Privát szafari Kenyában, üdülés Watamu beachen

Program

Sokan Kenyában lesznek örökre Afrika szerelmesei: a Nagy Hasadék-völgy drámai vulkánjai mintha gyerekkorunk meséiből kelnének életre: a lankákon kíváncsi majmok lesik ki lépéseinket, a szavannák kitárult horizontjain legelésző zsiráfok és zebrák, struccok és tiszteletteljes elefántcsordák teszik teljessé mindazt, amit Afrikáról valaha álmodtunk. A nagy vadászok és gyarmatosítók, írók és felfedező expedíciók egykori vidékein ma egyszerre tapasztalhatjuk meg a mindentől távoli, időtlen vadont és a zsibongó városi életet. Az alkáli tavak flamingói vagy a szavannás vidékek változatos törzsi kultúrái ugyanúgy lencsevégre kívánkoznak, mint az Indiai-óceán partvidékének fehér homokos, pálmafás álomstrandjai.
Útjainkat az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg, két főtől, angol idegenvezetéssel. Az alábbiakban bemutatunk egy általunk javasolt itinert, amelytől az Ön elképzelése, igénye szerint eltérhetünk. Kenyai ajánlatkéréssel kapcsolatban lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink bármelyikén.
Tudnivalók Kenyáról
A Kenyai Köztársaság, mely 1963-ban nyerte el függetlenségét a Brit Királyságtól, kb. hatszor nagyobb Magyarországnál. Természeti tájképét a szédítő mélységű szurdokvölgyek lenyűgöző láncolata adja, amely 5000 km hosszan követi a földkéreg repedését.

Áttekintő program: 

0-1.nap: Irány Kelet-Afrika! Utazás Kenyába
2. nap: Szafari a Masai Mara Vadrezervátumban
3. nap: A Nakuru-tó Nemzeti Park, a millió flamingó világa
4. nap: Utazás az Amboseli Nemzeti Parkba
5. nap: Hemingway nyomában az Amboseli Nemzeti Parkban
6. nap: Szafari a legendás Tsavo West Nemzeti Parkban: a mocsarak, lávafolyások és nagyragadozók földjén
7: nap: Irány az Indiai-óceán!
8-9-10. nap:  Üdülés a paradicsomi Watamu Beach-en, Mombasa városától északra.
11. nap: Búcsú Kenyától, hazautazás

0-1. nap: Irány Kenya

0-1. nap: Irány Kelet-Afrika! Utazás Kenyába, éjszaka Nairobiban, továbbutazás a Masai Mara Vadrezervátumba.

Utazás, repülés Kenyába, egyeztett repülőjárattal. Esti érkezés esetén transzfer a hotelbe. Reggel indulás a Masai Mara Vadrezervátum felé. Az ébredő négymilliós afrikai metropolisz megmutatja sokféle arcát: színes, muzsikáló matatuk viszik munkába az embereket. Felhőkarcolók és bádogviskók. A természetbe érve aztán feltárul a fás-füves szavannák világa, a Nagy Hasadékvölgy pereme. Útközben elhaladunk a 2700m magas Longonot vulkán mesébe illő tömbje mellett: neve a maszáj Oloonongon’ot szóból ered, melynek jelentése meredek gerinc. Az aktív vulkán utoljára az 1860-as években tört ki. Áthaladunk az 1827 méteren fekvő Narok városán, amelyet leginkább maszájok laknak, és egyben a Masai Mara kapuja. A Lodge Mara szálláshelynél megebédelünk. Délután érkezünk a Masai Mara Nemzeti Parkhoz, ahol szafarira indulunk. (Napi megtett össztáv: kb. 250km.)  Szállás: AA Lodge Mara

2. nap: Szafari a Masai Mara Nemzeti Parkban

Kenya déli részén terül el az ország legnépszerűbb rezervátuma, az itt élő őslakosokról elnevezett Masai Mara, amely a Mara-Serengeti ökoszisztéma északi részét adja, déli része Tanzánia területére nyúlik át. Itt figyelhető meg a híres állatvándorlás, amikor növényevők milliói vándorolnak a nedvesebb területek felé, zöld legelőket keresve. A "Nagy Öt" mindegyik tagja fellelhető erre. A füves szavanna bokros-fás foltjai között oroszlán, leopárd, elefánt, bivaly és orrszarvú is megbújik, ahogyan a Mara és Talek folyókban nílusi krokodilok és vízilovak vadásznak azokra a bátor gnúkra, amelyek megkockáztatják a folyón való átkelést. A park állatvilágának gazdagságát leginkább számokkal lehet kifejezni: több mint egymillió gnú, félmillió gazella, negyedmillió zebra és több tízezer impala élettere ez – igaz, az itt élő nagyragadozók, és kisebb társaik, a mongúzok és sakálok, mindent megtesznek azért, hogy a számuk csökkenjen. Szállás: AA Lodge Mara
 

3. nap: Átkelés az Egyenlítőn. A Nakuru-tó Nemzeti Park, a millió flamingó világa

Reggel útra kelünk a Nakuru-tó Nemzeti Park felé. A gyönyörű Nakuru-tavat gyakran rózsaszín flamingók százezrei díszítik. A flamingó elnevezés a portugál vagy spanyol flamengo szóból ered, melynek jelentése lángszínű. Különleges görbe csőrük az iszap felkavarására szolgál, amelyből béta-karotinban gazdag táplálékukat nyerik: a fiókák eredetileg szürkék, a felvett bétakarotin "színezi" őket idővel rózsaszínűrepirosasra. A területen más halászmadarak, pelikánok és kormoránok is megfigyelhetőek az 56 emlősfaj mellett, köztük a nagyon ritka Rotschild-zsiráffal. Az ország legnagyobb orrszarvú populációja is itt él, gyakran látni kis csoportjaikat a parthoz közel. Sidney Pollack 1985-ös Távol Afrikától című filmjének több jelenetét is e varázslatos környéken forgatták. (Napi megtett össztáv: kb. 250 km)
Szállás: Pelikan Lodge
 

4. nap: Irány a Kilimandzsáró! Utazás az Amboseli Nemzeti Parkba

Útra kelünk Ernest Hemingway és kortársa és csodálója, a szintén amerikai író Robert Ruark nyomdokain. Mindketten többek között az Amboseliből merítettek ihletet kalandos vadásztörténeteikhez. Hemingway a ’30-as években élt a Kenyában és Tanzániában, Ruark pedig élete álmát valósította meg az afrikai szafarikkal. De járt erre az 1880-as években Teleki Sámuel, később Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond is.  A parkot a késő délutáni órákban érjük el.  (Napi megtett össztáv: 370km.)
Szállás: Kibo Safari Camp

5. nap: Vadles az Amboseli Nemzeti Parkban

Az Amboseli Nemzeti Park valóságos fotósparadicsom: ez a park kínálja a legszebb rálátást Afrika legmagasabb csúcsára, a legendás Kilimandzsáróra (5895m) az előtte elterülő szavannákon sétáló elefántokkal, zsiráfokkal.
Szállás: Kibo Safari Camp

6. nap: Szafari a Nyugat- Tsawo Nemzeti Parkban: a mocsarak, lávafolyások és nagy ragadozók földjén

A Tsavo West Nemzeti Park a 19. században emberevő oroszlánjairól, később a parkban zajló intenzív orvvadászatokról híresült el. A parkban élt egykor Dennis Finch-Hatton, akinek alakját Robert Redford keltette életre a Távol Afrikától című filmben. Ma már senkit nem falnak fel az oroszlánok, sőt, egyenesen elvarázsol az itteni vad természet a maga lápos-erdős részeivel, dagonyázó vörös elefántjaival. Meglátogatjuk a lávasziklák közül előtörő Mzima-forrást, amelyből évente 50 millió gallon kristálytiszta ivóvizet nyernek a helyiek. A park egy része aktív vulkáni terület: a helybéliek egykori hite szerint a földből kilövellő "tüzes düh" csakis az ördögtől származhatott. A Jipe-tónál gazdag madárvilágot találunk: a környéken mintegy 600 színes madárfaj él. (Napi megtett össztáv: kb. 130 km)
Szállás:Ngulia Lodge

7. nap: Kelet-Tsavo Nemzeti Park- Irány az óceán!

A reggeli órákban belépünk a Kenya egyik legnagyobb parkjába, a Kelet-Tsavoba, amely híres a hatalmas elefánt populációjáról. Megtekintjük a csodás Mudanda szikla képződményt és a Galana folyó menti élővilágot.  
Délután magunk mögött hagyjuk a szárazföldi részt, irány az Indiai-óceán, melynek partjait egykor évszázadokon át Omán uralta, őket pedig a portugálok követték. A törzsi afrikai, a szuahéli-arab és a portugál kultúra izgalmas keveredésének lehetünk errefelé szemtanúi. A part emiatt Szuahéli Part néven is ismeretes. Megfordult itt a velencei Marco Polo, a kínai Cseng Ho és a világ legnagyobb középkori utazójának tartott, marokkói származású Ibn Battuta is. Az Indiai-óceán fehér homokos partjain ma pálmafás strandok, sok-sok pihenés, no és vízisportok várnak ránk. (Össztáv: 270 km)
Szállás: Garoda Hotel

8-10. nap: Pihenés a paradicsomi Watamu Beach-en, Mombasától északra

A három teljes nap ebben az álomkörnyezetben kiváló alkalmat ad a pihenésre és az elmúlt napok gazdag élményeinek feldolgozására. Watamu az egyik legszebb part a környéken. A formás öblöt méltó módon Kék Lagúnának nevezik. Watamuban könnyen telik az idő: itt található például a világ egyik legnevesebb kígyókutató központja, de fakultatív programként el lehet látogatni a Watamu Tengeri Nemzeti Parkba, ahol színes korallzátonyok és tengeri teknősök várnak ránk, sőt, néha egy-egy cetcápa is erre jár. További fakultatív programként elkirándulhatunk a közeli Malindibe is, amely nyüzsgő turistaparadicsom, és leginkább arról nevezetes, hogy Vasco da Gama portugál hódító 1498-ban kikötött itt: az általa emelt korall oszlop máig ott áll a parton, a városban pedig a mecsetek szomszédságában áll egy portugál templom is.
Szállás: Garoda Hotel
 

11. nap: Búcsú Kenyától, hazautazás

Indulás Mombasából Budapestre, egyeztetett nemzetközi járattal. 
Privát
Ország

Kenya

Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

6 naptól javasolt

Létszám

2 főtől, egész évben, tetszőleges időpontban

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár