BETELT!- Kultúra és szilveszter Algériában a Szaharában, ókori római városokban (3 UNESCO Világörökség)

Infók és árak


Részvételi díj                       
Repülőjegy illetékekkel                             
590000 Ft
189.500 ft/ fő
Figyelem! A repülőjegy ára megvásárlás napjáig kis mértékben változhat!
 

Teljes ár: 590000 Ft+ 189.500 forint repülőjegy
Egyágyas felár: 98.000 ft/ fő

Teljes ár tartalmazza: Szállás helyi besorolás szerinti négy csillagos hotelben Algírban. Elhelyezés Djemilában és Constantine-ban, valamint Ghardaiában helyi besorolás szerinti középkategóriás tiszta, biztonságos, kellemes és egzotikus környezetet biztosító szállodákban. Magyar nyelvű, szakértői csoportkísérés indulástól érkezésig. Teljes ellátás az út teljes ideje alatt (reggeli, ebéd, vacsora), beleértve a szilveszteri ünnepi vacsorát is. Összes belépő, helyi guide-ok és sofőrök bérezése, ellátása. Repülőtéri transzferek, közlekedés busszal és terepjárókkal.


Teljes ár nem tartalmazza:
Vízum: 105 EUR/ fő. 
Algír- Ghardaia, Ghardaia- Constantine repülőjegy kb. 160 EUR/ fő.
Utasbiztosítás, borravalók, költőpénz (kb. 150 EUR/ fő a teljes útra).

További, a programban nem részletezett ital és ételfogyasztás.

Biztosítás fajták:
• Premium: 11.400  Ft/ fő
• Privileg: 15.600 Ft/fő
• Útlemondással egybekötött biztosítás, Premium módozattal, 500.000 Ft/ fős (a Magyarországon befizetésre kerülő részvételi díjra, és repülőjegyre önrész nélkül kiterjed, a biztosító szabályzata szerint): 35.050 Ft/ fő.

Jelentkezés és Fizetés:

Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program). 

A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után a részvételi díj 40%-a mint előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó összeg, azaz a részvételi díj 60%-a legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő.  Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Útlemondási feltételek:

Ha az utas az utazás megkezdése előtti 60 napon belül, de az utazás megkezdésének napját megelőző legfeljebb 7 napokon belül a szerződéstől eláll, illetve hatósági elutasítás (útlevél, vízum) miatt nem vehet részt az utazáson, vagy a foglalást lényegesen módosítja, akkor a részvételi díj összegének alapján az alábbi kártalanítást kell bánatpénzként megfizetnie: -60 -35 napon kívül a részvételi díj 25%-a -35 -15. nap a részvételi díj 50%-a -14 -7. nap a részvételi díj 80%-a Az utazást megelőző 6-0 nap időtartamában történő visszalépés vagy módosítás esetén az utas a rész-vételi díj teljes egészét, azaz 100%-át fizeti meg bánatpénzként. A fizetendő bánatpénzt az utazzafrikaba.hu jogosult levonni az utasnak visszajáró részvételi díj összegéből. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására, ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Beutazás, vízum:

Az útlevélnek a visszautazástól számítva további 3 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie. Algériába magyar állampolgárok vízum ellenében utazhatnak be, amelynek díja 105 EUR/fő. 3 db igazolványkép, kitöltött vízumkérőlap és az útlevél  szükséges hozzá.

Covid utazási feltételek: Algéria 2022. november 1-től eltörölt minden, a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozást. Algériába jelenleg járványügyi korlátozások nélkül lehet beutazni és az országban tartózkodni.

A csoportkísérőről:

Dr. Lassányi Gábor, régész, egyiptológus, Északkelet-Afrika ókori emlékeit és a Római Birodalom régészetét kutatja közel 20 éve. Hosszú időt dolgozott Egyiptomban és az első magyar régészeti expedíciót vezetője volt Szudánban, a Nílus negyedik zuhatagánál épülő gát építésekor folytatott nemzetközi leletmentéseken. Kutatásairól számos régészeti és népszerűsítő publikációt írt, Szudánról több kiállítást is rendezett Magyarországon. Az ókori Római Birodalom régészeti szakértője, rengeteg időt töltött a Szaharában az elmúlt 20 évben, és az iszlám kultúra jó ismerője. Algériát nagyon szereti, a Djanet környéki tuareg kultúra nagy tisztelője, és sziklarajzok rajongója. 

  

Utazási tanácsok Algériába utazóknak

Általános adatok Algériáról:
Főváros: Algír
Terület: 2.381.740 km2
Tengerpart: 998 km
Nemzetiség: algériai
Etnikumok: arab-berber 99%, európai 1%
Vallás: szunnita muzulmán 99%, katolikus és zsidó 1%
Nyelv: hivatalos az arab (francia, berber nyelvjárások)
Pénznem: algériai dínár, 1 euró kb. 105 algériai dínár.

Algéria a Földközi-tenger partján terül el. Északon a tengerpart mellett húzódik az Atlasz-hegység, délre haladva a terület túlnyomó részét sivatagok borítják. A klíma mediterrán és/vagy sivatagi. Enyhe a tél, forró, száraz a nyár a partok mentén; száraz hideg a tél és meleg a nyár a magas fennsíkokon. Nyáron jellemző a sirokkó, amely egy meleg, vöröses-barnás homokszemeket hozó szél. Nincs Magyarországhoz képest időeltolódás. A fizetőeszköz az algériai dinár, 1 euró kb. 105 algériai dinár. Főbb látványosságok: Algír óvárosa, a sivatagi oázistelepülések, a berber kultúra megismerésének lehetőségei, érdekes falvak, berber várak, olyan UNESCO világörökségek, mint Djemila római kori maradványai, a Tipasa-i vár romjai, a M'zab völgye, Beni Hammad erődítménye, Tassili-n Ajjer-nél a sziklafestmények.

Egészségügyi előírások:

 Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. Általánosan előforduló megbetegedések: hasmenés, hepatitisz “A”.

Tájékoztatás mozgásában korlátozott személyek részére 
Az utazás mozgásában korlátozott személy számára nem alkalmas.

Fotózás:

A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
Fényképezni és filmezni általában lehet, a következők figyelembe vételével:
- vallási intézmények, mecsetek, rítusok, szertartások fényképezése előtt általában külön engedélyt kell kérni az alany(ok)tól,
- FONTOS! A nőktől mindig engedélyt kell kérni a fényképezéshez!
- piacon árusoktól, magánszemélyektől szokás gesztikuláció vagy kérdezés útján engedélyt kérni a felvételek készítéséhez
- ha az alany a fényképezéshez nem járul hozzá, ne fényképezzük le (némelyeknél ez vallási tilalom alá esik), legyen bármilyen csábító is a téma!
Fontos a türelem és a tapintat, főképp a vallási szertartások során. Lesznek olyan szituációk, ahol először tiszteletteljesen ki kell várnunk, míg „megszoknak” bennünket, a jelenlétünket, mielőtt engedélyt tudunk kérni a fotografálásra, filmezésre. Kérjük utastársaink türelmét ezekben a helyzetekben!

Kommunikáció

A magyar SIM-kártyák működnek. Smsezni, hívást kezdeményezni-fogadni lehet, de nagyon drága.

Utazásszervező
Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Figyelem! Afrikában a leggondosabb tervezés és körültekintő utazásszervezés ellenére sem lehet kifogástalanul utazást szervezni. A helyi turisztikai szolgáltatói szint, az eltérő időmenedzsment, iskolázottsági színvonal, úthálózat és kultúra ezt nem teszi lehetővé. Minden afrikai túra rugalmasságot, és flexibilitást kíván utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán ugyan- de előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése. Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út  maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

Újdonság
Ország

Algéria

Létszám

10 főtől

Rólunk mondták

Jók voltak a kocsik, mindegyik tökéletesen volt szervízelve. Kiszolgálás, sofőrök szenzációsak voltak. Ahaggar-hegység óriási volt. Teljesen tökéletes volt az egész brigád. Egyetértés és összhang volt az egész csoportban. Tamanrasset különösen tetszett, nagyon jó kaja volt, bőséges volt a választék. Búcsúvacsora szuper volt, kitettek magukért. - D. Péter, 2023 áprilisi út

Csodás élményekkel gazdagodva érkeztünk haza Algériáról. Remek volt a program, az idő, a vezetés. Nagyon örülök, hogy részt vettem az úton. Köszönöm szépen! - M. Ildikó

We would like to express all our satisfaction . Our tour has been really fantastic. We liked your organization, your partners and Gabor. Djanet partner is really a good,reliable and professional tour operator. His team has been always at our disposal and we enjoy the time spent with all during the days spent in the desert. Tour operator in Algiers has been ok and available and flexible to organize and handle changes in the programs. Gabor is really a good professional guide. Handling two different kind of participants ( Hungarians and Italians) is not always easy. Thanks. - Angela V.

Nagyon jó volt, hogy a régészeti lelőhelyeket egy régésszel nézhettük meg. A sivatagi napok, és a tuareg vendéglátás tetszett a legjobban. - Név nélkül

A sivatagi túrák és a partnerek segítőkészsége, kedvessége tetszett legjobban. - G. Judit

Szeretném megköszönni a gyönyörű, és jól szervezett algériai utat, ami egy életre szóló élmény marad számomra. - L. Judit

Az út remekül sikerült, nem volt semmilyen fennakadás.Köszönöm a szervezést! - R. László

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár