Barangolás a Szahara szívében és ókori római városokban Algériában

Infók és árak

Részvételi díj                       


Repülőjegy illetékekkel                             

710.000 Ft/ fő 
172.000 Ft/ főtől
Figyelem! A repülőjegy ára megvásárlás napjáig változhat!
 

Teljes ár: 710.000 Ft/ fő + 172.000 Ft/ főtől repülőjegy, illetékkel

Egyágyas felár: 70.000 Ft/ fő

Teljes ár tartalmazza: Szállás helyi besorolás szerinti négy csillagos hotelben Algírban két éjen. Elhelyezés Djanetben két éjszaka tuareg típusú többágyas, közös fürdős szálláson, majd három éjszaka sátrakban (két személyes sátrak, matrac, ágynemű benne az árban) a sivatagban. Két éjszaka Constantine és egy éjszaka Timgad városokban helyi besorolás szerinti három csillagos szállodában. Magyar nyelvű, szakértői csoportkísérés indulástól érkezésig. Teljes ellátás az út teljes ideje alatt (reggeli, ebéd, vacsora). Összes belépő, helyi guide-ok és sofőrök bérezése, ellátása. Repülőtéri transzferek, közlekedés busszal és terepjárókkal.


Teljes ár nem tartalmazza: Vízum: 105 EUR/ fő, budapesti ügyintézéssel. Algír- Djanet- Algír belföldi repülőjegy, kb. 120 EUR/ fő. Utasbiztosítás, borravalók, költőpénz (kb. 200 EUR/ fő), további, a programban nem részletezett ital és ételfogyasztás.

Biztosítás fajták (Baleset-betegség és poggyász- BBP):

• BBP biztosítás Premium módozatban: 15675 Ft/ fő

• BBP biztosítás Privileg módozatban: 21450 Ft/fő

• Útlemondással egybekötött biztosítás, Premium BBP módozattal, 750.000 Ft kártérítési limittel (a Magyarországon befizetésre kerülő részvételi díjra, és repülőjegyre teljes mértékben kiterjed, önrész nélkül téríti a biztosító, a szabályzata szerint): 50875 Ft/ fő.

Jelentkezés és Fizetés: Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program).  A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után a részvételi díj 40%-a mint előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó összeg, azaz a részvételi díj 60%-a legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő.  Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Útlemondási feltételek: Ha az utas az utazás megkezdése előtti 60 napon belül, de az utazás megkezdésének napját megelőző legfeljebb 7 napokon belül a szerződéstől eláll, illetve hatósági elutasítás (útlevél, vízum) miatt nem vehet részt az utazáson, vagy a foglalást lényegesen módosítja, akkor a részvételi díj összegének alapján az alábbi kártalanítást kell bánatpénzként megfizetnie: -60 -35 napon kívül a részvételi díj 25%-a -35 -15. nap a részvételi díj 50%-a -14 -7. nap a részvételi díj 80%-a Az utazást megelőző 6-0 nap időtartamában történő visszalépés vagy módosítás esetén az utas a rész-vételi díj teljes egészét, azaz 100%-át fizeti meg bánatpénzként. A fizetendő bánatpénzt az utazzafrikaba.hu jogosult levonni az utasnak visszajáró részvételi díj összegéből. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására, ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Beutazás, vízum: Az útlevélnek a visszautazástól számítva további 3 hónapos érvényességgel kell rendelkeznie. Algériába magyar állampolgárok vízum ellenében utazhatnak be, ami Magyarországon kerül beszerzésre, 105 EUR/fő. 3 db igazolványkép, kitöltött vízumkérőlap és az útlevél  szükséges hozzá.

Covid utazási feltételek: Algéria 2022. november 1-től eltörölt minden, a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozást. Algériába jelenleg járványügyi korlátozások nélkül lehet beutazni és az országban tartózkodni.

A csoportkísérőről Dr. Lassányi Gábor, régész, egyiptológus, Északkelet-Afrika ókori emlékeit és a Római Birodalom régészetét kutatja közel 20 éve. Hosszú időt dolgozott Egyiptomban és az első magyar régészeti expedíciót vezetője volt Szudánban, a Nílus negyedik zuhatagánál épülő gát építésekor folytatott nemzetközi leletmentéseken. Kutatásairól számos régészeti és népszerűsítő publikációt írt, Szudánról több kiállítást is rendezett Magyarországon. Az ókori Római Birodalom régészeti szakértője, rengeteg időt töltött a Szaharában az elmúlt 20 évben, és az iszlám kultúra jó ismerője. Algériát nagyon szereti, a Djanet környéki tuareg kultúra nagy tisztelője, és sziklarajzok rajongója. Közel hat éve vezet évente több alkalommal csoportos utakat Algériába.

  

Utazási tanácsok Algériába utazóknak

Általános adatok Algériáról:
Főváros: Algír
Terület: 2.381.740 km2
Tengerpart: 998 km
Nemzetiség: algériai
Etnikumok: arab-berber 99%, európai 1%
Vallás: szunnita muzulmán 99%, katolikus és zsidó 1%
Nyelv: hivatalos az arab (francia, berber nyelvjárások)
Pénznem: algériai dínár, 1 euró kb. 105 algériai dínár.

Algéria a Földközi-tenger partján terül el. Északon a tengerpart mellett húzódik az Atlasz-hegység, délre haladva a terület túlnyomó részét sivatagok borítják. A klíma mediterrán és/vagy sivatagi. Enyhe a tél, forró, száraz a nyár a partok mentén; száraz hideg a tél és meleg a nyár a magas fennsíkokon. Nyáron jellemző a sirokkó, amely egy meleg, vöröses-barnás homokszemeket hozó szél. Nincs Magyarországhoz képest időeltolódás. A fizetőeszköz az algériai dinár, 1 euró kb. 105 algériai dinár. Főbb látványosságok: Algír óvárosa, a sivatagi oázistelepülések, a berber kultúra megismerésének lehetőségei, érdekes falvak, berber várak, olyan UNESCO világörökségek, mint Djemila római kori maradványai, a Tipasa-i vár romjai, a M'zab völgye, Beni Hammad erődítménye, Tassili-n Ajjer-nél a sziklafestmények.

Egészségügyi előírások: Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. Általánosan előforduló megbetegedések: hasmenés, hepatitisz “A”.

Tájékoztatás mozgásában korlátozott személyek részére: Az utazás mozgásában korlátozott személy számára nem alkalmas.

Fotózás: A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
Fényképezni és filmezni általában lehet, a következők figyelembe vételével:
- vallási intézmények, mecsetek, rítusok, szertartások fényképezése előtt általában külön engedélyt kell kérni az alany(ok)tól,
- FONTOS! A nőktől mindig engedélyt kell kérni a fényképezéshez!
- piacon árusoktól, magánszemélyektől szokás gesztikuláció vagy kérdezés útján engedélyt kérni a felvételek készítéséhez
- ha az alany a fényképezéshez nem járul hozzá, ne fényképezzük le (némelyeknél ez vallási tilalom alá esik), legyen bármilyen csábító is a téma!
-Fontos a türelem és a tapintat, főképp a vallási szertartások során. Lesznek olyan szituációk, ahol először tiszteletteljesen ki kell várnunk, míg „megszoknak” bennünket, a jelenlétünket, mielőtt engedélyt tudunk kérni a fotografálásra, filmezésre. Kérjük utastársaink türelmét ezekben a helyzetekben!

Kommunikáció: A magyar SIM-kártyák működnek. Smsezni, hívást kezdeményezni-fogadni lehet, de nagyon drága.

Utazásszervező: Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Ország

Algéria

Következő időpont

2024. október 04. -

2024. október 14.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 14.
Időtartam

11 nap/ 9 éj

Létszám

10-14 fő

Rólunk mondták

A sivatagi túrák és a partnerek segítőkészsége, kedvessége tetszett legjobban. - G. Judit

Jók voltak a kocsik, mindegyik tökéletesen volt szervízelve. Kiszolgálás, sofőrök szenzációsok voltak. Teljesen tökéletes volt az egész brigád. Egyetértés és összhang volt a csoportban. Tamanrasset nagyon tetszett, bőséges volt az ételválaszték is. Búcsúvasora szuper volt, kitettek magukért. - D. Péter

Csodás élményekkel gazdagodva érkeztünk haza Algériáról. Remek volt a program, az idő, a vezetés. Nagyon örülök, hogy részt vettem az úton. Köszönöm szépen! - M. Ildikó

A tuaregek meleg vendégszeretete, Djanet, a sivatagi túrák, a légkör tetszett legjobban. - Név nélkül. 2023 áprilisi túra

Nagyon élveztem az utazást, hihetetlen élmény volt! Köszönöm szépen! A csillagnézés, a sivatagos éjszakák és nappalok, a hegyen töltött idő volt a kedvencem. - Név nélkül, 2023 áprilisi túra

Az út remekül sikerült, nem volt semmilyen fennakadás.Köszönöm a szervezést! - R. László

A Szahara sziklavilága és az ősi sziklarajzok világa varázslatosak. - Név nélkül, 2023 áprilisi túra

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár