Szenegál körút: épített és kulturális örökségek nyomában

Infók és árak

Költségek

Részvételi díj       Helyszínen fizetendő         Összesen fizetendő        Repülőjegy         
1000 EUR                      590 EUR                                            1590 EUR                                     


kb. 185.000 ft illetékkel (figyelem, a repülőjegy ára a megvásárlás napjáig változhat!)
                

Egyágyas felár: 170 EUR/ fő

Javasolt költőpénz: kb. 150-200 EUR/fő. Ajándékvásárlás, étel-és italfogyasztás, borravalók.

Részvételi díj és helyszínen fizetendő tartalmazza: összes transzfert, félpanziót  (reggelit és legtöbbször vacsorát, két napon ebédet vacsora helyett, a félpanzió részeként), összes szállást két ágyas vagy nászágyas szobákban,biztonságos, kényelmes szállodákban. Utazást jó állapotban lévő, klímás busszal az út teljes ideje alatt, útdíjakkal és üzemanyaggal, a parkok, múzeumok belépőit, az útleírásban részletezett összes programot, a sofőr és a helyi vezetők díjait, a magyar nyelvű csoportkísérést, valamint a szervezést.

Részvételi díj és helyszínen fizetendő nem tartalmazza: a nemzetközi repülőjegyet, további, igény szerinti étkezést, az útleírásban nem részletezett programokat, a borravalókat, valamint a biztosítást, amely irodánkban is megköthető.

Kedvezmények

 • 4 vagy több  fő együttes jelentkezése esetén a részvételi díjból 40 EUR/fő kedvezménnyel tudunk szolgálni. 
 • 18 év alattiak számára 100 EUR/fő kedvezményt adunk a részvételi díjból.

Tájékoztatás mozgásában korlátozott személyek részére 
Az utazás mozgásában korlátozott személy számára nem alkalmas.

Jelentkezés és Fizetés:

Az Időpontok és foglalás menüpont alatt történő űrlap kitöltésével vagy e-mailben () lehetséges, írásban. A jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentumokat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program). 

A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után 100 EUR előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó rész (előleg 2, hátralék) 1000 EUR az utazás megkezdése előtt az utazási szerződés szerinti ütemezésben fizetendő. A helyszínen fizetendő díj, 590 EUR megérkezés másnapján, Szenegálban fizetendő csoportkísérőnek. 
Útlemondási feltételek:
Ha az utas az utazás megkezdése előtti 60 napon belül, de az utazás megkezdésének napját megelőző legfeljebb 7 napokon belül a szerződéstől eláll, illetve hatósági elutasítás (útlevél, vízum) miatt nem vehet részt az utazáson, vagy a foglalást lényegesen módosítja, akkor a részvételi díj összegének alapján az alábbi kártalanítást kell bánatpénzként megfizetnie: -60 -35 napon kívül a részvételi díj 25%-a -35 -15. nap a részvételi díj 50%-a -14 -7. nap a részvételi díj 80%-a Az utazást megelőző 6-0 nap időtartamában történő visszalépés vagy módosítás esetén az utas a rész-vételi díj teljes egészét, azaz 100%-át fizeti meg bánatpénzként. A fizetendő bánatpénzt az utazzafrikaba.hu jogosult levonni az utasnak visszajáró részvételi díj összegéből. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására, ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

A SZÁLLÁSOKRÓL:

Hotel Cafe de Rome
Elegáns business hotel Dakar történelmi belvárosában, saját étteremmel, bárral, és casinoval. Az étterem Dakar egyik legjobbjának számít. Előnyös, központi elhelyezkedése miatt beszélik, hogy mielőtt Macky Sall miniszterelnök lett, a Cafe de Rome teraszán fogyasztotta el reggeli kávéját.
A hotel megtalálható a Tripadvisoron
Nézze meg irodánk videóját a Cafe de Rome-ról


 

Nagy kültéri medencével és trópusi növényparkkal rendelkező hotel a Barbarie földnyelv legszélén, közvetlenül az Atlanti-óceán partján. A szobák hangulatos, kör alapú, autentikus afrikai bungalókban találhatóak.
A hotel megtalálható a Tripadvisoron
 
 
Svédasztalos reggelivel és vacsorával ellátott hotel, több felnőtt és gyerekmedencével, ingyenes katamarán kipróbálási lehetőséggel és teniszpályával,önköltséges spa részleggel, fitness teremmel.
A hotel megtalálható a Tripadvisoron is. 
Nézze meg irodánk videóját a Framissima Palm Beach-ről
 
  

Szobák felszereltsége: 
Utazásunk során minden szobában található: légkondícionáló, szúnyogháló (bizonyos hotelekben nincs), törölköző, ágynemű, wc papír, széf (némely szobában)
Ami NEM található a szobában: hűtőszekrény, tusfürdő-sampon (bizonyos szobákban van), hajszárító, strandtörölköző, vasaló, vízforraló

Közlekedés:
Utazásunk teljes időtartama alatt jó állapotú klimatizált autóbusz áll rendelkezésünkre, tapasztalt, megbízható sofőrrel, akik már többször végigjárták velünk itinerünket. 12 főtől már 21 fős kisbuszt bérlünk, így kényelmesen utazunk. A szenegáli közlekedési szabályok értelmében büntetik, ha a poggyászok az utastérben utaznak, ezért a legtöbb csomagot a busz tetejére jól lerögzítve, nagyobb buszok esetén belső csomagtartóval, vagy utánfutóval szállítjuk. Így a nagyobb kézipoggyászok se utazhatnak az utastérben. Kényelmük érdekében, kérjük Önöket egy kisebb méretű hátitáska használatára szenegáli utazásunk során. 

Ellátás: 
Félpanziós ellátás a teljes utazás alatt, mely reggelit és vacsorát/ebédet jelent. A reggeli általában kontinentális reggeli (péksütemény, kenyér/bagett, vaj, dzsem, kávé/tea), melyet vagy szervíroznak vagy büfé/svédasztalos, mely esetén a tálalóasztalokon kihelyezett ételekből magunk válogathatjuk össze a reggelinket. Ez korlátlan helyszíni fogyasztást jelent, viszont az étteremből nem szabad ételeket kivinni. A vacsora/ebéd általában szervírozott, vagy Büfé/svédasztalos vacsora, mely esetén a tálalóasztalokon kihelyezett ételekből magunk válogathatjuk össze a vacsoránkat. Ez korlátlan helyszíni fogyasztást jelent, viszont az étteremből nem szabad ételeket kivinni. Az ételválaszték széles skálán mozoghat, egy gazdag kínálatú büféasztalon többféle előétel, leves, főétel, desszert stb. található. A büfévacsora az italfogyasztást nem tartalmazza. Az italokat a felszolgálóktól kell kérni, és azokat fogyasztás szerint számlázza a szálloda.

Figyelem! Szenegálban kötelező oltás nincs, viszont malária megelőzésére a Malarone gyógyszer szedése javasolt, amit az utazás előtt 1 nappal kell megkezdeni, és utazás után még 7 napig kell szedni, naponta egyszer. A szükséges 2 doboz Malarone tabletta ára kb. 20.000 Ft.
 
A csoportkísérőről, Muk Nikolettáról
Muk Nikoletta képzett idegenvezető, többször vezetett túrát Szenegálba, telepített idegenvezetőként Törökországban, Görögországban dolgozott huzamosabb ideig. Az Utazz Afrikába Utazási Iroda munkájában és az Afrika Expo és Vásár szervezésében 2015 óta vesz részt. Kedvenc helyei Szenegálban: a Rózsaszín-tó, a textilpiac és Saint- Louis városa. 
Niki mindig mosolygós, rendkívül gyors megoldóképességű, kifogyhatatlan energia tartalékkal bíró idegenvezető, aki mindig könnyed és fesztelen hangulatot teremt a csoportban.

         

Az utazás után az utazási iroda saját publikálású cikkeiből, tanulmányaiból egy válogatást küld az utastársaknak, mely segít abban, hogy Szenegálban szerzett ismeretanyagaikat elmélyítsék, emlékezetben tartsák.
Jelentkezés folyamatosan lehetséges az alábbi elérhetőségeken:
+36205410757

Utazásszervező
Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

OLVASSA EL HASZNOS UTAZÁSI TANÁCSOK SZENEGÁLBA UTAZÓKNAK ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT ITT!

Figyelem! Szubszaharai Afrikában a leggondosabb tervezés és körültekintő utazásszervezés ellenére sem lehet kifogástalanul utazást szervezni. A helyi turisztikai szolgáltatói szint, az eltérő időmenedzsment, iskolázottsági színvonal, úthálózat és kultúra ezt nem teszi lehetővé. Minden afrikai túra rugalmasságot, és flexibilitást kíván utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán-  előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése rövidebb ideig (fél óra). Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út  maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

GYIK SZENEGÁL - Gyakori Kérdések  Szenegálba utazó utasainktól:

1. Mikor megérkezünk Szenegálba, fog minket várni valaki és lesz transzfer a szállodába? 

 • Igen, a csoportkísérő a csoporttól függően vagy Budapestről indul és kíséri a csoportot a nemzetközi utazás alatt is, vagy Szenegál nemzetközi repülőterén repülőterén várja a csoportot. Majd autóbusszal megyünk a szállodába, ahol már bekészítve egy banán, egy sütemény és egy üveg víz várja kedves utasainkat. 

2. Lesz-e lehetőség az elektronikai készülékek töltésére?

 • Tölteni bármelyik szálláson lehet, végig az út során. Az elektromos csatlakozó nem tér el a hazaitól. A szállások kb. 3-4 csillagosoknak megfelelő hotelek, melyek eltérhetnek az európai normáktól.

3. Lehet tudni milyen járművel közlekedünk a körút alatt?

 •  A csoport létszámától függően 9-12-21 fős klímás buszokkal közlekedünk. A buszok kialakítása eltérhet az európai normáktól pl: kisebb lábtér, kalaptartó hiánya. 

4.  Van-e lehetőség az utazás során arra, hogy az ételek, vegetáriánus, cukormentes, alergia érzékeny, gluténmentes vagy laktózmentes legyen? Svéd asztalnál könnyű megoldani, de például láttam, hogy az utazás során többször együtt étkezünk.

 •  Az utazás előtt mindenki jelezheti egyéni étkezési kérését, melyet mi az összes szállásnak, étteremnek eljuttatunk a túra útvonala során, így segítve a megfelelő diéta megtartását. 

5. Milyenek a szobák felszereltsége? 

 • Utazásunk során minden szobában található: légkondícionáló, szúnyogháló, törölköző, ágynemű, wc papír, némely szobában széf
 • Ami NEM található a szobában: hűtőszekrény, tusfürdő-sampon (bizonyos szobákban van), hajszárító, strandtörölköző, vasaló, vízforraló

6. Többféle ellentmondásos információt kaptam arról, hogy kell-e sárgaláz oltás és egyéb más oltások (Hepatitis, veszettség stb..). Kaphatok erről információt?

 • Nem szükséges oltás. Sárgaláz oltást akkor kérhetik, ha olyan országból érkezik az ember, ahol ez jelen van/lehet. A Nemzeti Oltóközpont mindenkinek aki külföldre utazik, még Európán belül is az alábbi oltásokat javasolja: Hepatitisz A, Hepatitisz B, Veszettség, Diftéria, Tetanusz, Gyermekbénulás, Tífusz

7. Kaphatunk-e ablak mellé, folyosó mellé, vészkijárathoz szóló jegyeket a repülőn?

 • Amennyiben kérését előre jelzi és van szabad ülés azokon a helyeken a gépen, igen. Fontos, hogy a légitársaság az előzetesen foglalt helyeket bármikor módosíthatja, a végleges üléskiosztás a check-in pultnál, a beszállókártya kiadásával válik véglegessé. 

8. Milyen és mekkora poggyászokat vihetünk magunkkal?

 • Ez légitársaságtól függhet, az Air Algerie járatának nemzetközi gépein 2x23 kg/fő a megengedett feladandó poggyászméret, illetve 1x8 kg/fő kézipoggyász. 
 • Figyelem! Szenegálban büntetik, ha a poggyászok az utastérben utaznak, ezért a legtöbb csomagot a busz tetejére jól lerögzítve, nagyobb buszok esetén belső csomagtartóval, vagy utánfutóval szállítjuk. Így a nagyobb kézipoggyászok se utazhatnak az utastérben. Kényelmük érdekében, kérjük Önöket egy kisebb méretű hátitáska használatára szenegáli utazásunk során. 

9. A megvásárolt szuveníreket gond nélkül fel lehet vinni a repülőre?

 • Igen, kivéve a korallt, mert azt tilos. 

10.  Fotózni gond nélkül lehet mindenhol?

 • Igen. A csoportkísérő azonban ad tanácsot időnként. Pl: rendőröket nem javasolt, kormányépületeket sem, nőktől illetve portrékészítés esetén mindig fontos kikérni az alanyok beleegyezését, stb. 

11. Olvastam, hogy lehet ajándékkal készülni a helybélieknek. Ez a falu látogatásokra értendő vagy bárhol, ha a környéken találkozunk velük, akkor jó néven veszik? Szívesen készülnénk pár aprósággal, és úgy hallottam ismerőstől, hogy színes ceruzáknak nagyon örülnek, ez igaz?

 • Igen, így van. Nyugodtan lehet hozni ilyen apróságokat, nem csak a falukba. 

12. Van-e szabályozás a drónozásra ? Esetleg kell-e hozza külön papír, engedély?

 • A kis normál nem ipari drónok behozása is engedélyköteles. Profi filmezéshez mindenhol plusz engedélyek kellenek. 

13. Kaphatunk egy tájékoztatót majd, hogy nagyjából mennyi borravalóval kell készülnünk?

 • Igazából nincs kötelezettség, esetleg a sofőr és a helyi idegenvezető ha jól végezte dolgát 10-10 EUR/fő körüli összegnek biztos örülne az út végén. 

14. Az ottani ATM-ek milyen kártyát fogadnak el? EUR-t vagy USD-t érdemesebb vinni magunkkal?

 •  Az ATM-ek Visa, Master esetleg Amex-et fogad el, de nem ajánljuk az ATM-ek használatát! EUR-t érdemes magunkkal hozni, kis címletekben mert azt könnyebben váltja be a helyi pénzváltó
Ország

Szenegál

Következő időpont

2021. március 27. -

2021. április 06.

Jelentkezési határidő: 2021. február 27.
Időtartam

10 nap

Létszám

minimum 6 főtől

Rólunk mondták

Egy felejthetetlen utazásban volt részünk, köszönjük. Afrika egy új arccal mutatkozott be a számunkra, ami közelebb hozott minket az afirkai kultúrához, és az afrikai emberekhez. - István és Ildikó

Szuper volt a busz és a szervezés! - Név nélkül

Egy életre szóló élmény volt, köszönöm, hogy itt lehettem! - K. Erika

Nagyon profin összeállított es felépített út volt. Azt kaptam( kaptuk) tőle, amire számítottunk. Külön köszönettel tartozunk Nikinek. Nem gondoltam volna, hogy valaki ennyire fiatalon ekkora tapasztalattal, odaadással es tudással képes erre a feladatra. - Katalin

Ilyen hiteles, az országot szívből bemutató utazáson talán még soha nem vettem részt. Köszönöm szépen. - S. László, Gárdony

Napsütés, mosoly, tánc és zene, zsiráfok és majmok, óceán kék-zöld színe. A sok-sok élmény szép emlékké érik. - Molnár Család

Annyi élményt kaptunk, hogy olyan érzés, mintha egy hónapja úton lennénk, nem csak tíz napja. Milyen régen volt, hogy elindultunk! - P. Miklós

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár