre, hogy milyen életkorú, hány fő utazna, milyen szobakiosztással, mikor, és, hogy az alábbi program megfelelő-e, vagy ettől eltérőt szeretnének. 

   

COVID tájékoztatás:

SEM ÁTOLTOTTSÁGI IGAZOLTSÁG, SEM PCR TESZT NEM SZÜKSÉGES A BEUTAZÁSHOZ! NINCS BEUTAZÁSI KORLÁTOZÁS ÉRVÉNYBEN SEM TANZÁNIÁRA, SEM ZANZIBÁRRA VONATKOZÓAN!

Áttekintő program:

1. nap-  Irány Zanzibár sziget! Érkezés, transzfer a szállásra
2. nap-  Stone Town (UNESCO) történelmi városának felfedezése, Börtön sziget és fűszer túra, éj Zanzibár
3. nap-  Kék szafari túra vízen, éj Zanzibár
4-5.nap-  Nyaralás Zanzibár paradicsomi fehér-homokos partján, naplemente túra, éj Zanzibár
6. nap-  Irány Pemba sziget!
7. nap-  Kidike rezervátum és az óriás denevérek
8. nap-  Misali sziget- Ngezi Erdő- Vumawimbi part
9. nap-  Búcsú Pemba szigettől, utazás Dar es Salaamba, hazautazás 
 

Program: Best of Zanzibár és Pemba sziget

1. nap Érkezés Zanzibárra

Indulás Zanzibár szigetére egy átszállással Bécsből vagy Budapestről.  Transzfer a szállásra. Szállás: Karafuu Beach Resort & Spa***** - All Inclusive  

2. nap Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town történelmi városrésze (UNESCO)

Városnézés Zanzibár város történelmi városrészében (Stone Town). A széljárta, szűk sikátorokat róva helyi népművészeti termékeket, régiségeket, textíliákat és illatos fűszereket árusító boltocskákba, standokba botlik a látogató. A félnapos túrán felkeressük a városrész legnevezetesebb történelmi látnivalóit is. Mindemellett megszemléljük a város állandóan nyüzsgő piacát, a sikátorok mívesen faragott, veretes kapuit, két katedrálisát.
Fűszertúra: Nem lehet teljes a zanzibári kirándulás, ha nem látogatjuk meg a sziget egyik gondosan kiválasztott fűszereket termesztő farmját. Túránk során próbára tesszük érzékszerveinket különböző fűszerek illatával, ízével – a chili erejétől kezdve a zöld kókuszdió frissítő, lédús beléig.
Látogatás a Börtön-szigetre, mely félórás hajóútra található Stone Towntól. A hely egy 100 éves börtönről kapta a nevét, mely a mai napig látogatható. A sziget érdekessége az aldabrai óriásteknős.

Szállás:  Karafuu Beach Resort & Spa***** - All Inclusive  

  Fotó: Dr. Pongrácz Tibor

3. nap Zanzibar - Kék szafari vízen

Hajókirándulás egy természetvédelmi övezetként nyilvántartott lagúnába és egy lakatlan szigetre. A sziget érdekességét több évezredes kagylólerakódások fokozzák. Ez a tökéletes hely a vízi sportokhoz és a kikapcsolódásra, ahol halászni és könnyűbúvárkodni is lehetőség nyílik. Grillebéd a tenger frissen fogott ’gyümölcseiből’. Visszatérés a szállásra naplementekor

Szállás:  Karafuu Beach Resort & Spa***** - All Inclusive  

4-5. nap Üdülés Zanzibár szigetén

Fakultatív program lehetőségek. (Pl: Mélytengeri horgászat, delfinles, szigettúra, Jozani erdő látogatás, búvárkodás stb.) 5. nap este naplemente és koktélozás egy hangulatos óceánparti bárban. 

Szállás:  Karafuu Beach Resort & Spa***** - All Inclusive  

6. nap Irány Pemba sziget

07:30-kor indulás a zanzibári szállásról Pemba szigetre komppal. 14.30 Érkezés Mkoa kikötőbe – indulás a szállásra. Pemba sziget 67 km hosszú és 22 km széles. Zanzibár partjaitól 48 km-re található. A mesés, érintetlen és izolált sziget a világ vezető szegfűszeg termesztője. 

Szállás: Pemba Paradise

7. nap Kidike rezervátum és az óriás denevérek – Chake Chake falu  

Reggeli után egy egész napos kirándulásra indulunk Pemba déli részén, hogy meglátogassuk a szigeten honos, rókaszerű arcukról elnevezett „repülő rókákat”. Szárnyfesztávolsága elérheti a 1,8 métert. Legfőképpen gyümölccsel táplálkoznak, ezért gyümölcs-denevéreknek is nevezik.  A gyümölcs-denevérek ökológiailag és gazdaságilag is fontosak, mivel beporozzák és szétszórják a vadon élő és a gazdasági növények magjait.  Meglátogatunk egy szegfűszeg olajfőzdét, Wawi faluban. A napot Chake Chake faluban zárjuk,amely egy dombtetőn található, kilátással a mangrove-teli Chake Chake-öbölre. Megtekintjük a környék nevezetességeit: Ras Mkumbuu, Chwaka, Mkama Ndume (XI-XIV. századi romok), a régi erődöt a rabszolgakikötővel, a múzeumot, az angol kertet. Körültekintés az 1904-ben nyitott helyi piacon.

Szállás: Pemba Paradise

8. nap Misali sziget -Ngezi erdő - Vumawimbi part

A Wesha tengeri kikötőből induló hajóval kelünk át a Misali-szigetre, amely Zanzibár egyik leghíresebb búvár- és sznorkelező helye. Vizeiben 42 fajta korall létezik és több mint 300 halfaj. Néha láthatunk kókuszrákokat is. A sziget továbbá híres, mint a zöld tengeri teknősök és a sólyomcsőrű teknősök legfőbb fészkelési helye. A fészkelési időszak december és április között az északkeleti monszun idején van, nagyrésze a Mpapaini partszakaszon.  Visszatérve Pembára ellátogatunk a Ngezi erdőbe, ami egy igazi esőerdő egyedi növényekkel és állatokkal. A Vumawimbi part a Kigomasha-félszigeten helyezkedik el. A félreeső, fehér homokos strand különlegessége, hogy teljesen érintetlen még.

Szállás: Pemba Paradise

9. nap - Búcsú Pemba szigettől, visszarepülés Dar-es Salaamba,hazautazás

Indulás Pemba szigetéről belföldi menetrendszerinti járattal Dar es Salaam városba. Hazautazás.

Figyelem! Tanzániában a legprofibb szervezés mellett sem lehet kifogástalanul utazást bonyolítani. Az eltérő időmenedzsment, úthálózat, iskolázottság és kultúra ezt nem teszi madaréktalanul lehetővé. Minden afrikai túra némi rugalmasságot, és flexibilitást kíván kedves utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán ugyan- de előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése. Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

Privát
Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

10 naptól javasolt

Létszám

2 főtől

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár