Madagaszkár, lemúrok és kaméleonok nyomában

Program

Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak változatossága lenyűgöző a szigeten. Sétáljon baobab erdőben, ismerje meg Madagaszkár endemikus állatait, ízlelje meg a zebuhúst, üdüljön Madagaszkár paradicsomi üdülőhelyein!

A 21 millió lakosú Madagaszkár, a világ negyedik legnagyobb szigete, az Indiai-óceánon található. Igazi különlegessége, hogy állat- és növényfajainak 90%-a csak és kizárólag Madagaszkáron őshonos, tehát sehol máshol nem található meg a világon. Pénzneme az ariary, hivatalos államnyelve a malgasz és a francia. Az egykori francia gyarmat fővárosa Antananarivo. Útjainkat az év bármely szakában, az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg, két főtől, angol, francia vagy magyar idegenvezetéssel. Az alábbiakban bemutatunk egy általunk javasolt itinert, amelytől az Ön elképzelése, igénye szerint eltérhetünk.

Ajánlatkéréshez kérjük, írjon nekünk az címen.

Program áttekintése

 • 1. nap: Irány Madagaszkár, a nyolcadik kontinens!
 • 2. nap: Festői tájakon át Antsirabéba, Antananarivo – Antsirabe (170 km)
 • 3. nap: Benyovszky Móric nyomában zafírok bűvöletében, Antsirabe–Ambositra–Ranomafana (210 km)
 • 4. nap: Lemúrok közt a Ranomafana Nemzeti Parkban (UNESCO) - Ambalavao
 • 5. nap: Ambalavao-Ranohira (250 km)
 • 6. nap: Isalo Nemzeti Park
 • 7. nap: Utazás a Nap Városába, Ranohira-Toliara (250 km)
 • 8. nap: Üdülés Ifaty Beachen
 • 9. nap: Visszatérés Antananarivóba
 • 10. nap: Indrik nyomában, Antananarivo–Andasibe Nemzeti Park (150 km)
 • 11. nap: Andasibe Nemzeti Park
 • 12. nap: Városnézés Antananarivóban, hazautazás

Részletes program

1. nap: Irány Madagaszkár, a nyolcadik kontinens!

Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak, kultúrák, az állat- és növényvilág változatossága lenyűgöző a szigeten. Baobab–erdők, endemikus állat- és növényfajok, változatos gasztronómia zebuhúsból készült ételkülönlegességekkel, hagyományőrző kultúra! Utazás, érkezés az ivatoi nemzetközi repülőtérre. A vízum beszerzése, transzfer a szállodába.

Magasabb kategóriás szállás: Palissandre /Urban

Alacsonyabb kategóriás szállás: Chalet des Roses

2. nap: Festői tájakon át Antsirabéba, Antananarivo – Antsirabe (170 km)

Reggeli után délnek indulunk az Antananarivótól 170 km-re fekvő, gyönyörű Antsirabéba, az ország harmadik legnagyobb városába. Hegycsúcsok, felföldek, a zöld legkülönbözőbb árnyalataiban pompázó rizsföldek és tradicionális házacskák teszik festőivé a tájat, amely mellett elhaladunk. Érkezés Antsirabéba 12:30 körül. Az 1856-ban norvég telepesek által alapított város ma a sziget söriparának központja. Az út során, Ambatolampynál (70 km-re a fővárostól) meglátogatjuk a sziget leghíresebb edénykészítőit. Vacsora és szállás Antsirabéban.

Magasabb kategóriás szállás: www.leroyalpalace.mg

Alacsonyabb kategóriás szállás: Voyageur Ökolodge

Madagaszkár- gyerek fürdik

3. nap: Benyovszky Móric nyomában zafírok bűvöletében, Antsirabe–Ambositra–Ranomafana (210 km)

Látogatást teszünk ékszerkészítő műhelyekben, ahol fél-drága-, illetve drágakövekkel dolgoznak. A zebu szarvából Madagaszkáron rengeteg tárgy és szuvenír készül - a szarvműves műhelyében megnézhetjük, hogyan dolgoznak ezzel az érdekes anyaggal. Antsirabéban elődünkről, Benyovszky Móricról még utcát is elneveztek, amelyet mi is meglátogatunk. Antsirabéból déli irányba indulunk, lépcsős kialakítású rizsföldek mellett. Ambositrában, a fafaragók központjában élnek a zafimaniri fafaragók is, így a város jó lehetőséget kínál szuvenír vásárlásra. Ebéd egy ambositrai étteremben, majd továbbindulás Ranomafanába (130 km). Vacsora és éj Ranomafanában.

Magasabb kategóriás szállás: Setam Lodge

Alacsonyabb kategóriás szállás: Ihary Hotel 

Tudta? Benyovszky Móric, a magyar és lengyel főnemes, híres utazó, kalandor rengeteget járt és kutatott Madagaszkár szigetén, ahol francia megbízásból 1774-ben megalapította a Louisbourg nevű települést és ahol 1776-ban királlyá választották. Itt is halt meg 1786. május 23-án.

Madagaszkár- rizsszemek

4. nap: Lemúrok közt a Ranomafana Nemzeti Parkban (UNESCO) - Ambalavao

Reggel 07:30-kor indulunk a 40.000 hektárnyi területen elterülő Ranomafana Nemzeti Park bebarangolására, mely 2007 óta a világörökség részét képezi. Utunk során első alkalommal itt fogunk makikkal és más, kizárólag Madagaszkáron őshonos állatokkal és növényekkel találkozni. A park területén 12 makifajta él, köztük a vörös maki és a világ legkisebb főemlőse, a törpe egér-maki. Ha szerencsénk lesz, még csíkos cibetmacskát is láthatunk. A park 118 madárfaja közül említésre méltó a barna lábasguvat és a kékszemű nektárpitta, mesébe illő színvilága miatt. Vacsora és szállás Ambalavaóban.

Magasabb kategóriás szállás: Tsienimparihy Lodge

Alacsonyabb kategóriás szállás: www.espacezongo.com

Madagaszkár - maki

5. nap: Ambalavao-Ranohira (250 km)

Reggel 8 órakor indulunk útra Fianarantsoán keresztül, melynek során hihetetlen változatossággal tárul elénk a táj. Szőlőültetvények gazdagítják a vidéket, melyek a környék egyik jellegzetességei. Ambalavaoban megismerkedünk a selyemkézművességgel. Meglátogatjuk a híres antemoroi papírműhelyt, ahol napjainkig hagyományos eljárással, a havoafa kérgéből készítik a papírt. Meglátogatjuk az Ambalavaótól 15 km-re található Anja-erdőt is, ahol kb. 80 gyűrűsfarkú maki él. A park továbbá számos madárfajnak, endemikus növénynek, kaméleonfajnak ad otthont. 12:30 körül az Anja Parkban ebédelünk. Utunkat folytatva a táj délután ismét szavannássá válik, a horizonton hatalmas zebucsordák tűnnek fel, megérkezünk a bara nép földjére. Meglátogatjuk az Isalo múzeumot, majd egy ranohirai szállodában vacsorázunk és szállunk meg.

Magasabb kategóriás szállás: www.lejardinduroy.com

Alacsonyabb kategóriás szállás: Orchidée de l’Isalo 

6. nap: Isalo Nemzeti Park

Egész napos túra az 1962-ben alapított, 81.450 hektáros Isalo Nemzeti Parkban. Fürdési lehetőség egy trópusi növényzettel és csavarpálmákkal körbevett, természetes módon keletkezett medencében. Piknikszerűen a szabadban ebédelünk. Délután szabadprogram, este egy lenyűgöző sziklaívből, az úgynevezett „Isalo ablakából” csodáljuk majd, ahogyan a naplementében a pálmák sziluettjei kirajzolódnak. Vacsora és szállás a ranohirai szállodában, lásd előző éj.

Madagaszkár- Baobabfa-sziluett  

7. nap: Utazás a Nap Városába, Ranohira-Toliara (250 km)

Reggeli után délre, Toliara felé utazunk, amely a sziget harmadik legnagyobb kikötője, a „Nap városa”. A mahafaly nép földjén megtekintjük az antanosi és mahafali hagyományos síremlékeket, melyek érdekessége, hogy a helyiek különös gonddal díszítik fel őket. Toliarából ebéd után továbbutazunk a 25 km-re található Ifatyba, Madagaszkár egyik legszebb tengerpartjára. Ifaty régiója kimondottan száraz terület, ahol kaktuszok és más szárazságtűrő növények ‘tüskés erdei’ uralják a tájat. Szállásunk ideális hely lesz az Indiai-óceánra néző strand mellett, ahol helyi halászok esti érkezését és a zsákmány kipakolását figyelhetjük meg. Ez Madagaszkár egyik legszebb helye, tökéletes a pihenésre.

Magasabb kategóriás szállás: Les Dunes d’Ifaty

Alacsonyabb kategóriás szállás: Hotel Ifaty Beach Club

8. nap: Üdülés Ifaty Beachen

Ez a nap a tengerparti üdülésé. Több mint ezer kilométer utazás után megpihenünk a mozambiki csatorna kedvelt üdülőpartján. Ifaty közelében gyönyörű korallzátonyok találhatók, így lehetőség van búvárkodásra és szabadmerülésre is. Fakultatív programlehetőségek: strandolás, csónakázás, búvárkodás, vízisíelés, halászat, hajózás. Vacsora és szállás Ifatyban, lásd előző éji szállások.

9. nap: Visszatérés Antananarivóba

Délelőtt strandolás, szabadprogram, délután visszaút Antananarivóba az Air Madagascar belföldi, menetrend szerinti repülőjáratával. Visszatérés a szállásra, lásd első éj.

10. nap: Indrik nyomában, Antananarivo–Andasibe Nemzeti Park (150 km)

A fővárostól 72 km-re található “Peyrieras” magánparkot látogatjuk meg, ugyanitt ebédelünk. Ebéd után tovább indulunk az Andasibe Nemzeti Parkba, amely kiváló hely arra, hogy megfigyeljük az indriket, a sziget legnagyobb testű makifajtáját. Elhelyezés az Andasibe szállodában.

Magasabb kategóriás szállás: Andasibe Hotel

Alacsonyabb kategóriás szállás: Feon'ny ala Hotel

Madagaszkár- indri Madagaszkár- kaméleon

11. nap: Andasibe Nemzeti Park

Reggeli után a rezervátum Analamazaotra Speciális Indriejinek nevezett erdejébe kirándulunk, amely korábban a fafeldolgozás központja volt. A Vakôna Forest Lodge magánparkban lemúrokkal játszhatunk és barátkozhatunk. Visszautazás Antananarivóba. Vacsora és szállás Antananarivóban, lásd első éj.

Madagaszkár- lemúr

12. nap: Városnézés Antananarivóban, hazautazás

Városnézés Antananarivóban, mely során felkeressük a XVII. században épült Ambohimanga palotát, a mellette található kilátóhelyet és a Benyovszky utcát is. Ellátogatunk néhány művészeti termékeket áruló boltba, ahol kedvünkre alkudozhatunk, vásárolhatunk és megismerkedhetünk a madagaszkári iparművészettel. Itt növényi rostból készített táskák, kalapok és játéktárgyak, selyemsálak és zebuszarvból faragott ékszerek ezrei közül választhatunk, illetve eredeti madagaszkári vaníliát és fűszereket vásárolhatunk.

A galériában látható fotográfiák nagy részét Lantai-Csont Gergely, a National Geographic által is díjazott fotográfus készítette.

Amennyiben felkeltette utazásunk érdeklődését, kérjük, küldjön e-mailt az e-mail címre, és írja meg a tervezett utazási időpontokat, a létszámot, és mi e-mail fordultával válaszolunk Önnek! 

Privát
Ország

Madagaszkár

Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

13 nap

Létszám

2 főtől

Rólunk mondták

Gyönyörű volt, fantasztikus, flottul ment minden a szervezésben. Túráztunk, fürödtünk, makikat, kaméleonokat láttunk. Az idegenvezető kedves segítőkész ember nagyon kedveltük. Szuper volt az időjárásunk, egyszer esett, amikor épp beszélltunk a kocsiba. - B. Györgyike és Sz. László

Madagaszkár az orchida-kedvelők és természetfotósok paradicsoma. - Závori M.

Jól szervezett volt az út, tartalmas programokkal. Az idegenvezető jól levezényelte az utat. - Gy. László, Pécs

Nagyon klassz volt az út, az idegenvezető úgy vigyázott ránk, mint a szeme fényére. Mindent megszervezett, mindent megoldott, még az esküvőnket is megszervezte odakint! Három hét alatt keresztül-kasul bebarangoltuk Madagaszkárt, szuper út volt! - B. Gergely, rádiós műsorvezető

Végre ehettem igazi hamisítatlan vanília fagylaltot, igazi vaníliával - Sz. Ildikó

Változatos tájképek, baobabfák, és rengeteg kókuszolaj. Számomra ez Madagaszkár. - L. Krisztina

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár