11 napos szafari- Hegyi gorillák és csimpánzok földjén Ugandában

Infók és árak

2024-es csoportok indulási időpontjai. A csoportok nemzetközi összetételűek, az idegenvezetés nyelve az angol. Már egy főtől is lehet jelentkezni a csoportba, amiket egy ugandai kipróbált utazásszervező szervez.

 • Január 15
 • Február 21
 • Március 21
 • Április 20
 • Május 18
 • Június 12
 • Július 23
 • Augusztus 19
 • Szeptember 18
 • Október 21
 • November 18
 • December 19
Részvételi díj           Repülőjegy
4980 USD/fő           

kb. 280.000 - Ft/főtől
Figyelem! A repülőjegy ár tájékoztató jellegű, megvásárlás napjáig változhat!

Egyágyas felár: 550 USD / fő 

Részvételi díj tartalmazza: Reptéri transzfereket; közlekedést bérelt járművel az út teljes ideje alatt; tapasztalt angol nyelvű idegenvezetőt és sofőrt; összes szállást; teljes ellátást; ásványvizet; az útleírásban részletezett parkok belépőit és vadleseken való részvételt; vadőrök díjait; ugandai állami adókat és illetékeket; szolgáltatások díjait; fejenként 1 gorilla engedélyt (900 USD/fő); 1 csimpánz engedélyt/fő; hajózást a Kazinga csatornán; erdei séták költségeit; minden, a programban részletezett programot. 
Részvételi díj nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyet, az italokat, a programban nem részletezett, fakultatív programokat, borravalókat, baleset-és poggyász biztosítást valamint az ugandai vízumot (130 USD/fő, utazás előtt, elektronikusan intézendő. Irodánk segít kedves utasainak a vízum beszerzésében).
   
Beutazási feltételek- Magyar állampolgárok vízum birtokában, a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Ugandába. Vízum lásd fentebb.
 
Biztonság- Uganda a szomszédos Kenyához képest sokkal biztonságosabb. Kevés nagy település van, vidéken pedig nem kell tartanunk a bűnözéstől, zsebtolvajlástól. Az ugandai emberek büszkék és vendégszeretők.
 
Elektromosság- A főváros és vonzáskörzetét leszámítva az ugandai lodge-ok nagy többségén generátorról, vagy alternatív energiák felhasználásával történik az áramellátás. Ugandában angol szabványú hálózati csatlakozót használnak.
 
Pénz- Uganda pénzneme az ugandai schilling. Érdemes a repülőtéren váltani, mivel az út során kevés pénzváltási lehetőség adódik. A keményvaluta az USD, melyet bárhol szívesen látnak. Fontos, hogy 2000. év előtti USD-t nem fogadják el sem a pénzváltóknál, sem a szállásokon. Fontos továbbá, hogy amennyiben váltani szeretnénk, érdemes 50 USD-100 USD-os címletet váltani, mivel sok esetben ezt jobb árfolyamon váltják. ATM-ből való készpénzfelvétel csak a repülőtéren és Kampalában lehetséges.
 
Mikor utazzunk?- A klíma az év minden szakában kellemes, egész évben kiegyensúlyozott 24-28 fok körüli a hőmérséklet. Az esős periódusok októberben-novemberben és áprilisban- májusban jellemzőek.
 
Egészség- Sárgaláz oltás kötelező, malária megelőzésére szolgáló készítmény szedése ajánlott, kiváltképp az esős időszakokban. Hepatitis A és B oltás ajánlott.
 
Öltözet- Érdemes naptejet hozni magunkkal. Könnyed viseletet, kalapot, túrabakancsot, hosszú nadrágot és egy hosszú felsőt is pakoljunk magunkkal. Utóbbiaknak alkonyattól pirkadatig, a szúnyogok kirajzási időszakában vehetjük hasznát.
 
Mit hozzunk magunkkal gorilla lesre?
 • túracipőt és esőkabátot
 • akik nem bírják a dzsungelhangokat, hozzanak magukkal füldugót,
 • naptej, sapka/kalap (az idő eléggé kiszámíthatatlan) és rovarriasztót
Következő időpont

Egész évben elérhető

Időtartam

11 nap

Létszám

1 főtől

Rólunk mondták

7 órát gyalogoltunk a Bwindi Nemzeti Parkban, mire rátaláltunk a helyi gorillákra egy völgyben, a hegy túloldalán. Láttuk a nagy ezüsthátút, a családjával együtt, volt velük egy négy hónapos kis gorilla is, aki végig csínytalankodott és játszott a többi társával. Fantasztikus élmény volt mindezt látni! A helyi gájd- sofőrünk profi volt és előzékeny, addig kereste velünk az oroszlánokat a nemzeti parkokban, ameddig meg nem találtuk őket. - Szentpéteri Család, Budapest

Pont ma van egy hete, hogy tele élményekkel megérkeztünk Ugandából. Ezzel együtt 28. alkalommal voltam 15 afrikai országban, s elmondhatom, az egyik legbékésebb, legélhetőbb ország legkedvesebb lakosai között voltunk. Az angyalok mindenütt velünk voltak: amíg más csapatok nem láttak csimpánzokat, addig a közvetlen közelünkben üvöltözött egy, és püfölte a fát a földön. Amíg mások szakadó esőben 5-6 órát gyalogoltak, s csak a távolból láttak gorillákat, addig mi gyönyörű időben, egy óra gyaloglás után egy 14 fős család kellős közepén találtuk magunkat. A rafting csodálatos volt, a Nílus forrása nem kevésbé. Olykor fárasztóak voltak a hosszú utazások, de a sok élmény mindenért kárpótolt. Vezetőnk nagyon megszeretett minket, a végén úgy váltunk el egymástól, hogy sokáig fog ránk emlékezni. A barátaim nevében is köszönöm a segítségeteket, hogy mindezt megtapasztalhattuk. - N. Gyula, Budapest

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár