Üdülés, cetcápák, búvárkodás a tanzániai Mafia-szigeten!

Program

A tanzániai Zanzibár mellett található Mafia-sziget a világ egyik legizoláltabb, érintetlen szépségű szigete, ahol a föld fölött az ember az élet egyszerű szépségét és harmóniáját, a víz alatt pedig páratlan látványvilágú és változatosságú csodavilágot fedezhet fel. Mafia-sziget egyedülálló vízi vakációs és kaland utazási desztináció. A Chole – öbölre néző Kinasi Lodge küszöbéről több, mint 20 program érhető el: az öböl kitűnő horgász, snorkelling és búvár desztináció (a boutique hotel 5 star PADI búvárközponttal rendelkezik). A Chole – öböl védett vizei vízi sportolásra és vitorlázásra is alkalmasak, homokpadjai piknikezési lehetőséget, épített örökségekkel, romokkal tarkított közeli kis szigetei történelmi kalandokat is kínálnak. Júliustól figyelhető meg a teknősök kelési időszaka is, amikor több ezer újszülött teknős igyekszik az Indiai-óceán felé.

Ajánlatkérésért kérjük írjon e-mailt, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinket az utasok létszámának, korának, és a tervezett utazási időszak megadásával, és mi emailben küldjük ajánlatunkat! Az alábbi alapprogramtól eltérő programot is tudunk biztosítani, privát utaknál a végleges itinert kedves utasainkkal közösen egyeztetjük. 

KEDVENC HELYÜNK - az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapítójának ajánlatával!
Szilasi Ildikó 2019 ősszel kisgyerekekkel járt Zanzibáron és Mafia-szigetén. Milyen élmények érték odakint? Milyen volt cetcápákkal úszni és a világ egyik legérintetlenebb, legszebb szigetére utazni? Élménybeszámolójából, ide kattintva kiderül.

Áttekintő program:

0.-1 .nap: Irány a világ egyik legszebb szigete: Mafia! 
2. nap: Ezernyi pici láb a homokban: teknőskeltetés, egy életre szóló élmény
3. nap: Félnapos Miewe sziget és Darusi Zátony túra, pinikebéddel és snorkellinggel
4. nap: Kua romok és Kua csatorna történelmi kalandtúra
5-6. nap: Nyaralás Mafia-sziget paradicsomi fehér-homokos partján, fakultatív programok
7-8. nap: Búcsú Mafia - szigettől. Hazautazás. 

Program: Privát szigetélmény: Mafia-sziget

0 - 1. nap: Irány a világ egyik legszebb szigete: Mafia! 

Indulás Dar-es Salaamba (Tanzánia) egy átszállással Bécsből vagy Budapestről választott menetrendtől függően. Tovább utazás kisrepülőgéppel Mafia Szigetre. Érkezés a világ egyik leggyönyörűbb, legérintetlenebb szigetére. A Mafia Tengeri Nemzeti Parkot 1995-ben hozták létre. 120 km-re található Dar es Salaam várostól, és 20 km-re a Rufiji deltától. 822 km2-es területe érintetlen korallszirtekkel, mangróve erdőkkel büszkélkedhet. Több, mint 50 fajta korall, 400 fajta hal alkotja élővilágát. Érkezés után ebéd, a szállás elfoglalása. Délután és kora este vagy vezetett séta a környékbeli falvakban (a helyi falvakban a kókuszdió feldolgozásának formái, a helyi élet mindennapi mozzanatai figyelhetőek meg), vagy pihenés, üdülés, szabadprogram.  

Magasabb kategóriás szállás: Kinasi Lodge
Alacsonyabb kategóriás szállás: Kivulini Lodge vagy hasonló

2. nap: Ezernyi pici láb a homokban: teknőskelés, egy életre szóló élmény

A Mafia Védett Tengeri Park különlegességéhez hozzátartozik, hogy öt különböző fajta tengeri teknős él a szigetek körüli vizekben. A közönséges cserepesteknős előszeretettel jár vissza minden évben ugyanarra a kis szigetre, Juanira tojást rakni. Június és augusztus hónapokban Mafia - sziget egyik fő turisztikai látványossága a cserepesteknősök születése. Életre szóló meghatározó élmény látni a piciny élőlények tojásból való kikelését, és azt az ösztönös energiát és bátorságot, amellyel igyekeznek az Indiai-óceán felé, tucatjával. A hajó képzett legénységgel, ivóvízzela Kinasi Lodge-ból indul, és kellemes hajókázás után a Juani szigetre érkezünk, amely a cserepesteknősök egyik fő tojásrakási helye. A szigeten rövid séta után érjük el a vadregényes partot, ahol kezdetét veszi az életre szóló kaland. 

3. nap: Félnapos Miewe sziget és Darusi Zátony túra, piknik-ebéddel és snorkelling lehetőséggel

Snorkelling a Darusi zátony körül, piknik ebéddel a Miewe szigeten. A Darusi zátonyt ősrégi korall sziklák veszik körül, melyet vadregényes módon kúszó- és pozsgás növények nőttek be. Sokféle hal és élőlény látható itt, még olyan különleges teremtmények is, mint a "spanyol táncos", kisebb murénák, oroszlán- és kőhal, sőt denevérhal is megfigyelhető szabadtüdős búvárkodás során. Az úszás- snorkelling élmény után ebéd vár ránk, és napozási lehetőség a Miewe szigeten.  Félnapos program, a hajó a Kinasi Lodge-ból indul, és oda érkezik vissza délután.

  

4. nap: Kua romok és Kua csatorna történelmi kalandtúra

A Kua romok régészeti lelőhely a kelet-afrikai partvidék egyik legfontosabb történelmi emlékhelye. Itt láthatóak azon importált épétészeti formák, amelyek Kelet-Afrika egykori arcát formálták, Szomáliától Sofaláig. A korall kövek és mész-habarcs építészeti felhasználása 1100 éve kezdődött meg. A Kuában és testvérvárosában, a Kilwában talált épületek Irak, Perzsia, sőt török és yemeni lenyomatokat is őriznek magukon.  Kua város 15 hektáron terült el, és 5 mecsetet számlált. A kutatások szerint a Juani és Jibondo körüli kagylók kereskedelméből virágzott fel. A kagylók Közép-Afrikában sokáig hagyományos fizetőeszközként, pénzként szolgáltak. 1829-ben madagaszkári szakaláv kannibálok rabolták ki a szigetet. A romok egy kis domb tetején állnak, fantasztikus kilátást nyújtva az öbölre, és a legszebb naplementét ígérve a Rufiji Delta fölött. Napjainkig kerámia- és cserépedény darabokra bukkanhattunk itt, például a Tang Dinasztia kék míves díszítésű darabjaira. A terület 1955-1957 között zajló feltárásainak részleteiről a Kinasi Lodge könyvtára is őriz könyveket. A Kua romok területe nagyszerű madárles helyszín is egyben.

5-6. nap:  Nyaralás Mafia-sziget paradicsomi fehér-homokos partján, további fakultatív program lehetőségekkel

  •  Ras Kisimani történelmi „ elsüllyedt városának” felkeresése hajóval, piknik ebéddel a szigeten
  •  búvárkodási lehetőség (nappali, éjszakai) a Kinasi Lodge saját, PADI 5 star búvárközpontjában. További érdekesség, hogy a vezető búvár 8 évet élt Magyarországon, kicsit ért és beszél magyarul is. 
  •  mélytengeri horgászat
  •  vitorlázás arab típusú dhow vitorláshajóval, ugyanezekkel naplemente néző romantikus túra a sziget körül
  •  kulturális séták: Chole-sziget/ Jibondo falu és sziget/ Utende falu, és Mafia-sziget környékbeli falvaiban, bozót séta kókuszfarmokon.

7. nap: Búcsú Mafia-szigettől, hazautazás

Délelőtt búcsú Mafia szigettől utolsó fürdési, pihenési lehetőég. Kora délután visszautazás Mafia szigetről Dar-es Salaamba kisrepülőgéppel. Hazaindulás Budapestre vagy Bécsbe menetrend szerinti nemzetközi járattal Dar –es Salaamból. 

Szállásajánlatunk- magasabb kategóriás szállás: Kinasi Lodge és  Blue World Búvárközpont

A Kinasi Lodget tulajdonosai az otthon szeretetével tervezték és építették fel. Mafia sziget első boutique hotelje 1996-ban nyitotta meg kapuit. Tulajdonosai azt szeretnék, ha a vakáció végére vendégei ugyanúgy szívükbe zárnák Mafiát, ahogy ők tették. Közvetlenül a Kinasi Lodge-ból, tömegek és másokkal történő interakció nélkül, szabadon és zavartalanul lehet részese sokfajta élménynek könnyedén az utazó: elmehet a közeli falvakba sétálni, hogy bepillantson a helyi lakosok mindennapi életébe. A Kinasi Lodge képzett csoportkísérőivel reggelente mangróvék közt madárlesre indulhat (ingyenes program), vagy kajakozhat és biciklizhet, ugyancsak a szálloda jóvoltából, ingyenesen. A kitűnő étterem mellett borbár biztosítja a gasztronómiai élvezeteket. A Kinasi Lodge a sziget dél-keleti oldalán található, a Chole – öbölre és a Mafia Sziget Védett Tengeri Parkra tekint. A belső dizájnt és lakberendezést egyfajta „tropikus” eklektika hatja át, a szuahéli partvidék, belső-Afrika kultúrája elegyedik olasz és marokkói stílusjegyekkel. A hangulat rendkívül barátságos, és otthonos. Tanzániai kézzel készített bútorok, gyönyörű szőttesek, Mafia szigeteken gyűjtött antik tárgyak díszítik Kinsasit, mely a tulajdonosok büszkesége, és otthona is egyben.

Figyelem! Tanzániában a legprofibb szervezés mellett sem lehet kifogástalanul utazást szervezni. Az eltérő időmenedzsment, úthálózat, iskolázottság és kultúra ezt nem teszi madaréktalanul lehetővé. Minden afrikai túra némi rugalmasságot, és flexibilitást kíván kedves utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán ugyan- de előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése. Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

Privát
Létszám

egy főtől

Rólunk mondták

Minden nagyon jó volt. Kicsit tartottam az út előtt Afrikától, de most már tudom, hogy nem volt mitől! A szállás szuper volt, az ételek nagyon finomak. A trópusi botanikus kert, az óceán látványa mindent felülmúlt. Hetekig el tudtam volna ücsörögni a Kinasi Hotel teraszán, olyan kellemes atmoszférája volt. Két év alatti kislányommal utaztam, nagyon jól bírta az utazást, nagyon élvezte a hajókirándulásokat, és türelmesen megvárta a fedélzeten, amíg snorkellingezek, vagy cetápákkal úszok! Szép élmény marad! - T-Cs. Kata

Búvárként, és a vízi sportok, vízparti helyek szerelmeseként számos szigeten, parti üdülőhelyen megfordultam már életemben, a Karib-térségben és Afrikában egyaránt. Mafia-sziget az abszolút kedvenc. Elképesztő tisztaság, őszinte, puritán, barátságos. Nem véletlenül Védett Tengeri Park, olyan páratlan forma-és színvilágú korallmezőket láttunk a víz alatt, amit előtte sehol, sosem. Teknőssel, murénával, langusztával, nagyméretű halakkal találkozni mindennapi csoda akár snorkellingezik, akár merül az ember. Alig várom, hogy visszatérhessek. - Szilasi Ildikó

Láttam pöttyös halacskát a vízben. Mafián akarok maradni! (Megjegyzés: 9 méter hosszú cetcápára gondolt, mint halacska). - Mariatou (3,5 éves)

Minden nagyon szuper! Minden nagyon tetszik! - G. Gábor

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár