Nagy Nyugat- Afrika körutazás: GHÁNA- TOGO- BENIN

Infók és árak

Részvételi díj: 1 499 000 Ft/fő kétágyas elhelyezéssel
Egyágyas felár: 379 000 Ft/fő


A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén + 70.000 Ft/fő létszám alatti felár fizetendő. A programban feltüntetett árak 1 USD = 380 Ft árfolyamig érvényesek. Menetrendváltozás esetén irodánk fenntartja a programmódosítás lehetőségét.

A részvételi díj tartalmazza:
•   utazás a megadott útvonalon autóbusszal
•   repülőtéri transzferek érkezésnél és elutazásnál
•    szállás a megadott, vagy hasonló kategóriájú szállodákban, kétágyas szobában
•   félpanziós ellátás (kivéve az érkezési és elutazási napokon), a főétkezés italt nem tartalmaz
•   a leírt kirándulások, városnézések a szükséges belépőkkel
•   magyar nyelvű csoportkísérő-idegenvezető budapesti indulástól visszaérkezésig

Külön fizetendők:
•   Repülőjegy és repülőtéri illetékek: kb. 460.000 Ft/fő
•   Vízumdíjak ügyintézéssel: kb. 160.000 Ft/fő
•   Utasbiztosítás, útlemondási biztosítás (lsd lent) •   Helyi borravalók
•   Személyes kiadások

Kedvezmények:

  • törzsutas kedvezmény: 20000 ft/ fő
  • 16.000 Ft/ fő kedvezmény minimum négy fő együttes foglalása esetén baráti társaságokra, családokra érvényes
  • további kedvezmények 18 év alattiak számára, életkortól függően
  • a kedvezmények nem vonhatók össze.


Jelentkezés és Fizetés: Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program). A részvételi díj 40%-a, mint előleg az utazási szerződés aláírását követő 72 órán belül kerül bekérésre, a 60% hátralék pedig egy hónappal az indulás előtt. A repülőjegyeket 9 héttel az indulás előtt szükséges megvásárolni. Biztosítás: Poggyász és baleset biztosítást, vagy útlemondással egybekötött BBP biztosítást, a Colonnade biztosító termékeit, az alábbi árakon tudunk kötni kedves utasainknak. Figyelem, alábbi árak 70 év alatti utasokra érvényesek, az adott biztosítási díjat mindig az utasok születési dátumának ismeretében tudjuk pontosan kiszámolni, illetve családosoknak, 18 év alattiaknak is számolhat kedvezményt a rendszerünk.
Premium módozatban: 18 525 Ft/ fő Privileg módozatban: 25 350 Ft/fő Útlemondással egybekötött biztosítás, Premium módozattal, 1 500.000 Ft/ fő kártérítési limittel (a Magyarországon befizetésre kerülő részvételi díjra, és repülőjegyre teljes mértékben kiterjed, 100%-ban téríti ezeket a biztosító):  106 350 Ft/ fő

Csoportkísérő indulástól visszaérkezésig: ELTER Károly

A neves, magyar utazói körökben is ismert és elismert Elter Károly több mint huszonöt éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Szűkebb értelemben vett munkakörén kívül továbbra is szívügyének tekinti a tudományos ismeretterjesztést; cikkeket ír, előadásokat tart, szakért. Szenvedélyes fotós, eddig mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása.

Utazásszervező:

Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Hasznos információk: Ghána
Beutazás: az útlevélnek a beutazást követően további 6 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie, valamint vízum szükséges.
Főváros: Accra Helyi idő: GMT/ Magyarországhoz képest -1 óra
Pénznem: GHS ghánai cedi (1 USD kb. 11,4 GHS)
Hivatalos nyelv: angol
Időjárás, öltözködés: Ghána egy szubtrópusi övezetben található, ahol a hőmérséklet egész évben meghaladja a 30 °C-ot. Az esős évszak jellemzően májustól szeptemberig tart, és ezekben a hónapokban kissé csökken a hőmérséklet. Kényelmes, pamut alapanyagú ruházat ajánlott, kényelmes túracipő. A reggeli és esti hűvösebb órákra réteges öltözködés ajánlott.
Egészség: kötelező a sárgaláz oltás, ajánlott a malária elleni védekezés. Az egyéb ajánlott oltásokkal kapcsolatban érdeklődjön háziorvosánál, illetve a területi oltóközpontban. Nemzetközi Oltóközpont: https://oltokozpont.hu/ Cím: 1134 Budapest, Váci út 70., Tel.: +36 1 9555750 Gyümölcsöt, zöldséget hámozatlanul ne egyen, csapvíz helyett palackozott ásványvizet fogyasszon Vallás: többségében keresztények, de az iszlám is jellemző Biztonság: öltözködjön egyszerűen, ne viseljen ékszert utazása során. Vigyázzon útlevelére és értékeire, minden esetben fogadja meg a csoport idegenvezetőjének útmutatását.
Borravaló: a helyi idegenvezető és sofőr részére ajánlott összeg 5 USD/fő/nap. Wifi: jó a lefedettség, ajánlott helyi SIM-kártyát vásárolni, erről az idegenvezető tájékoztatja Önt.

Togo
Beutazás: az útlevélnek a beutazást követően további 6 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie, valamint vízum szükséges.
Főváros: Lomé Helyi idő: GMT /Magyarországhoz képest -1 óra
Pénznem: XOF Nyugat-afrikai Valutaközösségi Frank. ATM nem jellemző, a fizetések készpénzben zajlanak. (1 USD kb 598 XOF) -
Hivatalos nyelv: francia Időjárás, öltözködés: Kényelmes, pamut alapanyagú ruházat ajánlott, kényelmes túracipő. A reggeli és esti hűvösebb órákra réteges öltözködés ajánlott.
Egészség: kötelező a sárgaláz oltás, ajánlott a malária elleni védekezés. Az egyéb ajánlott oltásokkal kapcsolatban érdeklődjön háziorvosánál, illetve a területi oltóközpontban. Nemzetközi Oltóközpont: https://oltokozpont.hu/ Cím: 1134 Budapest, Váci út 70., Tel.: +36 1 9555750 Gyümölcsöt, zöldséget hámozatlanul ne egyen, csapvíz helyett palackozott ásványvizet fogyasszon Vallás: 50% törzsi, 30 % keresztény és 20% muszlim
Borravaló: a helyi idegenvezető és sofőr részére ajánlott összeg 5 USD/fő/nap

Benin
Beutazás: az útlevélnek a beutazást követően további 6 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie, valamint vízum szükséges.

Főváros: Porto Novo Helyi idő: GMT+1/ magyarországival megegyező
Pénznem: XOF Nyugat-afrikai Valutaközösségi Frank. ATM nem jellemző, a fizetések készpénzben zajlanak. (1 USD kb 598 XOF)
Hivatalos nyelv: francia
Időjárás, öltözködés: 23-31 C között mozoghat a hőmérséklet, a február száraz évszak. Kényelmes, pamut alapanyagú ruházat ajánlott, kényelmes túracipő. Egészség: kötelező a sárgaláz oltás, ajánlott a malária elleni védekezés. Az egyéb ajánlott oltásokkal kapcsolatban érdeklődjön háziorvosánál, illetve a területi oltóközpontban. Nemzetközi Oltóközpont: https://oltokozpont.hu/ Cím: 1134 Budapest, Váci út 70., Tel.: +36 1 9555750 Gyümölcsöt, zöldséget hámozatlanul ne egyen, csapvíz helyett palackozott ásványvizet fogyasszon
Elektromos feszültség: 220 vagy 240 V/50 Hz
Vallás: nagyrészt keresztény vallásúak, kb 30% muszlim és 10% vudu hívő
Biztonság: öltözködjön egyszerűen, ne viseljen ékszert utazása során. Vigyázzon útlevelére és értékeire, minden esetben fogadja meg a csoport idegenvezetőjének útmutatását.
Borravaló: a helyi idegenvezető és sofőr részére ajánlott összeg 5 USD/fő/nap.

Újdonság
Következő időpont

2025. február 03. -

2025. február 15.

Jelentkezési határidő: 2024. október 03.
Időtartam

13 nap/ 12 éj

Létszám

10 főtől

Rólunk mondták

Nagyon színes és kimerítő utazás volt. Örülök, hogy eljöttünk. -

Jó ideje vágytam már Afrikába, végre teljesült az álmom! Életem eddigi legnagyobb élménye volt!!! Bejártuk Ghánát, láthattam elefántot, hihetetlen élményekkel gazdagodtam! Biztos vagyok benne, hogy még jövök Afrikába! - K. Nóra, Sárvár

Ez volt az első utam Afrikába. Nagyon intenzív, hatalmas élmény, rengeteg képet viszek magammal a fejemben. Köszönöm szépen, és csak így tovább! - M. Ágnes, Hollandia

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár