Híres utazók, felfedezők nyomában Afrikában - Kenya, Tanzánia szafari üdüléssel Zanzibáron

Infók és árak

Költségek

Részvételi díj                 Helyszínen fizetendő                           Összesen                            Repülőjegy
2440 USD/ fő 600 USD/ fő 3040 USD/ fő 335.000 ft/ fő. Figyelem, a repülőjegy ára megvásárlás napjáig kis mértékben emelkedhet!

Teljes ár: 3040 USD/ fő + 335.000 ft/ fő repülőjegy (Figyelem, a repülőjegy ára megvásárlás napjáig kis mértékben emelkedhet!)

Kedvezmények:

  • 50 USD/fő törzsutas kedvezmény
  • 40 USD/ fő kedvezmény a részvételi díjból minimum négy fő együttes foglalása
  • esetén, mely baráti társaságokra, családokra is érvényes
  • további kedvezmények 18 év alatti utasaink számára
  • a kedvezmények egymással nem vonhatók össze

A részvételi díj és helyszínen fizetendő tartalmazza:

● Magyar nyelvű csoportvezetést afrikai megérkezéstől afrikai hazautazásig
● A programban megjelölt szállásokat
● A teljes ellátást a szafari alatt és félpanziós ellátást Zanzibáron
● A szafari napok alatt alkalmazott 4x4 terepjáró díját sofőrrel és üzemanyaggal
● A belépőket a nemzeti parkokba
● A leírásban részletezett összes programot
● Palackos ásványvíz a program napok alatt
● Az angol nyelvű helyi idegenvezetők díját, a kulturális programok díjait
● A belföldi repjegy foglalásával kapcsolatos ügyintézést
● Repülőtéri és helyi transzfereket

A részvételi díj és helyszínen fizetendő NEM tartalmazza:
● A nemzetközi repülőjegyet
● A belföldi repülőjegyet Arusha – Zanzibár között (190 USD/fő)
● A napközben elfogyasztott üdítő és szeszes italokat
● Borravalók
● 50 USD (Tanzánia) és 30 USD (Kenya) belépési engedély díj
● Minden egyéb személyes kiadás díját
● Zanzibári idegenforgalmi adót: 5 USD/fő/éj. A szálláson fizetendő.

Tájékoztatás mozgásában korlátozott személyek részére:

Az utazás mozgásában korlátozott személy számára nem alkalmas.

Jelentkezés és Fizetés:

Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program).  A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül.  A részvételi díj 40%-a , mint előleg a szerződés kötéskor válik esedékesség. A fennmaradó összeg, azaz a hátralék legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő. A helyszínen fizetendő összeg a Tanzániába történő megérkezés másnapján fizetendő. Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Biztosítás: az alábbi árak tájékoztató jellegűek, jelentkezéskor a biztosító aktuális
szabályzata szerint az alábbi díjak kis mértékben eltérhetnek:
Premium módozatban: 17100 Ft/fő
Privileg módozatban: 23400 Ft/fő
Sztornóval egybekötött Privileg módozatú betegség-, baleset- és poggyász
biztosítás, 1,5 milliós limittel, káresemény esetén önrész nélkül térít a biztosító:104400 Ft/fő

Utazásszervező
Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibár szigetéről

Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrikában, az Indiai-óceán partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás. 

A csoportkísérőről:
Mánfai Zoltán hét évet élt Tanzániában, a kelet-afrikai régió jó ismerője, és Kenyában is számtalanszor járt. Zoltán a hoteliparban dolgozott, több tanzániai szálloda menedzsereként is, így kiválóan ismeri a szállásokat és nagyon jó, személyes kapcsolatot ápol számos tanzániai turisztikai partnerünkkel. Zoltán hat éve kísér csoportokat az Utazz Afrikába Utazási Iroda számára. Megbízható, kedves, szolgálatkész gájdnak írják le utasaink, többen többször is visszatértek már hozzá, úgy megkedvelték. 

Étkezés a tanzániai szafari alatt általában
Reggeli: tojás, bacon, gyümölcs, dzsúsz, tea vagy kávé, helyenként svédasztalos
Ebédcsomag: szendvics, csirke, főtt tojás, dzsúsz, desszert, banán vagy alma
Meleg vacsora, általában svédasztalos megoldással

Közlekedés
A szafaris napok alatt felnyitható tetejű, strapabíró, 8 személyes szafaridzsipeket használunk, melyekből a nemzeti parkokban és a természeti látványosságoknál zavartalanul készíthetők fotók és videók.
A reptéri és egyéb transzferek kisbusszal történnek.

 

Egészségügyi előírások, javaslatok


Nincs fertőzésveszély az út során, viszont a KENYÁBÓL TANZÁNIÁBA TÖRTÉNŐ közúti határátlépésnél a hatóságok kérhetik a sárgaláz oltás meglétét igazoló egészségügyi kiskönyvet! (A sárgaláz oltás az utazók körében egyfajta alapoltásnak számít, a világ számos országában kérik felmutatását. 1 éves kortól 60 éves korig adható. Egy dózis egy életre elegendő védelmet nyújt, és minimum két héttel az utazás kezdete előtt kell megkapni. Ára 17.000 ft körül mozog, de ez helyenként eltérő lehet. 60 év felettieket nem oltanak be, de a Nemzetközi Oltóközpontban számukra is kiállítják a sárga kiskönyvet egy pár ezer forintos adminisztrációs díj fejében, amelybe beírják, hogy felmentve sárgaláz oltás alól.) 

A szállások konyhája a hatóságok által szabályozott, nemzetközi szintűek.
A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka manapság. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne, azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (2-3 nap alatt gyógyítható tablettával.)
Vacsorák alatt javasoljuk a zokni és cipő viselését a csípések elkerülése érdekében. A szobákban az ágyak szúnyoghálóval vannak ellátva. Az útvonal mentén több klinika és korszerű orvosi rendelő is található, bármilyen esetleges rosszullét esetében.

Vízum

Kenya beutazás Kenya 2024-ben fokozatosan kivezette a magyar állampolgárokra vonatkozó vízumkötelezettséget és bevezette az elektronikus utazási engedélyt (ETA - Electronic Travel Authorisation), mely a következő oldalon lesz igényelhető: https://www.etakenya.go.ke/en. Az engedélyt irodánk szerzi be utasainak. Felhívjuk a Kenyába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy e-vízum/ETA nélkül az utazás nem kezdhető meg, a repülőtársaságok szigorúan ellenőrzik felszállás előtt annak meglétét. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Kenyai ETA beszerzése, ügyintézéssel: 50 USD/ fő. A tanzániai határátkelésnél a határon további 50 USD/ fő díjért szerezzük be a tanzániai vízumot, amelyet helyszínen fizetnek ki a határon utasaink. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Ajándékok
Az iskola- és falulátogatások során adódnak olyan helyzetek, ahol apróbb ajándékokat adhatunk azoknak, akikkel megismerkedtünk, összebarátkoztunk. Ajándéknak érdemes hozni: ruhákat, cipőket (használtakat is akár, de még jó állapotban lévőket), írószereket, füzetet, cukorkát, képregényt, focilabdát, tollaslabdát, készségfejlesztő játékokat.

Költőpénz
A legelterjedtebb pénznem az amerikai dollár (USD). Érdemes készpénzt hozni. Bankautomaták is találhatók az úton. A helyi pénznem a tanzániai shilling, de a dollárt szinte mindenhol elfogadják a turisták által gyakran látogatott helyeken. Arra figyelni kell, hogy a kisebb pénzt, az 1, 2, 5 dollárosokat alacsonyabban váltják át a helyi pénznemre, mint az 50 vagy 100 dollárt.
A 2006 év előtt kiadott 100 dolláros bankjegyet nem fogadják el az árusok és a bankok.
Az egész útra kb. 250 USD a javasolt zsebpénz. (Egy sör kb. 2 USD, egy üveg víz 1 USD.)

Borravaló
Általában a szafari sofőr-gájdoknak szoktunk adni borravalót az út végén melynek értéke kb. 20 USD/ fő az út teljes idejére. Jobb, ha ez nyomatékosabb.

Fotózás
A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.

Áramhasználat
Tanzániában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány.
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/g/
Érdemes hozni átalakítót.

Az utazáshoz legkedvezőbb hónapok
Tanzánia egész évben alkalmas helyszín az állatok megfigyelésére. A parkon belül folyamatosan tanulmányozható az állatok vándorlása, amint követik, mikor merre találják az esős területeket. Tanzániában általában a március és az április számítanak esős hónapoknak.

Újdonság
Következő időpont

2024. október 22. -

2024. november 02.

Jelentkezési határidő: 2024. július 19.
Időtartam

13 nap

Létszám

10 főtől

Rólunk mondták

Az utazás csodálatos volt, még szebb mint amiről álmodtunk. Én mióta az eszemet tudom Afrikába vágytam. És végre sikerült eljutnom Tanzániába. Azon felül hogy gyönyörű ország, csodálatos állatvilággal, természeti csodákkal, nagyon tetszett az emberek mentalitása, hozzáállása az élet dolgaihoz.Szóval az utazás gyönyörű volt, részletesen beszámoltam róla az ismerősöknek, barátoknak és természetesen ajánlom az Utazási irodát mindenkinek. - T. Csilla

Nagyon köszönjük az utazást a jól megszervezett programokat és nem utolsó sorban a csodálatos élményeket! - S. Vilmos, Budapest

Többször jártam már Afrikában, de óriási élmény volt. Kenyát és Tanzániát kombináltuk össze egy útba. Láttunk leopárdot, antilopot zabáló oroszlánokat tucatjával, nem sokkal előttünk ejthették el a vadat...nagy élmény volt! - B. Ervin, Budapest

Életem legérdekesebb útja volt eddig. Az út jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat. Az utastársakkal és az idegenvezetővel is jól megértettük egymást, szerintem jó kis csapat jött össze. A programok jól voltak összerakva, mindent láttunk, amit ígértek. - Sz. Emese

Óriási élmény volt számomra az utazás, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az útról! A magyar gájd nagyon kedves volt, a helyiek is nagyon helyesek, egytől egyig! Az út után egy hétig állatokkal álmodtam! - Szabóné B. Györgyike, Budapest

Nagyon szépen köszönöm a profi munkát és a szervezést. Életünk legszebb nyaralásán voltunk. A kinti magyar idegenvezető kiválóan végzi a munkáját mindenben nagyon segítőkész volt, és bármennyit kérdezhettünk tőle, nagyon jó helyekre vitt minket. Rengeteg állatot láttunk, mindegyiket közelről, a szállásokkal meg voltunk elégedve. Nagyon örülök hogy megismerhettük ezt a kultúrát. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Mindenkinek teljes bizalommal fogjuk ajánlani irodátokat és az utazásaitok. - H. Mária

Szerencsésen haza érkeztünk Tanzániából.Nagyon jól éreztük magunkat, sok élményt szereztünk, tényleg különleges , fantasztikus volt, nem csalódtunk semmiben.Külön köszönet Zolinak, aki segítőkész, kedves , és figyelmes volt.Másnak is jó szívvel tudom ajánlani majd az irodát. - V. testvérpár

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár