Privát szafari Kenyában, üdülés Watamu beachen

Infók és árak

Költségek
Ajánlat kéréssel kapcsolatban kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.
A program árát a végleges itiner, a választott szállások és programok függvényében alakítjuk ki. Ajánlatkérés végett kérjük, írjon az
Repülőjegy kb. 200.000 Ft-tól Turkish Airlines-val.
+ Hosszabítási lehetőség Watumu parti pihenéssel teljes ellátással
80 USD/fő/nap
Az ajánlatunkban megadott részvételi díj és helyszínen fizetendő tartalmazni fogja: az összes szállást igény szerint alacsonyabb vagy magasabb kategóriás szállásokon (nem sátrakban, hanem épített épületekben, hotelekben, lodgeokban) és a teljes ellátás költségét, a belépőket a nemzeti parkokba, a leírásban részletezett összes programot, a szafarikat, a közlekedési jármű bérleti díját sofőrrel és üzemanyaggal, a magyar vagy angol nyelvű idegenvezető díját, a kulturális programok díjait, a helyi idegenvezetők díjait, a transzfereket a repülőtérre.
A részvételi díj és helyszínen fizetendő nem fogja tartalmazni: a nemzetközi repülőjegy, a napközben elfogyasztott üdítőitalok, a borravalók, az 50 USD-s vízum és minden egyéb személyes kiadás díját.
 
Fizetés: A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után a részvételi díj 40%-a mint előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó összeg, azaz a részvételi díj 60%-a legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő. A helyszínen fizetendő díj megérkezés után, Nairobiban fizetendő. Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabálai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.
  
Egészségügyi előírások
Kenyába a sárgaláz oltás kötelező. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne, azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (1-2 nap alatt gyógyítható tablettával.) Az útvonal mentén elegendő orvos is rendelkezésre áll.
 
Vízum
Vízumot érkezésnél kap az utas a reptéren egy rövid kérdőív kitöltése és 50 USD ellenében. A vízum általában 3 hónapig érvényes. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Ajándékok
Az iskola- és falulátogatások során adódnak olyan helyzetek, ahol apróbb ajándékokat adhatunk azoknak, akikkel megismerkedtünk, összebarátkoztunk. Ajándéknak érdemes hozni: ruhákat, cipőket (használtakat is akár, de még jó állapotban lévőket), írószereket, füzetet, cukorkát, képregényt, focilabdát, tollaslabdát, készségfejlesztő játékokat.
 
Költőpénz
A legelterjedtebb pénznem az amerikai dollár (USD). Érdemes készpénzt hozni. Bankautomaták is találhatók az úton. A helyi pénznem a tanzániai shilling, de a dollárt szinte mindenhol elfogadják a turisták által gyakran látogatott helyeken. Arra figyelni kell, hogy a kisebb pénzt, az 1, 2, 5 dollárosokat alacsonyabban váltják át a helyi pénznemre, mint az 50 vagy 100 dollárt.
Az egész útra kb. 250 USD a javasolt minimum zsebpénz. (Egy sör kb. 2 USD, egy üveg víz 1 USD.)
 
Fotózás
A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
 
Áramhasználat
Kenyában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány.
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/g/
Érdemes hozni átalakítót, de az egyébként szinte bárhol kapható.
 
Az utazáshoz legkedvezőbb hónapok
Kenya egész évben alkalmas helyszín az állatok megfigyelésére. A parkon belül folyamatosan tanulmányozható az állatok vándorlása, amint követik, mikor merre találják az esős területeket. Kenyában általában a március és az április számítanak esős hónapoknak.
A magyar nyelvű idegenvezetőről
Mánfai Zoltán nagyszerűen ismeri Kelet-Afrikát, ugyanis évek óta életvitel szerűen Tanzániában él, ahol egy kempinget is üzemeltet. Rendkívül jártas az utasok elkalauzolásában. Minden kérdésre készséggel válaszol, híres gördülékeny, dinamikus stílusáról, segítőkészségéről. 
Privát
Ország

Kenya

Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

6 naptól javasolt

Létszám

2 főtől, egész évben, tetszőleges időpontban

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár