Hegyi gorillák és csimpánzok földjén: Uganda és Ruanda - utolsó hely, egy hölgy utasunknak keresünk szobatársat!

Infók és árak

Részvételi díj: 1 579 000 Ft/fő kétágyas szobában

Kedvezmények:

 • törzsutas kedvezmény: 20000 ft/ fő
 • 16.000 Ft/ fő kedvezmény minimum négy fő együttes foglalása esetén baráti társaságokra, családokra érvényes
 • további kedvezmények 18 év alattiak számára, életkortól függően
 • a kedvezmények nem vonhatók össze.

A részvételi díj tartalmazza:
•    elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
•    repülőtéri transzferek érkezésnél és elutazásnál
•    közlekedés Ugandában és Ruandában dzsippekkel
•    teljes panzió a 2. naptól a körutazás alatt (reggeli, ebéd, vacsora)
•    csimpánz les belépővel
•    magyar nyelvű csoportkísérés és helyi idegenvezetés afrikai megérkezéstől afrikai visszaindulásig (Entebbében várja a csoportot) 

Külön fizetendők:
•    nemzetközi repülőjegy és illetékek: 280 000 Ft/fő (A repülőjegyben lévő illetékek díja jegykiállításig változhat).
•    gorilla trekking díja: 700 USD/fő, helyszínen fizetendő
•    Uganda vízumdíj: 30 000 Ft/fő, irodánk az utazás előtt intézi utasai számára
•    Ruanda vízumdíj: 50 USD/fő, fizetendő a helyszínen
•    egyágyas felár: 290 000 Ft/fő
•    betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás lsd. külön alább
•    helyi borravaló: ajánlott összege 5 USD/fő/nap


Jelentkezés és Fizetés: Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program). A részvételi díj 40%-a, mint előleg az utazási szerződés aláírását követő 72 órán belül kerül bekérésre, a 60% hátralék pedig egy hónappal az indulás előtt. A repülőjegyeket 9 héttel az indulás előtt szükséges megvásárolni. Biztosítás: Poggyász és baleset biztosítást, vagy útlemondással egybekötött BBP biztosítást, a Colonnade biztosító termékeit, az alábbi árakon tudunk kötni kedves utasainknak. Figyelem, alábbi árak 70 év alatti utasokra érvényesek, az adott biztosítási díjat mindig az utasok születési dátumának ismeretében tudjuk pontosan kiszámolni, illetve családosoknak, 18 év alattiaknak is számolhat kedvezményt a rendszerünk. Figyelem! Az alábbi árak tájékoztató jellegűek, a jelentkezés időpontjában a biztosítás végső összege kis mértékben eltérhet!
Premium módozatban: 19.950 Ft/fő
Privileg módozatban: 27.300 Ft/fő
Útlemondással egybekötött biztosítás, Premium módozattal, 1500000 Ft/ fő limittel (a Magyarországon befizetésre kerülő részvételi díjra érvényes a megadott limitösszegig, önrész nélkül téríti a biztosító, szabályzata alapján): 108.300 Ft/ fő

UGANDA

Beutazás: a visszautazást követően további 6 hónapos érvényességű útlevél szükséges, sárgaláz oltás igazolása, valamint vízum szükséges. A vízumot irodánk szerzi be utazás előtt.
Főváros: Kampala
Időjárás: 25-30 C, gyakori a csapadék, nagy a páratartalom.
Egészség: kötelező a sárgaláz oltás igazolása és feltétlenül ajánlott a malária elleni védekezés. Az egyéb ajánlott oltásokkal kapcsolatban érdeklődjön háziorvosánál, illetve a területi oltóközpontban. Nemzetközi Oltóközpont: https://oltokozpont.hu/ Cím: 1134 Budapest, Váci út 70., Tel.: +36 1 9555750 Gyümölcsöt, zöldséget hámozatlanul ne egyen, csapvíz helyett palackozott ásványvizet fogyasszon.
Hálózati feszültség: 240 V/50 Hz Öltözködés: kényelmes, pamut alapanyagú ruházat ajánlott, kényelmes túracipő. Eső bármikor lehet, esőkabátot feltétlenül vigyen magával. A reggeli és esti hűvösebb órákra réteges öltözködés ajánlott.
Biztonság: öltözködjön egyszerűen, ne viseljen ékszert utazása során. Vigyázzon útlevelére és értékeire, minden esetben fogadja meg a csoport idegenvezetőjének útmutatását.
Pénznem: UGX, ugandai schilling (1 UGX kb 3,74 USD) Borravaló: a helyi idegenvezető és sofőr részére ajánlott összeg 5 USD/fő/nap. Uganda pénzneme az ugandai schilling. Érdemes a repülőtéren váltani, mivel az út során kevés pénzváltási lehetőség adódik. A keményvaluta az USD, melyet bárhol szívesen látnak. Fontos, hogy 2000. év előtti USD-t nem fogadják el sem a pénzváltóknál, sem a szállásokon. Fontos továbbá, hogy amennyiben váltani szeretnénk, érdemes 50 USD-100 USD-os címletet váltani, mivel sok esetben ezt jobb árfolyamon váltják. ATM-ből való készpénzfelvétel csak a repülőtéren és Kampalában lehetséges.

Öltözet: Érdemes naptejet hozni magunkkal. Könnyed viseletet, kalapot, túrabakancsot, hosszú nadrágot és egy hosszú felsőt is pakoljunk magunkkal. Utóbbiaknak alkonyattól pirkadatig, a szúnyogok kirajzási időszakában vehetjük hasznát.

Mit hozzunk magunkkal gorilla lesre?
 • túracipőt és esőkabátot
 • aki nem bírja a dzsungelhangokat, hozzon füldugót
 • naptej, sapka/kalap (az idő eléggé kiszámíthatatlan) és rovarriasztót
Milyen szabályok betartására ügyeljünk?
 • Fertőző betegségben (Pl. influenza, hasmenés)szenvedők nem léphetnek be a parkba
 • Maradjunk mindig csoportban, miközben a gorillákkal vagyunk
 • Ne menjünk 7 méternél közelebb a gorillákhoz.
 • Ne együnk vagy dohányozzunk a gorillák 200 méteres körzetében
 • Forduljunk el a gorilláktól, ha köhögnünk vagy tüsszentenünk kell, és takarjuk el szánkat, orrunkat
 • Ne szemeteljünk
 • 15 év alatti személy nem vehet részt gorilla-követésen
 • Ne köpjünk a növényzetre

Ruanda
Beutazás:  a visszautazástól számított további 6 hónapig érvényes útlevél, valamint vízum szükséges, amelyet megérkezés után 50 USD ellenében kapunk meg a határon
Főváros: Kigali
Ország előhívószám: +250
Időjárás: februárban   a nappali hőmérséklet  23 C körüli, az éjszakai 12 C körüli, esőre számítani lehet.
Egészség: feltétlenül ajánlott a malária elleni védekezés.
Az egyéb ajánlott oltásokkal kapcsolatban érdeklődjön háziorvosánál, illetve a területi oltóközpontban. Nemzetközi Oltóközpont: https://oltokozpont.hu/ Cím: 1134 Budapest, Váci út 70., Tel.: +36 1 9555750
Hálózati feszültség: 230 V/50 Hz
Biztonság: Ruanda elég biztonságos, de öltözködjön egyszerűen, ne viseljen ékszert utazása során. Vigyázzon útlevelére és értékeire, minden esetben fogadja meg a csoport idegenvezetőjének útmutatását.
Öltözködés: kényelmes, pamut alapanyagú ruházat ajánlott, kényelmes túracipő. Eső bármikor lehet, esőkabátot feltétlenül vigyen magával. A reggeli és esti hűvösebb órákra réteges öltözködés ajánlott.
Pénznem: ruandai frank (RWF),  1 USD kb 1100 RWF, a legtöbb hotel és lodge elfogad Visa és Master kártyákat, de készüljön kisebb összegű USD készpénzzel is az utazásra. A régebbi kiadású US dollárt nem fogadják el. ATM Kigaliban és a nagyobb városokban van.
Borravaló: a helyi idegenvezető és sofőr részére ajánlott összeg 5 USD/fő/nap. Mint számos helyen a világon Ruandában is elvárják a borravalót, ami nem kötelező, de mindenképpen segíti utazása kellemes lebonyolítását.

Újdonság
Következő időpont

2024. február 01. -

2024. február 14.

Jelentkezési határidő: 2024. december 10.
Időtartam

14 nap, 11 éj

Létszám

20 fő

Rólunk mondták

7 órát gyalogoltunk a Bwindi Nemzeti Parkban, mire rátaláltunk a helyi gorillákra egy völgyben, a hegy túloldalán. Láttuk a nagy ezüsthátút, a családjával együtt, volt velük egy négy hónapos kis gorilla is, aki végig csínytalankodott és játszott a többi társával. Fantasztikus élmény volt mindezt látni! A helyi gájd- sofőrünk profi volt és előzékeny, addig kereste velünk az oroszlánokat a nemzeti parkokban, ameddig meg nem találtuk őket. - Szentpéteri Család- Ugandában jártak velünk

Egy álom megvalósult, eljutottunk Ugandába. Kitűnő volt a szervezés a szállás az egész út!!! Rengeteget fotóztunk! A hegyi gorillákat is elértük az maga volt a csoda! Szívből ajánljuk ezt az utat azoknak akik szeretik a természetet🐒 - H. Anna- Ugandában járt velünk

Tökéletes volt a szervezés, nagyon jó volt az egész program. A legnagyobb gondossággal figyelt ránk a gájd. A gorillales frenetikus volt, 7-8 méter távolságból láttuk az ezüsthátút, a négy bébit és a mama gorillát. Valami zseniális volt. Életünk legjobb utazása volt megkockáztatom, pedig sok helyütt jártunk már. A lodge-ok kifogástalanok voltak. Nem tudnék egy kellemetlen tapasztalatot sem felhozni. - Molnár Erika

Pont ma van egy hete, hogy tele élményekkel megérkeztünk Ugandából. Ezzel együtt 28. alkalommal voltam 15 afrikai országban, s elmondhatom, az egyik legbékésebb, legélhetőbb ország legkedvesebb lakosai között voltunk. Az angyalok mindenütt velünk voltak: amíg más csapatok nem láttak csimpánzokat, addig a közvetlen közelünkben üvöltözött egy, és püfölte a fát a földön. Amíg mások szakadó esőben 5-6 órát gyalogoltak, s csak a távolból láttak gorillákat, addig mi gyönyörű időben, egy óra gyaloglás után egy 14 fős család kellős közepén találtuk magunkat. A rafting csodálatos volt, a Nílus forrása nem kevésbé. Olykor fárasztóak voltak a hosszú utazások, de a sok élmény mindenért kárpótolt. Vezetőnk nagyon megszeretett minket, a végén úgy váltunk el egymástól, hogy sokáig fog ránk emlékezni. A barátaim nevében is köszönöm a segítségeteket, hogy mindezt megtapasztalhattuk. - Nagy Gyula, Ugandában járt velünk kedves törzsutasunk

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár