Esküvő és nászút Tanzániában, és Zanzibár szigetén

Infók és árak

Részvételi díj:2990 USD/fő  

Figyelem! Az árak tájékoztató jellegűek, a választott utazási időszak (alacsony-magas- kiemelt turisztikai szezonokban a szállások árai eltérhetnek stb.) továbbá a részletezett sémaprogramtól eltérő programok, szállások, éjek száma befolyásolják a privát utazás árát!  

Nemzetközi repülőjegy:  300.000 F-tól, összes illetékkel
(Privát ajánlatkérés esetén mindig az adott időszakhoz keressük meg árban és menetrendben a legjobb árú repjegyet, menetrendet.) 

Fizetés:
A repülőjegyet privát ajánlatkérés esetén  az útra történő jelentkezéssel egyidőben vásároljuk. A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után 40% előleget kérünk be, az utazási szerződés aláírását követő 72 órán belül. Az utazási szerződés sztornóval kombinált BBP, illetve BBP biztosítási ajánlatot is tartalmaz.  A hátralék, a részvételi díj 60%-a, egy hónappal az indulás előtt fizetendő. Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Pluszban rendelhető tengerparti esküvői szertartás Zanzibáron: 1700 USD/ pár

  • Tengerparti szertartás egy gyönyörű zöldkorona alatt, fehér, homokos parton
  • Esküvői koordinátor segítsége
  • Virágok, gyümölcstál és habzóbor érkezéskor
  • Öltöző a menyasszonynak
  • Menyasszonyi csokor és virágok az ünnepséghez
  • Szimbolikus esküvő a tengerparton miniszterrel vagy miniszter nélkül
  • fogadás a strandon szendvicsekkel, pezsgőbor
  • ünnepi esküvői vacsora romantikus privát helyiségben
  • Esküvői torta (házi készítésű)
  •  Tanú (ha szükséges)

A részvételi díj nem tartalmazza - a csomagban szereplő szállások a nászutasoknak külön kedvességekkel igyekszik még romantikusabbá és felejthetetlenebbé tenni az utazást. Például külön bekészítések a szobába, plusz dekoráció stb. 

A tanzániai szárazföldi szafarik alatt kétágyas/nászágyas lodge szobákban, teljes ellátással. Zanzibárban  *****-os hotelben pélpanziós ellátással, kétágyas/ nászágyas, standard szobában. A belépőket a nemzeti parkokba, a leírásban részletezett összes programot, a szafarikat, a közlekedési jármű bérleti díját sofőrrel és üzemanyaggal, az angol nyelvű sofőr-gájd díját, a kulturális programok díjait, a további helyi idegenvezetők díjait, a transzfereket a repülőtérre. Nászút plusz tartalom: Üveg bor a tanzániai és a zanzibári hotelbe érkezéskor. 10% kedvezmény a helyi búvárbázison Zanzibárban a szállásnál. 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegy, az Arusha-Zanzibár belső menetrend szerinti járat (kb. 190 USD/ fő) díját, a napközben elfogyasztott üdítőitalok, a ruhamosás, borravalók, az 50 USD-s vízum és minden egyéb személyes kiadás díját.

Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibár szigetről

Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás. 

Közlekedés a szafari ideje alatt
Felnyitható tetejű, strapabíró, 9 személyes szafaridzsipeket használunk, melyekből a nemzeti parkokban és a természeti látványosságoknál zavartalanul készíthetőek fotók és videók.
 
Egészségügyi előírások
Tanzániába utazóknak nem kell kötelező oltást felvenniük.  A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne, azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (1-2 nap alatt gyógyítható tablettával.) Az útvonal mentén elegendő orvos is rendelkezésre áll.
 
Vízum
Vízumot érkezésnél kap az utas a reptéren egy rövid kérdőív kitöltése és 50 USD ellenében. A vízum általában 3 hónapig érvényes. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Ajándékok
Az iskola- és falulátogatások során adódnak olyan helyzetek, ahol apróbb ajándékokat adhatunk azoknak, akikkel megismerkedtünk, összebarátkoztunk. Ajándéknak érdemes hozni: ruhákat, cipőket (használtakat is akár, de még jó állapotban lévőket), írószereket, füzetet, cukorkát, képregényt, focilabdát, tollaslabdát, készségfejlesztő játékokat.

Költőpénz
A legelterjedtebb pénznem az amerikai dollár (USD). Érdemes készpénzt hozni. Bankautomaták is találhatók az úton. A helyi pénznem a tanzániai shilling, de a dollárt szinte mindenhol elfogadják a turisták által gyakran látogatott helyeken. Arra figyelni kell, hogy a kisebb pénzt, az 1, 2, 5 dollárosokat alacsonyabban váltják át a helyi pénznemre, mint az 50 vagy 100 dollárt.
Az egész útra kb. 250 USD a javasolt minimum zsebpénz. (Egy sör kb. 2 USD, egy üveg víz 1 USD.)
 
Fotózás
A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
 
Áramhasználat
Tanzániában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány.
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/g/
Érdemes hozni átalakítót, de az egyébként szinte bárhol kapható.
 
Az utazáshoz legkedvezőbb hónapok
Tanzánia egész évben alkalmas helyszín az állatok megfigyelésére. A parkon belül folyamatosan tanulmányozható az állatok vándorlása, amint követik, mikor merre találják az esős területeket. Tanzániában általában a március és az április számítanak esős hónapoknak.
Privát
Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

10 naptól javasolt

Létszám

két főtől

Rólunk mondták

A szállással, étkezéssel nagyon meg voltunk elégedve! - Kovács G. és Társa

"Tetszett, hogy az út megtervezésénél az iroda az összes szempontunkat figyelembe vette. A kinti partner nagyon kedves és segítőkész volt, a feleségemet még a ruhaboltba is elkísérte, és segített neki választani, és alkudni. Szép élmény volt, a kinti szolgáltatás pedig kitűnő." - Tóth Család

Csak pozitív visszajelzést kaptunk a partnereinktől. Nagyon jól érezték magukat. Rengeteg állatot láttak Tanzániában. Kiemelték, hogy mennyire jól össze voltak hangolva a programok, hogy sehol nem kellett várakozni, minden nagyon jól meg volt szervezve. - H. Kitti, egy incentív csoport koordinátora

Nagyon köszönjük a szervezést. A szafari remek volt, gördülékenyen ment minden.Legközelebb is Afrikába tervezünk menni, ha esedékes lesz újból jelentkeznénk. - K. Beatrix és hozzátartozói

Többször jártam már Afrikában, de óriási élmény volt. Kenyát és Tanzániát kombináltuk össze egy útba. Láttunk leopárdot, antilopot zabáló oroszlánokat tucatjával, nem sokkal előttünk ejthették el a vadat...nagy élmény volt! - B. Ervin, Budapest

Nagyon jó volt az egész, toppon meg volt szervezve, nem kellett sehol várni, minden mindenhol ment, mint a karikacsapás. Többet kaptunk, mint amire számítottunk. A szállással (Karafuu- Zanzibár) is nagyon meg voltunk elégedve. Köszönjük a szervezést. - I. István és Baráti Társasága

Köszönjük a sok segítséget és a szervezést, életünk egyik legnagyobb élményében volt részünk, minden pillanatát imádtuk, csodás hely volt és nagyon kedves emberekkel ismerkedtünk meg. - S. Dorottya

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár