Szafari Kenyában, üdülés az Indiai-óceán partján -

Program

Kedves Érdeklődő! Kedves leendő Utasunk!

Sokan Kenyában lesznek örökre Afrika szerelmesei: a Nagy Hasadék-völgy drámai vulkánjai mintha gyerekkorunk meséiből kelnének életre: a lankákon kíváncsi majmok lesik ki lépéseinket, a szavannák kitárult horizontjain legelésző zsiráfok és zebrák, struccok és tiszteletteljes elefántcsordák teszik teljessé mindazt, amit Afrikáról valaha álmodtunk. Hab a tortán, hogy a nagy állatvándorlás kenyai főszezonjára kihegyezett utazásunk során a világ új hét csodájának egyikeként számon tartott elképesztő állatvonulásnak lehetünk majd tanúi. 1,5 milliót gnú, 200.000 zebra és nyomukban antilopok garmadája teszi meg éves körét Tanzánia és Kenya legelői között, több, mint 800 kilométert utazva. Augusztus hónapban az állatok nagy része északon, Kenyában, a Masai Mara Nemzeti Park területén figyelhető meg. Vegyen részt Ön is élete legizgalmasabb szafariján!

Belépési szabályok Kenyába- Covid, vízum (frissítve április 12):

  • Egészségügyi felügyeleti nyomtatvány kitöltése utazás előtt, mely itt tölthető le: https://ears.health.go.ke/airline_registration/ Kitöltés után egy QR kódot ad a rendszer, melyet a megérkezéskor fel kell mutatni, nyomtatva (már az indulásnál is kérhetik, Budapesten)
  • Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező utazók számára a belépés feltétele az indulástól számított maximum 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt felmutatása. Védettségi igazolvánnyal, a megfelelő oltásokkal szabad a belépés Kenyába, nincs PCR kötelezettség!

  • Oltási igazolvánnyal nem rendelkezők számára a PCR tesztnél a 72 óra a mintavétel időpontjáról számítódik és a Kenyába történő belépéstől kell visszaszámolni. A PCR teszt eredményét a Kenyába történő belépéskor elvileg nem kérik, azok ellenőrzését a légitársaságokra bízzák. Az igazolványok hitelesítését on-line kell elvégezni a https://globalhaven.org/ oldalon. A hitelesítés során kapott QR kódot a reptéren kell bemutatni digitális vagy nyomtatott formában.  A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyeket ezen kívül megérkezéskor a reptéren rapid antigén tesztnek vetik alá, melynek költsége 30 USD. 5 éven aluli gyermekek teszt nélkül léphetnek be az országba és mentesülnek a megérkezéskori tesztelési kötelezettség alól is.  Az 5 és 18 év kor közötti kiskorúak tehát vagy oltási igazolvánnyal vagy negatív PCR teszttel léphetnek be az országba. 

  • Vízum: Interneten szükséges igényelni, legalább 7 nappal indulás előtt. Weboldal: https://evisa.go.ke/  - angol nyelvű, segítséget nyújtunk, szükség esetén Díja: 51 USD, 16 év alatt ingyenes Érvényessége: 90 napos tartózkodás 

KIEMELT LÉGI PARTNERÜNK ENNÉL AZ UTAZÁSNÁL: A TURKISH AIRLINES.  A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines a Star Alliance stratégiai légiszövetség tagja. Flottája 372 gépből áll, mely személy és áruszállításra is alkalmas. A légitársaság a világ 128 országába indít járatokat, összesen 336 desztinációt ér el világszerte! Afrikában ők repülik a legtöbb desztinációt, összesen 42 úticél közül választhat az utazó! A Turkish Airlines járatain kényelmesen, jó hangulatban, könnyeden, és biztonságosan fedezheti fel Afrika lenyűgöző tájait! 

Tudnivalók Kenyáról

A Kenyai Köztársaság, mely 1963-ban nyerte el függetlenségét a Brit Királyságtól, kb. hatszor nagyobb Magyarországnál. Természeti tájképét a szédítő mélységű szurdokvölgyek lenyűgöző láncolata adja, amely 5000 km hosszan követi a földkéreg repedését.

  

Áttekintő program: 

1. nap - 2022. augusztus 18: Irány Kenya, utazás
2. nap - 2022. augusztus 19: Érkezés, BIG5 vadles a Masai Mara Nemzeti Parkban
3. nap - 2022. augusztus 20: A nagy állatvándorlás testközelből: egész napos szafari a Masai Mara Nemzeti Parkban (Reggeli hőlégballon repülés opció!) 
4. nap - 2022. augusztus 21: Nakuru tó és Nemzeti Park
5. nap - 2022. augusztus 22: Irány a Kilimandzsáró! Utazás az Amboseli Nemzeti Parkba, Ernest Hemingway nyomában
6. nap - 2022. augusztus 23: Szafari a Tsavo West Nemzeti Parkban
7. nap - 2022. augusztus 24: Irány az Indiai-óceán
8-11.  nap - 2022. augusztus 25-28.: Üdülés a paradicsomi Diani Beach-en, városnézés Mombasában, látogatással a Jézus- erődnél (UNESCO Világörökségi Helyszín)
12. nap - 2022. augusztus 29: Utolsó üdülő nap, indulás a reptérre az esti órákban
13. nap - 2022. augusztus 30: Búcsú Kenyától, hazautazás

Program: Nagy állatvándorlás Kenyában

2022. augusztus 18- 1.nap - Irány Kelet-Afrika! Utazás Kenyába

Indulás a Turkish Airlines járatával egy átszállással Isztambulban. Budapest 14:05, Isztambul 17:10. 20:15 Isztambul- másnap hajnal 02:45 érkezés Nairobiba. 

2022. augusztus 19- 2. nap - Érkezés, irány a Masai Mara Nemzeti Park

Érkezés Nairobiba hajnali 02:45-kor. Érkezés után indulás a Masai Mara Vadrezervátum felé, útközben kiadós reggeli rövid pihenővel egy az útra eső étteremben. Áthaladunk Nairobin. Az ébredő, négymilliós afrikai metropolisz megmutatja sokféle arcát: színes, muzsikáló matatuk viszik munkába az embereket. Felhőkarcolók és bádogviskók. A természetbe érve aztán feltárul a fás-füves szavannák világa, a Nagy Hasadékvölgy pereme. Útközben elhaladunk a 2700 méter magas Longonot vulkán mesébe illő tömbje mellett. Neve a maszáj Oloonongon’ot szóból ered, melynek jelentése: meredek gerinc. Az aktív vulkán utoljára az 1860-as években tört ki. Áthaladunk az 1827 méteren fekvő Narok városán, amelyet leginkább maszájok laknak, és egyben a Masai Mara kapuja. A szálláshelyre érve becsekkolunk, megebédelünk. Rövid pihenő után szafarira indulunk. (Napi megtett össztáv: 250km, a fővárostól a parkig műúton.) Szállás: AA Lodge Mara

2022. augusztus 20 - 3. nap - A nagy állatvándorlás testközelből: egész napos szafari a Masai Mara Nemzeti Parkban

Kenya déli részén terül el az ország legnépszerűbb rezervátuma, az itt élő őslakosokról elnevezett Masai Mara, amely a Mara-Serengeti ökoszisztéma északi részét adja, déli része Tanzánia területére nyúlik át. Itt figyelhető meg minden augusztusban a híres állatvándorlás, amikor növényevők milliói vándorolnak a nedvesebb területek felé, zöld legelőket keresve. Életünk legmeghatározóbb élménye lesz a másfél millió gnú és 300.000 zebra látványa, amelyeket antilopok is követnek! A "Nagy Öt" mindegyik tagja fellelhető erre. A füves szavanna bokros-fás foltjai között oroszlán, leopárd, elefánt, bivaly és orrszarvú is megbújik, ahogyan a Mara és Talek folyókban nílusi krokodilok és vízilovak vadásznak azokra a bátor gnúkra, amelyek megkockáztatják a folyón való átkelést. A park állatvilágának gazdagságát leginkább számokkal lehet kifejezni: több mint egymillió gnú, félmillió gazella, negyedmillió zebra és több tízezer impala élettere ez – igaz, az itt élő nagyragadozók, és kisebb társaik, a mongúzok és sakálok, mindent megtesznek azért, hogy a számuk csökkenjen. Ebédünket a szállásunk által összeállított piknik csomag tartalmazza. Vacsorára visszatérünk a szállásra. (Napi megtett össztáv: 100km, földutakon.) Szállás: AA Lodge Mara

2022. augusztus 21 - 4. nap -Nakuru - tó és Nemzeti Park

A Nakuru-tó a Nagy Hasadék-völgy mentén helyezkedik el 1754 m tengerszint feletti magasságban, melyet nemzeti park övez. A tó sekély lúgos víze, a föld legnagyobb madárlátogató helyszíne. Az itt látható rózsaszínű flamingók száma, gyakran az egy-két milliót is eléri. Tápálékuk a meleg vízben élő bőséges alga. Más madarak is fellelhetők a környéken, pl. peilkán, kormorán, kalapácsfejű madár (gogó), valamint emlősök pl. varacskos disznó, pávián, zsiráf, vízi antilop. A parkban, több mint 25 keleti fekete orrszarvú található, amely az ország egyik legnagyobb koncentrációja.

Szállás: Pelican Lodge vagy Nest Boutique Hotel

2022. augusztus 22 - 5. nap - Irány a Kilimandzsáró! Utazás az Amboseli Nemzeti Parkba, Ernest Hemingway nyomában

Szafarira indulunk Ernest Hemingway és kortársa és csodálója, a szintén amerikai író Robert Ruark nyomdokain. Mindketten többek között az Amboseliből merítettek ihletet kalandos vadásztörténeteikhez. Hemingway a ’30-as években élt a Kenyában és Tanzániában, Ruark pedig élete álmát valósította meg az afrikai szafarikkal. De járt erre az 1880-as években Teleki Sámuel, később Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond is. Az Amboseli Nemzeti Park - melyet délután érünk el- valóságos fotósparadicsom: ez a park kínálja a legszebb rálátást Afrika legmagasabb csúcsára, a legendás Kilimandzsáróra (5895m) az előtte elterülő szavannákon sétáló elefántokkal, zsiráfokkal. Piknik csomagos ebéd dél körül. Vacsora a szálláson. (Napi megtett össztáv: 470km, a parkig műúton.) Szállás: Kibo Safari Camp

2022. augusztus 23 - 6. nap - Szafari a Tsavo West Nemzeti Parkban

A Tsavo West Nemzeti Park a 19. században emberevő oroszlánjairól, később a parkban zajló intenzív orvvadászatokról híresült el. A parkban élt egykor Dennis Finch-Hatton, akinek alakját Robert Redford keltette életre a Távol Afrikától című filmben. Ma már senkit nem falnak fel az oroszlánok, sőt, egyenesen elvarázsol az itteni vad természet a maga lápos-erdős részeivel, dagonyázó vörös elefántjaival. Megebédelünk a lávasziklák közül előtörő Mzima-forrásnál, amelyből évente 50 millió gallon kristálytiszta ivóvizet nyernek a helyiek. A park egy része aktív vulkáni terület: a helybéliek egykori hite szerint a földből kilövellő "tüzes düh" csakis az ördögtől származhatott. A Jipe-tónál gazdag madárvilágot találunk: a környéken mintegy 600 színes madárfaj él. Vacsora a szálláson. (Napi megtett össztáv: kb. 130 km) Szállás: Ngulia Safari Camp

2022. augusztus 24 - 7. nap: Irány az Indiai-óceán és Diani Beach!

Reggeli  után elhagyjuk a parkot, majd irány az Indiai-óceán, melynek partjait egykor évszázadokon át Omán uralta, őket pedig a portugálok követték. A törzsi afrikai, a szuahéli-arab és a portugál kultúra izgalmas keveredésének lehetünk errefele szemtanúi. A part emiatt Szuahéli Part néven is ismeretes. Megfordult itt a velencei Marco Polo, a kínai Cseng Ho és a világ legnagyobb középkori utazójának tartott, marokkói származású Ibn Battuta is. Az Indiai-óceán fehér homokos partjain ma pálmafás strandok, sok-sok pihenés, no és vízisportok várnak ránk. Útközben ebéd piknik csomagunkból. (Napi megtett össztáv: 280 km műúton és földutakon. ) Vacsoránkat már az Indiai-óceán partján töltjük el! Szállás: Leopard Beach Resort & Spa **** superior– Félpanziós ellátás

2022. augusztus 25-28 - 8-11. nap - Nyaralás a paradicsomi Diani Beach-en, az Indiai - óceán partján, egy nap városnézés Mombasában

Négy teljes nap ebben az álomkörnyezetben kíváló alkalmat ad a pihenésre. Dianit Kenya legszebb partjának tartják, ahol igazán könnyen telik az idő. Itt található például a világ egyik legnevesebb kígyókutató központja, de fakultatív programként el lehet látogatni a Watamu Tengeri Nemzeti Parkba, ahol színes korallzátonyok és tengeri teknősök várnak ránk. Sőt, néha egy-egy békés cetcápa is erre jár. További fakultatív programként elkirándulhatunk a közeli Malindibe is, amely nyüzsgő turistaparadicsom, és leginkább arról nevezetes, hogy Vasco da Gama portugál hódító 1498-ban kikötött itt: az általa emelt korall oszlop máig ott áll a parton, a városban pedig a mecsetek szomszédságában áll egy portugál templom is. Szállás: Leopard Beach Resort & Spa **** superior – Félpanziós ellátás

Egyik napon: Meglátogatjuk Mombasát. Megtekintjük a város főbb nevezetességeit: a Jézus erődöt, amely az UNESCO Világörökség része. Továbbá az óvárost, a fűszerpiacot, a város egyik szimbólumaként elhíresült II. Erzsébet királynő koronázásának emlékére emelt diadalívet, és a forgalmas kikötőt. Ebéd az óvárosban Swahili étteremben- Swahili tállal, a helyi hagyományos fogásokat tudjuk megkóstolni, majd visszatérés a Leopard Beach Resortba. 

2022. augusztus 29 - 12. nap - Búcsú Diani Beach-től, utolsó pihenő nap, hazautazás

Utolsó pihenő, üdülő nap Diani Beach-en. Utazás Nairobiba a Kenya Airways belső menetrendszerinti járatával. Indulás 20:20-kor Mombasából, érkezés 21:30-kor Nairobiba. 

2022. augusztus 30- 13. nap: Búcsú Kenyától, hazautazás

Hajnali transzfer a reptérre. Indulás Nairobiból 04:00-kor, érkezés Isztambulba 10:35-kor. Tovább indulás Isztambulból 12:15-kor, érkezés 13:15- kor Budapestre. 

Ország

Kenya

Létszám

minum 10, maximum 20 fő

Rólunk mondták

A tengerparti szálloda kifogástalan, jó konyhával, szép tengerparttal kellemes környezettel – telitalálat! - K. Ferenc

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár