Szafari Tanzánia nemzeti parkjaiban, üdülés Zanzibáron

Infók és árak

Költségek

Részvételi díj                 Helyszínen fizetendő                           Teljes ár                           Repülőjegy illetékkel
2630 USD/ fő 600 USD/ fő 3230 USD/ fő 334.000 Ft/fő (A repülőtéri illetékek változása a díjat kis mértékben befolyásolhatja.)

Egyágyas felár: 400 USD/ fő
Teljes ár: 3 230 USD + 334 000 Ft/fő kétágyas elhelyezéssel

További kedvezmények: 

  • 50 USD/fő törzsutas kedvezmény a részvételi díjból 
  • 40 USD/ fő kedvezmény a részvételi díjból minimum négy fő együttes foglalása esetén baráti társaságokra, családokra is érvényes
  • A törzsutas és együttes foglalási kedvezmény nem vonható össze
  • További kedvezmények 18 év alattiak számára, életkortól függően

A részvételi díj és helyszínen fizetendő tartalmazza:

A nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket (illetékek árváltozás jogát fenntartva), a tanzániai szárazföldi napok alatt választástól függően kétágyas vagy nászágyas épített hotel jellegű (lodge) szobákban, teljes ellátással. Egy éjen a Serengeti Heritage Luxury Campben épített alapzatú, komfortos luxussátorban, saját mosdóval, fürdővel. Zanzibárban  *****-os hotelben All Inclusive ellátással, választástól függően kétágyas vagy nászágyas, standard, kertre néző szobában. (Igény szerint felár ellenében upgradelhető tengerre néző szobára, melynek ára 175 USD/ fő). A belépőket a nemzeti parkokba, a leírásban részletezett összes programot, a szafarikat, a közlekedési jármű bérleti díját sofőrrel és üzemanyaggal, a magyar nyelvű csoportkísérő díját, a kulturális programok díjait, a helyi idegenvezetők díjait, a transzfereket a repülőtérre.

A részvételi díj és helyszínen fizetendő nem tartalmazza: 

A részvételi díj és helyszínen fizetendő nem tartalmazza: Az Arusha- Zanzibár belföldi menetrend szerinti járat (kb. 190 USD/ fő) díját, a napközben elfogyasztott üdítőitalok, a ruhamosás, a borravalók, az 50 USD-s vízum és minden egyéb személyes kiadás díját.

Biztosítások: Poggyász és baleset biztosítást, vagy útlemondással egybekötött BBP biztosítást, mely irodánkban is megköthető az alábbi árakon (figyelem, alábbi árak 70 év alatti utasokra érvényesek, az adott biztosítási díjat mindig az utasok születési dátumának ismeretében tudjuk pontosan kiszámolni, illetve családosoknak, 18 év alattiaknak is számolhat kedvezményt a rendszerünk).
Premium módozatban: 16020 Ft/ fő
Privileg módozatban 22500 Ft/fő
Útlemondással egybekötött biztosítás, 1,5 millió forintos limittel: 97500 Ft/ fő.

Nemzetközi repülőjegy:  334.000 Ft/ fő, összes illetékkel. (A repülőtéri illetékek változása a díjat kis mértékben befolyásolhatja.)

Tájékoztatás mozgásában korlátozott személyek részére

Az utazás mozgásában korlátozott személy számára nem alkalmas.

Jelentkezés és Fizetés:
Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program). A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után a részvételi díjból szimbolikus 200 USD előlegként kerül bekérésre. A részvételi díj első hátralék részlete kilenc héttel az utazás előtt kerül bekérésre, amikor a repülőjegy is megvásárlásra kerül. A részvételi díj második hátralék részét egy hónappal az indulás előtt kérjük be. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó összeg, azaz a részvételi díj 60%-a legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő. A helyszínen fizetendő rész a tanzániai megérkezés másnapján fizetendő csoportkísérőnek. Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Utazásszervező
Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibár szigetről

Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás. 

A csoportkísérőről:
Mánfai Zoltán hét évet élt Tanzániában, a kelet-afrikai régió jó ismerője, és Kenyában is számtalanszor járt. Zoltán a hoteliparban dolgozott, több tanzániai szálloda menedzsereként is dolgozott. Így kiválóan ismeri a tanzániai hoteleket, és nagyon jó személyes kapcsolatot ápol számos tanzániai turisztikai partnerünkkel. Zoltán hat éve kísér csoportokat az Utazz Afrikába Utazási Iroda számára. Megbízható, kedves, szolgálatkész kísérőnek írják le utasaink. 

Étkezés: 
Az utazás során a szafari során az alábbi, egyszerűbb ételeket kínálják hoteleink. A zanzibári Karafuu Beach Resort and Spa-ban változatos és bőségű svédasztalos reggeli és vacsora várja utasainkat.

Étkezés a szafari alatt:
Reggeli: tojás, bacon, gyümölcs, dzsúz, tea vagy kávé, helyenként svédasztalos megoldással.
Ebédcsomag vagy meleg piknik ebéd: szendvics, csirke, főtt tojás, dzsúz, gyümölcs, spagetti, marhapörkölt stb.
Meleg vacsora, általában svédasztalos megoldással, többfajta választható előétellel, főétellel, desszerttel.

Közlekedés
A szafaris napok alatt felnyitható tetejű, strapabíró, 8 személyes szafaridzsipeket használunk, melyekből a nemzeti parkokban és a természeti látványosságoknál zavartalanul készíthetők fotók és videók. A szafari terepjárókban nincsen légkondícionáló.
A reptéri és egyéb transzferek néhol, például Zanzibáron kisbusszal történnek.

Egészségügyi előírások, javaslatok

  • Nincs előírt kötelező oltás Tanzániába belépéshez.
  • Az általunk használt szállások étterme tiszta, a hatósági szabályoknak megfelelnek, nemzetközi színvonalúak. 
  • A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka manapság. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne, azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (2-3 nap alatt gyógyítható tablettával.)
  • Vacsorák alatt javasoljuk a zokni és cipő viselését a csípések elkerülése érdekében. A szobákban az ágyak szúnyoghálóval vannak ellátva. Az útvonal mentén több klinika és korszerű orvosi rendelő is található, bármilyen esetleges rosszullét esetében.

Vízum
Díja 50 USD. Érkezésnél a reptéren kapható egy formanyomtatvány kitöltése és a vízumdíj befizetése után.
A vízum általában 3 hónapig érvényes. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Ajándékok
Amennyiben a program tartalmaz iskola- és falulátogatást, ezek során adódnak olyan helyzetek, ahol apróbb ajándékokat adhatunk azoknak, akikkel megismerkedtünk, összebarátkoztunk. Ajándéknak érdemes hozni: ruhákat, cipőket (használtakat is akár, de még jó állapotban lévőket), írószereket, füzetet, cukorkát, képregényt, focilabdát, tollaslabdát, készségfejlesztő játékokat.

Költőpénz
Tanzániában a legelterjedtebb fizetőeszköz az amerikai dollár (USD). Érdemes készpénzt hozni. Kevés bankautomata is található az úton, de nem mindegyik működik, a bankkártyát inkább biztonsági tartaléknak tartsuk magunknál. A helyi pénznem a tanzániai shilling, de a dollárt szinte mindenhol elfogadják a turisták által gyakran látogatott helyeken. Arra figyelni kell, hogy a kisebb pénzt, az 1, 2, 5 dollárosokat alacsonyabban váltják át a helyi pénznemre, mint az 50 vagy 100 dolláros bankjegyet.
A 2009 év előtt kiadott 100 dolláros bankjegyet nem fogadják el az árusok és a bankok.
Az egész útra kb. 250 USD a javasolt zsebpénz. (Egy sör kb. 2 USD, egy üveg víz 1 USD.)

Borravaló
A szafari sofőr-gájdoknak szoktunk adni borravalót a szafari napok végén, melynek értéke kb. 20-30 USD/utas.

Fotózás
A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.

Áramhasználat
Tanzániában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány.
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/g/
Érdemes hozni átalakítót, de az egyébként szinte bárhol kapható.

Az utazáshoz legkedvezőbb hónapok

Tanzánia egész évben alkalmas helyszín az állatok megfigyelésére. A parkon belül folyamatosan tanulmányozható az állatok vándorlása, amint követik, mikor merre találják az esős területeket. Tanzániában általában a március és az április számítanak esős hónapoknak.

Létszám

minimum 10 főtől

Rólunk mondták

Csak pozitív visszajelzést kaptunk a partnereinktől. Nagyon jól érezték magukat. Rengeteg állatot láttak Tanzániában. Kiemelték, hogy mennyire jól össze voltak hangolva a programok, hogy sehol nem kellett várakozni, minden nagyon jól meg volt szervezve. - H. Kitti, egy incentív csoport koordinátora

A szállással, étkezéssel nagyon meg voltunk elégedve! - Kovács G. és Társa

"Tetszett, hogy az út megtervezésénél az iroda az összes szempontunkat figyelembe vette. A kinti partner nagyon kedves és segítőkész volt, a feleségemet még a ruhaboltba is elkísérte, és segített neki választani, és alkudni. Szép élmény volt, a kinti szolgáltatás pedig kitűnő." - Tóth Család

Köszönjük a sok segítséget és a szervezést, életünk egyik legnagyobb élményében volt részünk, minden pillanatát imádtuk, csodás hely volt és nagyon kedves emberekkel ismerkedtünk meg. - S. Dorottya

Nagyon tartalmas volt a program, nagyon-nagyon kedvesek voltak a helyiek, és nagyon jól volt összerakva az út. - T. Tamás és családja, Budapest

GYÖNYÖRŰ VOLT ( így, nagybetűkkel). A helyi utazásszervező fantasztikus volt, mindenben a segítségünkre volt. - 6 fős csoport, Enikő V. és barátai

Többször jártam már Afrikában, de óriási élmény volt. Kenyát és Tanzániát kombináltuk össze egy útba. Láttunk leopárdot, antilopot zabáló oroszlánokat tucatjával, nem sokkal előttünk ejthették el a vadat...nagy élmény volt! - B. Ervin, Budapest

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár