Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Tanzániai szafari

Ország: Tanzánia
Következő időpont: 2018. április 26. - május 06. (Hazaérkezés: 2018. május 07.)
Időtartam: 11 nap
Létszám: Garantált indulás!!!

Tudnivalók és árak

Költségek
 
 
11 NAP SZAFARI Részvételi díj Helyszínen fizetendő Összesen fizetendő
alacsonyabb kategóriájú szállással 1370 USD 600 USD 1970 USD
magasabb kategóriájú szállással 1730 USD 600 USD 2330 USD

HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG + 4 NAP ÜDÜLÉS ZANZIBÁR -SZIGETÉN
 
11 nap szafari
+ 4 nap Zanzibári üdülés
Részvételi díj Helyszínen fizetendő Összesen fizetendő
alacsonyabb kategóriájú szállással
2030 USD 600 USD 2630 USD
magasabb kategóriájú szállással
2430 USD 600 USD 3030 USD
 
 
Repülőjegy 207.000 forinttól, KLM légitársasággal.
 
A részvételi díj és helyszínen fizetendő tartalmazza:
Alacsonyabb kategóriájú szállás (a szafari során külső wc-s, alapfelszereltségű sátorban és épített lodge-okban, hotelekben, Zanzibárban épített lodge vagy hotel, 3***), magasabb kategóriás szállás esetén (a szafarik alatt saját mosdós luxussátor, lodge-okban és hotelekben, Zanzibárban épített lodge vagy hotel 3-4 ****) is az összes szállást. A teljes ellátás költségét az utazás teljes ideje alatt, a belépőket a nemzeti parkokba, a leírásban részletezett összes programot, a szafarikat, a közlekedési jármű bérleti díját sofőrrel és üzemanyaggal, a magyar nyelvű idegenvezető díját, a kulturális programok díjait, a helyi idegenvezetők díjait, a transzfereket a repülőtérre.
 
A részvételi díj és helyszínen fizetendő nem tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegy, a napközben elfogyasztott üdítőitalok, a belföldi menetrendszerinti repülőjárat (Arusha- Zanzibar, kb. 190 USD/ fő), a ruhamosás, borravalók, az 50 USD-s vízum és minden egyéb személyes kiadás díját.
 
Fizetés:
A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után a részvételi díj 40%-a mint előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó összeg, azaz a részvételi díj 60%-a legkésőbb 30 nappal az indulás előtt fizetendő. A helyszínen fizetendő megérkezés másnapján fizetendő. Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.
 
Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibár szigetéről
Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás.
 
Étkezés
Bőséges reggeli: tojás, bacon, gyümölcs, dzsúsz, tea vagy kávé.
Ebédcsomag: szendvics, csirke, főtt tojás, dzsúsz, desszert, banán vagy alma.
Meleg vacsora: frissen készített csirke/marha/hal választható rizs-/burgonya-/zöldségkörettel.
 
Közlekedés
Felnyitható tetejű, strapabíró, 9 személyes szafaridzsipeket használunk, melyekből a nemzeti parkokban és a természeti látványosságoknál zavartalanul készíthetőek fotók és videók.
 
 
Egészségügyi előírások
Tanzániába utazóknak nem kell kötelező oltást felvenniük.  A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne, azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (1-2 nap alatt gyógyítható tablettával.) Az útvonal mentén elegendő orvos is rendelkezésre áll.
 
Vízum
Vízumot érkezésnél kap az utas a reptéren egy rövid kérdőív kitöltése és 50 USD ellenében. A vízum általában 3 hónapig érvényes. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Ajándékok
Az iskola- és falulátogatások során adódnak olyan helyzetek, ahol apróbb ajándékokat adhatunk azoknak, akikkel megismerkedtünk, összebarátkoztunk. Ajándéknak érdemes hozni: ruhákat, cipőket (használtakat is akár, de még jó állapotban lévőket), írószereket, füzetet, cukorkát, képregényt, focilabdát, tollaslabdát, készségfejlesztő játékokat.
 
Költőpénz
A legelterjedtebb pénznem az amerikai dollár (USD). Érdemes készpénzt hozni. Bankautomaták is találhatók az úton. A helyi pénznem a tanzániai shilling, de a dollárt szinte mindenhol elfogadják a turisták által gyakran látogatott helyeken. Arra figyelni kell, hogy a kisebb pénzt, az 1, 2, 5 dollárosokat alacsonyabban váltják át a helyi pénznemre, mint az 50 vagy 100 dollárt.
Az egész útra kb. 250 USD a javasolt minimum zsebpénz. (Egy sör kb. 2 USD, egy üveg víz 1 USD.)
 
Fotózás
A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
 
Áramhasználat
Tanzániában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány.
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/g/
Érdemes hozni átalakítót, de az egyébként szinte bárhol kapható.
 
Az utazáshoz legkedvezőbb hónapok
Tanzánia egész évben alkalmas helyszín az állatok megfigyelésére. A parkon belül folyamatosan tanulmányozható az állatok vándorlása, amint követik, mikor merre találják az esős területeket. Tanzániában általában a március és az április számítanak esős hónapoknak.
 
 Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket