Déli szigettúra Madagaszkáron, lemúrok és kaméleonok nyomában

Program

Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak változatossága lenyűgöző a szigeten. Sétáljon baobab erdőben, ismerje meg Madagaszkár endemikus állatait, ízlelje meg a zebuhúst, üdüljön Madagaszkár paradicsomi üdülőhelyein!

A 21 millió lakosú Madagaszkár, a világ negyedik legnagyobb szigete, az Indiai-óceánon található. Igazi különlegessége, hogy állat- és növényfajainak 90%-a csak és kizárólag Madagaszkáron őshonos, tehát sehol máshol nem található meg a világon. Pénzneme az ariary, hivatalos államnyelve a malgasz és a francia. Az egykori francia gyarmat fővárosa Antananarivo.

Program áttekintése

  • 1. nap: 2023. október 27-28! Irány Madagaszkár, a nyolcadik kontinens!
  • 2. nap: 2023. október 29: Festői tájakon át Antsirabéba, Antananarivo – Antsirabe (170 km)
  • 3. nap: 2023. október 30. Benyovszky Móric nyomában zafírok bűvöletében, Antsirabe–Ambositra–Ranomafana (210 km)
  • 4. nap: 2023. október 31: Lemúrok közt a Ranomafana Nemzeti Parkban (UNESCO) - Ambalavao
  • 5. nap: 2023. november 1: Ranomafana- Ambalavao-Ranohira (370 km)
  • 6. nap: 2023. november 2: Isalo Nemzeti Park
  • 7. nap: 2023. november 3: Utazás a Nap Városába, Ranohira-Toliara (250 km)
  • 8-9. nap: 2023. november 4-5: Üdülés Ifaty Beachen
  • 10.nap: 2023. november 6: Visszatérés Antananarivóba
  • 11. nap: 2023. november 7: Városnézés Antananarivóban, hazautazás

Részletes program

1. nap: 2023. október 27-28! Irány Madagaszkár, a nyolcadik kontinens!

Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak, kultúrák, az állat- és növényvilág változatossága lenyűgöző a szigeten. Baobab–erdők, endemikus állat- és növényfajok, változatos gasztronómia zebuhúsból készült ételkülönlegességekkel, hagyományőrző kultúra! Indulás Bécsből az Ethiopian Airlines járatával 22:05-kor, érkezés Addisz-Abebába 05:25-kor. Tovább indulás 08:50-kor, érkezés 13:40-kor Antananarivóba.  A vízum beszerzése, transzfer a szállodába. Vacsora és éj: 

Középkategóriás szállás: Chalet des Roses
Felsőkategóriás szállás: www.hotel-restaurant-palissandre.com

2. nap: 2023. október 29: Festői tájakon át Antsirabéba, Antananarivo – Antsirabe (170 km)

Reggeli után délnek indulunk az Antananarivótól 170 km-re fekvő, gyönyörű Antsirabéba, az ország harmadik legnagyobb városába. Hegycsúcsok, felföldek, a zöld legkülönbözőbb árnyalataiban pompázó rizsföldek és tradicionális házacskák teszik festőivé a tájat, amely mellett elhaladunk. Érkezés Antsirabéba 12:30 körül. Az 1856-ban norvég telepesek által alapított város ma a sziget söriparának központja. Az út során, Ambatolampynál (70 km-re a fővárostól) meglátogatjuk a sziget leghíresebb edénykészítőit. Vacsora és szállás Antsirabéban.

Középkategóriás szállás:  Flower Palace Antsirabe Fb

Felsőkategóriás szállás: www.leroyalpalace.mg

Madagaszkár- gyerek fürdik

3. nap: 2023. október 30. Benyovszky Móric nyomában zafírok bűvöletében, Antsirabe–Ambositra–Ranomafana (210 km)

Látogatást teszünk ékszerkészítő műhelyekben, ahol fél-drága-, illetve drágakövekkel dolgoznak. A zebu szarvából Madagaszkáron rengeteg tárgy és szuvenír készül - a szarvműves műhelyében megnézhetjük, hogyan dolgoznak ezzel az érdekes anyaggal. Antsirabéban elődünkről, Benyovszky Móricról még utcát is elneveztek, amelyet mi is meglátogatunk. Antsirabéból déli irányba indulunk, lépcsős kialakítású rizsföldek mellett. Ambositrában, a fafaragók központjában élnek a zafimaniri fafaragók is, így a város jó lehetőséget kínál szuvenír vásárlásra. Ebéd egy ambositrai étteremben, majd továbbindulás Ranomafana felé (130 km). Vacsora és éj Ambositrában:

Szállás: L'artisan Hotel Ambositra

Tudta? Benyovszky Móric, a magyar és lengyel főnemes, híres utazó, kalandor rengeteget járt és kutatott Madagaszkár szigetén, ahol francia megbízásból 1774-ben megalapította a Louisbourg nevű települést és ahol 1776-ban királlyá választották. Itt is halt meg 1786. május 23-án.

Madagaszkár- rizsszemek

4. nap: 2023. október 31: Lemúrok közt a Ranomafana Nemzeti Parkban (UNESCO) - Ambalavao

Reggeli után Ranomafana felé indulunk, ebéd Ranomafanában. Ebéd után a 40.000 hektárnyi területen elterülő Ranomafana Nemzeti Park felfedezésére indulunk, mely 2007 óta a világörökség részét képezi. Utunk során első alkalommal itt fogunk makikkal és más, kizárólag Madagaszkáron őshonos állatokkal és növényekkel találkozni. A park területén 12 makifajta él, köztük a vörös maki és a világ legkisebb főemlőse, a törpe egér-maki. Ha szerencsénk lesz, még csíkos cibetmacskát is láthatunk. A park 118 madárfaja közül említésre méltó a barna lábasguvat és a kékszemű nektárpitta, mesébe illő színvilága miatt. Vacsora és szállás Ranomafanában

Középkategóriás szállás: Ihary Hotel
Felsőkategóriás szállás: Centrest 

Madagaszkár - maki

5. nap: 2023. november 1: Ranomafana- Ambalavao-Ranohira (370 km)

Reggel 8 órakor indulunk útra Fianarantsoán keresztül, melynek során hihetetlen változatossággal tárul elénk a táj. Szőlőültetvények gazdagítják a vidéket, melyek a környék egyik jellegzetességei. Ambalavaoban megismerkedünk a selyemkézművességgel. Meglátogatjuk a híres antemoroi papírműhelyt, ahol napjainkig hagyományos eljárással, a havoafa kérgéből készítik a papírt. Meglátogatjuk az Ambalavaótól 15 km-re található Anja-erdőt is, ahol kb. 80 gyűrűsfarkú maki él. A park továbbá számos madárfajnak, endemikus növénynek, kaméleonfajnak ad otthont. 12:30 körül az Anja Parkban ebédelünk. Utunkat folytatva a táj délután ismét szavannássá válik, a horizonton hatalmas zebucsordák tűnnek fel, megérkezünk a bara nép földjére. Meglátogatjuk az Isalo múzeumot, majd egy ranohirai szállodában vacsorázunk és szállunk meg. 

Középkategóriás szállás: Orchidée de l’Isalo 

Felsőkategóriás szállás: Le Jardin Du Roy 

6. nap: 2023. november 2: Isalo Nemzeti Park

Egész napos túra az 1962-ben alapított, 81.450 hektáros Isalo Nemzeti Parkban. Fürdési lehetőség egy trópusi növényzettel és csavarpálmákkal körbevett, természetes módon keletkezett medencében. Piknikszerűen a szabadban ebédelünk. Délután szabadprogram, este egy lenyűgöző sziklaívből, az úgynevezett „Isalo ablakából” csodáljuk majd, ahogyan a naplementében a pálmák sziluettjei kirajzolódnak. Vacsora és szállás a ranohirai szállodában, lásd előző éj.

Madagaszkár- Baobabfa-sziluett  

7. nap: 2023. november 3: Utazás a Nap Városába, Ranohira-Toliara (250 km)

Reggeli után délre, Toliara felé utazunk, amely a sziget harmadik legnagyobb kikötője, a „Nap városa”. A mahafaly nép földjén megtekintjük az antanosi és mahafali hagyományos síremlékeket, melyek érdekessége, hogy a helyiek különös gonddal díszítik fel őket. Toliarából ebéd után továbbutazunk a 25 km-re található Ifatyba, Madagaszkár egyik legszebb tengerpartjára. Ifaty régiója kimondottan száraz terület, ahol kaktuszok és más szárazságtűrő növények ‘tüskés erdei’ uralják a tájat. Szállásunk ideális hely lesz az Indiai-óceánra néző strand mellett, ahol helyi halászok esti érkezését és a zsákmány kipakolását figyelhetjük meg. Ez Madagaszkár egyik legszebb helye, tökéletes a pihenésre. 

Középkategóriás szállás: Hotel Ifaty Beach Club
Felsőkategóriás szállás: Les Dunes d'Ifaty

8-9. nap: 2023. november 4-5: Üdülés Ifaty Beachen

Két nap tengerparti üdülés a mozambiki-csatorna partján. Ifaty közelében gyönyörű korallzátonyok találhatók, így lehetőség van búvárkodásra és szabadmerülésre is. Fakultatív programlehetőségek: strandolás, csónakázás, búvárkodás, vízisíelés, halászat, hajózás. Vacsora és szállás Ifatyban, lásd előző éji szállások.

10.nap: 2023. november 6: Visszatérés Antananarivóba

Visszautazás Antananarivóba az Air Madagascar belföldi, menetrend szerinti repülőjáratával. Visszatérés a szállásra, lásd első éj.

11. nap: 2023. november 7: Városnézés Antananarivóban, hazautazás

Városnézés Antananarivóban, mely során felkeressük a XVII. században épült Ambohimanga palotát, a mellette található kilátóhelyet és a Benyovszky utcát is. Ellátogatunk néhány művészeti termékeket áruló boltba, ahol kedvünkre alkudozhatunk, vásárolhatunk és megismerkedhetünk a madagaszkári iparművészettel. Itt növényi rostból készített táskák, kalapok és játéktárgyak, selyemsálak és zebuszarvból faragott ékszerek ezrei közül választhatunk, illetve eredeti madagaszkári vaníliát és fűszereket vásárolhatunk. Indulás a reptérre 11:00 körül. Indulás Antananarivóból az Ethiopian Airlines járatával 14:50-kor. Érkezés Addisz-Abeba 19:30. Indulás noevmber 8.-án 01:35-kor, érkezés 05:55-kor Bécsbe, november 8.-án. 

A galériában látható fotográfiák nagy részét Lantai-Csont Gergely, a National Geographic által is díjazott fotográfus készítette.

Ország

Madagaszkár

Következő időpont

2023. október 27. -

2023. november 08.

Jelentkezési határidő: 2023. július 27.
Időtartam

13 nap/ 10 éj

Létszám

minimum 10 főtől

Rólunk mondták

Nagyon klassz volt az út, az idegenvezető úgy vigyázott ránk, mint a szeme fényére. Mindent megszervezett, mindent megoldott, még az esküvőnket is megszervezte odakint! Három hét alatt keresztül-kasul bebarangoltuk Madagaszkárt, szuper út volt! - B. Gergely, rádiós műsorvezető

Gyönyörű volt, fantasztikus, flottul ment minden a szervezésben. Túráztunk, fürödtünk, makikat, kaméleonokat láttunk. Az idegenvezető kedves segítőkész ember nagyon kedveltük. Szuper volt az időjárásunk, egyszer esett, amikor épp beszélltunk a kocsiba. - B. Györgyike és Sz. László

Végre ehettem igazi hamisítatlan vanília fagylaltot, igazi vaníliával - Sz. Ildikó

Változatos tájképek, baobabfák, és rengeteg kókuszolaj. Számomra ez Madagaszkár. - L. Krisztina

Jól szervezett volt az út, tartalmas programokkal. Az idegenvezető jól levezényelte az utat. - Gy. László, Pécs

Madagaszkár az orchida-kedvelők és természetfotósok paradicsoma. - Závori M.

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár