"Repülj és vezess" egyéni szafari a Dél-afrikai Köztársaságban

Program

A 13 Magyarországnyi területű, 56,4 millió lakosú ország Afrika déli csücskén terül el, partjait nyugaton az Atlanti-óceán, keleten az Indiai-óceán mossa. Területét három nagy részre lehet osztani, egy nagy kiterjedésű fennsíkra az ország belsejében (highveld), a Kalahári medencére és a keskeny tengerparti sávra (lowveld). Fővárosa Pretoria, legnagyobb városai Johannesburg, Fokváros és Durban. A déli partvidéken kellemes, szinte mérsékelt övi, a keleti parton viszont trópusi éghajlat uralkodik. A fantasztikus nemzeti parkokban megismerkedhetünk a fekete kontinens élővilágával, gyönyörű tájakat érintünk. 

 

: Dél-afrikai Köztársaság: szafari a Krüger Nemzeti Parkban és Fokváros

1. nap- Irány a Dél-afrikai Köztársaság!

Elutazás Johannesburgba a választott menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A privát ajánlatkérés során egyeztett dátum, menetrend, ár szerint. 

2. nap  - Johannesburg és városnézés Pretóriában

Megérkezés a menetrend szerint Johannesburgba. Az érkezés idejétől függően városnézés angol nyelvű helyi idegenvezetéssel az ország fővárosában, Pretoriában: Voortrekker emlékmű, Church tér, Melrose Ház, Union Building-, kormányzati negyed. Végezetül transzfer a szállodához Johannesburgban.

Fakultatív programlehetőség:

  • Lesedi Cultural Village esti program transzferrel,  vacsorával - az afrikai bozótvidéken, az emberiség bölcsőjében található az UNESCO Világörökséghez tartozó falu. Zulu, Xhoxa, Pedi, Basotho és Ndebele tradiciók szerint élő emberek lakják. A program betekintést nyújt a mindennapi életbe, zenével, tánccal,  és este afrikai "braai" menüvel zárul: 99  EUR/fő
  • Privát Pretoria városnézés: transzferrel, helyi idegenvezetővel, félnapos program: 146 EUR/fő

3. nap - Utazás a Krüger Nemzeti Parkhoz

Reggeli, majd a bérelt autó felvétele 5 napra és elutazás az ország keleti részébe ( kb.470 km). Megérkezés a késő délutáni órákban, vacsora és szállás. 

4. nap - BIG 5 Vadles a Krüger Nemzeti Parkban

Korai reggeli, majd utazás a Krüger Nemzeti park kapujához. A park 05.30 órakor nyitja meg kapuit, az út kb. másfél óra. Bejelentkezés után az út a vadállatok királysága területen vezet, a megengedett sebesség max 40-50 km, az utak jó minőségűek. Autót elhagyni tilos a vadállatok életterén. Körülbelül 14 km után megérkezés a Park legnagyobb, központjába, a Skukuza Rest Camp-be, ahol egy kis orientálódás után tovább utazás az aznapi szálláshelyre, amely 90 km-re található. Az érkezést javasolt 15 óra körül tervezni, hogy a délutáni vezetett szafari túrán részt tudjon venni. Szállás: 2-csillagos turista szállás, ún. bungalow-ban, melyek szobával, konyhával – hűtőszekrénnyel - fürdőszobával (zuhany) és terasszal felszereltek. Fontos tudnivaló: a Krüger Parkba csak a kijelölt kapukon keresztül lehet bejutni, amiknek nyitási és zárási idejük van. Elvárják, hogy a vendégek ezt betartsák, különben megtagadhatják a belépés lehetőségét. A nyári időszakban kapunyitás 05:30 órakor – zárás 18:30 órakor, de májustól a nyitás csak 06:00 órakor és a zárás 17:30-kor van. Sötétedés után nem engedélyezik a vezetést.

5. nap  - Szafari a Krüger Nemzeti Parkban

Korai felkelés esetén kb. 05:00 órakor lehetőség van a fakultatív reggeli vadles túrára, szafari autón vadőr kíséretében, 25 EUR/fő. Indulás előtt forró tea-kávé és a tipikus dél afrikai „rusks” várja a vendégeket. A reggeli órák hűvösek még Afrikában is, javasolt réteges öltözködés, meleg pulóver, dzseki. Binocular beszerzése is hasznos lehet. Fakultatív reggeli lehetőség, és utazás az északi irányba, további 75 km-t a következő éjszakai szállásra, ami arról is híres, hogy a park legszebb kilátást nyújtó szálláshelye. Ismét érdemes időben – kb. 15:30 körül érkezni – hogy a délutáni vezetett vadlesen – szafari autón - a részt tudjanak venni. Kb. 3 órás program. Szállás: mint előző napon, bungalow-ban.
 

6. nap - Blyde River Canyon

 Elutazás a reggeli órákban (90 km), majd Blyde River Canyon túra (kb. 280 km): a kanyon egyike a Világ három híres kanyonjának és egyben az egyetlen "zöld" kanyon. Javasolt látványosságok: Blyde River Dam - Three Rondavels, Bourke'as Luck Potholes, God's Window kilátó és a környező vízesések. Részvételi díj: 219 EUR/fő a szükséges belépőkkel. Késő délutáni órákban érkezés a szálláshelyre. Bejelentkezés, majd szabad program. Szállás: Nelspruit

7. nap  - Utazás Fokvárosba, délután szabad program vagy fakultatív programok

Reggeli után utazás a repülőtérre, a bérelt autó leadása és utazás menetrendszerinti repülőjárattal Cape Town-ba. Megérkezés után privát transzfer várja a vendégeket és utazás a következő napok szálláshelyére, a népszerű kikötőnegyedbe, a Waterfront-ra. Megérkezés után bejelentkezés a szállodába, majd a nap hátralévő részében szabad program, vagy fakultatív programlehetőségek:

  • naplemente hajókázás az Atlanti-óceánon, - időjárás függvénye: 50 EUR/fő
  • High-tea az 5-csillagos Mount Nelson Hotelben: 22 EUR/fő
  • Robben szigettúra: 44 EUR/fő
  •  repülés helikopterrel a város felett: 210 EUR/fő
  •  vacsora a Gold Étteremben: 33 EUR/fő
  •  dob tanfolyam (egy alkalom) afrikai előadóval a Gold Étteremben: 15 EUR/fő

8. nap -  A Tábla- hegy, a világ 8. csodájának egyike, és Fokváros 

Reggeli, majd fakultatív program: félnapos városnézés Cape Town-ban angol nyelvű helyi idegenvezetéssel - az ország legrégebbi vára, SA Múzeum, Company Garden, Green Market tér, festői panoráma a Table Mountain-ról (időjárás függvénye), vagy a Signal Hill-ről, Bo-Kaap - a szines lakosok város része, Camps Bay, és más látnivalók:  140 EUR/fő. Délután szabad program. Szállás Cape Town-ban.
10. nap    Reggeli, majd egész napos Cape borvidék túra: a három leghíresebb borvidék – Paarl, a francia eredetű Franschhoek és Stellenbosch, a dél afrikai bor főváros – megtekintése, 3 alkalommal bor-  és sajtkóstolás,  és 1 x borpince túra a különböző farmokon. Ebéd a program közben, visszautazás Cape Town-ba a késő délutáni órákban: 172 EUR/fő Szállás Cape Town-ban.

9. nap - Fakultatív programok: afrikai pingvinek, Cape természeti rezervátum, Cape point


Reggeli, majd fakultatív program - egész napos Cape Point privát kirándulás ebéddel: A 65 km hosszan elnyúló félszigeten sok látnivaló várja az utazót, világítótorony, Atlantic Sea-Board, Camps Bay, 12 Apostol hegység, Lion`s Head csúcs, Chapman,s Peak panoráma útvonalon megérkezés a Cape Természeti rezervátumba. Megálló a Jóreménység Foknál, majd felutazás drótkötélpályás felvonóval a Cape Point kilátóhoz és a grandiózus panoráma megtekintése. Visszautazás a félsziget szárazföldi részén és ebéd Simon's Town-ban, majd utazás a Boulders-öbölhöz, ahol az afrikai pingvinek élnek: 184 EUR/fő Megérkezés és szállás Cape Town-ban.

10. nap - Barangolás a Dél-afrikai borvidéken
 

Reggeli, majd egész napos Cape borvidék túra: a három leghíresebb borvidék – Paarl, a francia eredetű Franschhoek és Stellenbosch, a dél afrikai bor főváros – megtekintése, 3 alkalommal bor-  és sajtkóstolás,  és 1 x borpince túra a különböző farmokon. Ebéd a program közben, visszautazás Cape Town-ba a késő délutáni órákban: 172 EUR/fő Szállás Cape Town-ban.

11. nap -  Búcsú Afrikától

Hazautazás előre egyeztetett járattal Fokvárosból Budapestre. 

Figyelem! Afrikában a legprofibb szervezés mellett sem lehet kifogástalanul utazást szervezni. Az eltérő időmenedzsment, úthálózat, iskolázottság és kultúra ezt nem teszi madaréktalanul lehetővé. Minden afrikai túra némi rugalmasságot, és flexibilitást kíván kedves utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán ugyan- de előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése. Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

Privát
Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

10 nap / 9 éj

Létszám

2 fő

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár