Rövid szafari Kenyában a nagy állatvándorlás idején!

Program

Sokan Kenyában lesznek örökre Afrika szerelmesei: a Nagy Hasadék-völgy drámai vulkánjai mintha gyerekkorunk meséiből kelnének életre: a lankákon kíváncsi majmok lesik ki lépéseinket, a szavannák kitárult horizontjain legelésző zsiráfok és zebrák, struccok és tiszteletteljes elefántcsordák teszik teljessé mindazt, amit Afrikáról valaha álmodtunk. Hab a tortán, hogy a nagy állatvándorlás kenyai főszezonjára kihegyezett utazásunk során a világ új hét csodájának egyikeként számon tartott elképesztő állatvonulásnak lehetünk majd tanúi. 1,5 milliót gnú, 200.000 zebra és nyomukban antilopok garmadája teszi meg éves körét Tanzánia és Kenya legelői között, több, mint 800 kilométert utazva. Augusztus hónapban az állatok nagy része északon, Kenyában, a Masai Mara Nemzeti Park területén figyelhető meg. Vegyen részt Ön is élete legizgalmasabb szafariján!

Tudnivalók Kenyáról

A Kenyai Köztársaság, mely 1963-ban nyerte el függetlenségét a Brit Királyságtól, kb. hatszor nagyobb Magyarországnál. Természeti tájképét a szédítő mélységű szurdokvölgyek lenyűgöző láncolata adja, amely 5000 km hosszan követi a földkéreg repedését.

  

Áttekintő program: 

1. nap: Irány Kenya, utazás

2. nap: Érkezés Nairobiba , utazás a Masai Mara Nemzeti Parkba, BIG 5 vadles!

3. nap: Egész napos szafari a Masai Mara-ban a nagy állatvándorlás kiemelt időszakában!

4. nap: Egész napos szafari a Masai Mara-ban a nagy állatvándorláskor! (Reggeli hőlégballon repülés opció)

5-6. nap: Visszautazás Nairobiba, Carnivore étterem - Hazautazás

: Rövid szafari Kenyában a nagy állatvándorlás idején!

1.nap - Irány Kelet-Afrika! Utazás Kenyába

Indulás Budapestről a délutáni órákban egy átszállással Kenyába, érkezés másnap hajnalban. 

2. nap - Érkezés, irány a Masai Mara Nemzeti Park

Érkezés Nairobiba, majd indulás a Masai Mara Vadrezervátum felé, útközben kiadós ebéd rövid pihenővel egy az útra eső étteremben. Áthaladunk Nairobin. Az ébredő, négymilliós afrikai metropolisz megmutatja sokféle arcát: színes, muzsikáló matatuk viszik munkába az embereket. Felhőkarcolók és bádogviskók. A természetbe érve aztán feltárul a fás-füves szavannák világa, a Nagy Hasadékvölgy pereme. Útközben elhaladunk a 2700 méter magas Longonot vulkán mesébe illő tömbje mellett. Neve a maszáj Oloonongon’ot szóból ered, melynek jelentése: meredek gerinc. Az aktív vulkán utoljára az 1860-as években tört ki. Áthaladunk az 1827 méteren fekvő Narok városán, amelyet leginkább maszájok laknak, és egyben a Masai Mara kapuja. A szálláshelyre érve becsekkolunk, megebédelünk. Rövid pihenő után szafarira indulunk. (Napi megtett össztáv: 250km, a fővárostól a parkig műúton.)

Alacsonyabb kategóriás szállás: AA Lodge Mara

Luxus kategóriás szállás: Keekorok Lodge 

3-4. nap - A nagy állatvándorlás testközelből: egész napos szafarik a Masai Mara Nemzeti Parkban

Kenya déli részén terül el az ország legnépszerűbb rezervátuma, az itt élő őslakosokról elnevezett Masai Mara, amely a Mara-Serengeti ökoszisztéma északi részét adja, déli része Tanzánia területére nyúlik át. Itt figyelhető meg minden augusztusban a híres állatvándorlás, amikor növényevők milliói vándorolnak a nedvesebb területek felé, zöld legelőket keresve. Életünk legmeghatározóbb élménye lesz a másfél millió gnú és 300.000 zebra látványa, amelyeket antilopok is követnek! A "Nagy Öt" mindegyik tagja fellelhető erre. A füves szavanna bokros-fás foltjai között oroszlán, leopárd, elefánt, bivaly és orrszarvú is megbújik, ahogyan a Mara és Talek folyókban nílusi krokodilok és vízilovak vadásznak azokra a bátor gnúkra, amelyek megkockáztatják a folyón való átkelést. A park állatvilágának gazdagságát leginkább számokkal lehet kifejezni: több mint egymillió gnú, félmillió gazella, negyedmillió zebra és több tízezer impala élettere ez – igaz, az itt élő nagyragadozók, és kisebb társaik, a mongúzok és sakálok, mindent megtesznek azért, hogy a számuk csökkenjen. Ebédünket a szállásunk által összeállított piknik csomag tartalmazza. Vacsorára vissztérünk a szállásra. (Napi megtett össztáv: 100km, földutakon.) 

Alacsonyabb kategóriás szállás: AA Lodge Mara

Luxus kategóriás szállás: Keekorok Lodge 

5. nap - Visszautazás Nairobiba, Carnivore étterem

Visszaindulás Nairobiba, utolsó ízletes vacsora a híres Carnibore étteremben, transzfer a repülőtérre. Hazautazás, érkezés a 6. napon Budapestre. 

Privát
Ország

Kenya

Következő időpont

Egész évben elérhető

Rólunk mondták

A tengerparti szálloda kifogástalan, jó konyhával, szép tengerparttal kellemes környezettel – telitalálat! - K. Ferenc

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár