Részvétel a Meskel Ünnepen, látogatás Lalibelában és hagyományőrző népeknél az Omo-völgyben

Infók és árak

 Részvételi díj              Helyszínen fizetendő  Vízum                Repülőjegy               
 2100 USD/fő 670 USD/ fő 90 USD/fő

289.000 ft/ fő illetékekkel
(Figyelem! A repülőjegy ára a megvásárlás napjáig kis mértékben változhat!)

Teljes ár: 2770 USD/ fő + 289.000 ft/ fő (figyelem, a repülőjegy ára a megvásárlás napjáig kis mértékben változhat)
Egyágyas felár: 220 USD/ fő

Részvételi díj tartalmazza: 

 •    utazás a megadott belföldi repülőjáratokkal turista osztályon (4 db belföldi repülőjegyet: Addisz Abeba- Lalibela, Lalibela- Addisz Abeba, Addisz- Abeba Arba Minch, Jink- Addisz Abeba), valamint a program szerint autóbusszal (Addisz-Abeba, Lalibela) és négykerék meghajtású terepjárókkal (Omo-völgye)
•    repülőtéri transzferek Etiópiában
•    szállás a megadott szállodákban, lodge-ban a leírás szerint, vagy hasonló kategória
•    teljes ellátás (a főétkezések 1 alkoholmentes italt tartalmaznak)
•  városnézés és kirándulások a leírás szerint a szükséges belépőkkel és közlekedéssel, magyar csoportkísérőt bécsi indulástól bécsi érkezésig, továbbá helyszínen további etiópiai koordinátorok és idegenvezetők díját

Külön fizetendők:
•    vízumdíj (90 USD/ fő, ügyintézéssel és banki költéssel) és nemzetközi repülőjegy (289.000 Ft/ fő- figyelem, a repjegy ára kis mértékben változhat a megvásárlás napjáig!)
•    helyi borravaló
•    fénykép- és videódíjak a helyszínen
•    személyes kiadások, utasbiztosítás

Biztosítás: 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás CareMed Nemzetközi Biztosító: 9 900 Ft/fő, 69
éves korig köthető. A biztosítási szabályzat magyar nyelvű dokumentuma letölthető
itt és itt. 
Fakultatív útlemondási biztosítás Colonnade Biztosítóval köthető, melynek összege: 90 000 Ft/fő, kártérítési limit 1 millió forint. Biztosítási szabályzat letölthető itt.
 

Javasolt költőpénz: kb. 150-200 EUR/fő. Ajándékvásárlás, étel-és italfogyasztás, borravalók.

Jelentkezés és Fizetés:
Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációt (Utazási Szerződés, ÁSZF, program). 


A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után a részvételi díj 40%-a mint előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó összeg, azaz a részvételi díj 60%-a legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő.  Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Útlemondási feltételek:
Ha az utas az utazás megkezdése előtti 60 napon belül, de az utazás megkezdésének napját megelőző legfeljebb 7 napokon belül a szerződéstől eláll, illetve hatósági elutasítás (útlevél, vízum) miatt nem vehet részt az utazáson, vagy a foglalást lényegesen módosítja, akkor a részvételi díj összegének alapján az alábbi kártalanítást kell bánatpénzként megfizetnie: -60 -35 napon kívül a részvételi díj 25%-a -35 -15. nap a részvételi díj 50%-a -14 -7. nap a részvételi díj 80%-a Az utazást megelőző 6-0 nap időtartamában történő visszalépés vagy módosítás esetén az utas a rész-vételi díj teljes egészét, azaz 100%-át fizeti meg bánatpénzként. A fizetendő bánatpénzt az utazzafrikaba.hu jogosult levonni az utasnak visszajáró részvételi díj összegéből. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására, ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Figyelem! Etiópiában a leggondosabb tervezés és körültekintő utazásszervezés ellenére sem lehet kifogástalanul utazást szervezni. A helyi turisztikai szolgáltatói színvonal, az eltérő időmenedzsment, iskolázottsági színvonal, úthálózat és kultúra ezt nem teszi lehetővé. Minden afrikai túra némi rugalmasságot, és flexibilitást kíván utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán ugyan- de előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése. Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

Vízum: Magyarországon kerül beszerzésre, 90 USD/fő. 2 db igazolványkép szükséges hozzá. 

Közlekedés és szállás: 
Utazásunk teljes időtartama alatt jó állapotú klimatizált autóbuszok és négy kerék meghajtású terepjárók állnak rendelkezésünkre, tapasztalt sofőrrel. Kipróbált szálláshelyeinken a szám szerinti besorolási rendszer nincs bevezetve. Szállásaink tiszták, biztonságosak. 

A csoportkísérőről:

Dr. Horváth László tapasztalt, világlátott ember. Élt és dolgozott Új - Zélandon és 26 éven át képviselt vezető amerikai, brit és német tudományos könyvkiadókat Kelet és Közép- Európában. Idegenvezetőként és magánemberként egyaránt szenvedélyes utazó és minden emberi kultúra szerelmese. 1984- ben szerzett idegenvezetői képesítést, majd 1987-ben Idegenforgalmi szakvizsgát is tett. Közel száz országban járt öt kontinensen. Afrikában Szenegálban, Etiópiában, a Dél-afrikai Köztársaságban, Kenyában, Tanzániában, Marokkóban, Tunéziában, Egyiptomban és Szudánban. Angolul és németül beszél magas szinten, oroszul társalgási szinten és folyamatosan képzi magát kulturális, történelmi, földrajzi, művészettörténeti, etnográfiai, antropológiai témákban. Etiópia számára az örök misztikum, időutazás a Bibliai időkbe és a természetközeli Afrikába. 

Tájékoztatás mozgásában korlátozott személyek részére: 
Az utazás mozgásában korlátozott személy számára nem alkalmas.

Utazásszervező:
Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Hasznos információk:

Beutazás: a visszautazást követően további 6 hónapos érvényességű útlevél és online beszerezhető vízum szükséges. A vízumhoz szükséges adatokról és a beadási határidőről időben tájékoztatjuk utasainkat.

Covid információ: Etiópiában 2022. október 28-án eltörölték a beutazási korlátozásokat, így oltottsági- vagy gyógyultsági igazolás, valamint negatív teszt nélkül lehet beutazni az országba. Az információ a program kiadásakor érvényes.

Helyi idő: GMT +3. Etiópiának saját időszámítása van, mely nem egyezik a Gergely naptárral.

Időjárás, öltözködés: szeptember és október tavaszi hónapok, 22-29 C fok közötti hőmérséklettel. A hegyvidéki, fennsíki helyek hűvösebbek, kényelmes és réteges ruházat, zárt cipő, napvédelem javasolt.

Pénznem: Br, azaz etiópiai birr. 1 USD kb. 54 Birr. Az utazás alatt készpénz használatos,  debit vagy credit card kevés helyen elfogadott.

Elektromos feszültség: 220 V, 50 Hz, átalakító szükséges Biztonság: a nagyvárosok afrikai viszonylatban biztonságosak. Mindenképpen be kell tartani a standard biztonság szabályokat: feltünésmentes öltözködés, pénz, útlevél védelme, csoporttal való együtt mozgás. Nem javasoljuk az egyéni sétákat. Különösen figyeljen fiatalok csoportosulására a zsúfolt turista helyeken.

Egészség: a csapvíz ivásra nem alkalmas, csak palackozott vizet fogyasszon. A fennsíkon és hegyeken magaslati betegség előfordulhat, fejfájásra, emésztési problémákra készüljön házipatika összeállításával. A sárgaláz oltás kötelező lehet, erről és  az ajánlott oltásokkal kapcsolatban kérjük tájékozódjon háziorvosánál, illetve a Nemzetközi Oltóközpontnál: https://oltokozpont.hu/hu; telefon: +36 1 955 5750. Gyümölcsöt, zöldséget mosatlanul ne egyen, kerülje a jégkockával készített italokat, nyers salátát ne fogyasszon.

Internet: nincs állandó kapcsolat, nehézkes az internet használat az országban.

Étkezések: vegetáriánusok biztosan nem fognak csalódni, de a húsféléknek is hagyománya van az országban. Kitűnő a kávé, ne hagyja ki.

Ország

Etiópia

Következő időpont

2024. szeptember 25. -

2024. október 05.

Jelentkezési határidő: 2024. május 25.
Időtartam

11 nap/ 9 nap

Létszám

12-16 fő

Rólunk mondták

8 évvel ezelőtt is jártam Etiópában, másodszor tértem vissza. Más Etiópiát láttam, de ugyanolyan érdekes és élményteli volt. - P. János

Johannes a gájdunk nagyon segítőkész volt, mindent megmutatott nekünk. Nekem a legjobban a földbe süllyesztett templomok tetszettek. - V. Peter

Olyan érzésem volt Etiópiában, mintha a Bibliába csöppentem volna! - P. Attila

Elképesztő, szívmelengető világ. Megéri felfedezni. - P. Zsuzsa

Az út első felében nagyon sok érdekeset láttunk, nagyon segítőkészek voltak a helyi gájdok, akikkel nagyon összebarátkoztunk. - S. Katalin

Az Omo- völgyében élő népek kimeríthetetlen fotóstéma. A lalibelai templomok egyszerűen lélegzet elállítóak. Yohanes, a gájd profi volt, mindenben segített minket. Csak ajánlani tudom. - D. Zs. Rita

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár