Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Szafari Tanzániában és Zanzibár

Ország: Tanzánia
Következő időpont: hamarosan!
Létszám: CSOPORTUNK INDULÁSRA KÉSZ

Program

 
 
Tanzánia és Zanzibár az állatok kedvelőinek és a szafarik szerelmeseinek páratlan utazási célja. Sehol máshol a Földön nem látható annyi gnú, zebra és antilop, mint itt. Bátran ajánljuk családosoknak is az ország felfedezését! Fix dátumon meghirdetett kicsoportos kulturális körutazásunkat Tanzániában letelepedett magyar kollégánk vezeti! Utazzon Afrika-szakértő irodánkkal kényelmesen, biztonságosan, szervezetten!
 
Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibárról
Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás.
 
    
 
Tekintse meg a tanzániai úthoz kapcsolódó galériánkat ide kattintva!
 
Program:
2017. szeptember 19-20 – Irány Tanzánia, éj Arushában
2017. szeptember 20 –  Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu
2017. szeptember 21 – Utazás a végtelen földre: szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
2017. szeptember 22 –  Szafari és utazás a Ngorongoro-kráterhez
2017. szeptember 23 –  Ngorongoro-kráter
2017. szeptember 24 –  Eyasi-tó és látogatás a datoga népnél
2017. szeptember 25 –  Vadászat a hadzabékkal
2017. szeptember 26-27–  Nátron-tó, két napos szafari
2017. szeptember 28–  Elefánt barlangok, kávé ültetvény látogatása Karatu környékén
2017. szeptember 29 –  Irány Zanzibár, éj Bwejuuban
2017. szeptember 30 –  Fűszertúra, börtönsziget és Stone Town, éj Bwejuuban
2017. október 1 –  Kék szafari vízen, éj Bwejuuban
2017. október 2 –  Üdülés a parton
2017. október 3-4 –  Búcsú Zanzibártól, hazautazás
 
 
 
2017. szeptember 19-20 –  Irány Tanzánia, éj Arushában
 
Indulás Budapestről szeptember 19-én  13:50-kor a Turkish Airlines járatával. Érkezés Isztanbulba 16:55-kot, tovább indulás Kilimandzsáróra 18:20-kor. Érkezés a Kilimandzsáró Nemzetközi Reptérre szeptember 20-án 01:15-kor, amely a 5895 méter magas Kilimandzsáró-hegy lábánál fekszik. Transzfer az Arusha-i szállásra.
Szállás: Meru House Inn
 
2017. szeptember 20 – Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu
 
Tovább indulás a választott szálláshelyre, ahová másfél órás autózással érünk el. Utunk helyi falvakon és szavannán át vezet. A szállások a Nagy Hasadékvölgy és a Manyara-tó találkozásánál terülnek el.
Látogatást teszünk Mto wa Mbu maszáj faluba. Elbiciklizünk a Magyara-tónál lévő flamingókhoz. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a helyi kultúrával ismerkedünk. Este visszatérünk a szálláshelyre. A Manyara Nemzeti Park kapujaként is ismert Mto wa Mbu a Rift-völgyhöz közel, Észak-Tanzániában helyezkedik el. Jó termőképessége miatt a környék egy kulturális olvasztótégely. Viszonylag kicsi területen él együtt számos népcsoport, egymás hagyományait tisztelve. A kisvárosban a chaggák banánsört, a sandavék íjat és nyilat, a rangik pedig szőtteseket készítenek. A környéken számos maszáj család él hagyományos sárkunyhóban, a délceg maszáj férfi harcosok pedig nyájaikat terelgetik.
 
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge
 
 
2017. szeptember 21 – Utazás a végtelen földre - Szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
 
Utazás a Serengeti Parkba, a világ egyik legnagyobb vad rezervátumába, amely Afrika első nemzeti parkja is egyben, amelyet még a harmincas években az angolok alakítottak ki. A 15 ezer km2-es terület Tanzániában fekszik, a kenyai határ mentén, a Viktória tó mellett, ahonnan mintegy 150 km-re terjed keleti irányba. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése: végtelen föld. A hatalmas síkság számtalan ragadozó és növényevő emlős, valamint megannyi madárfaj otthona. A területen élő állatok közül meg kell említeni a nagy számban élő gnúkat, tomson és grant gazellákat, kaffer bivalyokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, impalákat és elefántokat. A ragadozók közül különösen szép az oroszlán állomány (Panthera leo), de van leopárd (Panthera pardus), és gepárd (Aciononyx jubatus) is. A dögök eltakarításában a csíkos és foltos hiénák, valamint a sakálok vesznek részt a nagyszámú keselyű mellett. A kutatók a Serengetin több, mint 500 madár fajt különböztettek meg, amelyek között olyanok is vannak, mint az óriás túzok , a struck és a kigyász keselyű. A szavanna ernyő akáciáin szinte tömegesen fészkelnek a különböző szövőpintyek.
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Serengeti Park - Nyani Camp
Magasabb kategóriás szállás: Serengeti Heritage Camp
 
 
2017. szeptember 22 – Szafari és utazás a Ngorongoro Kráterhez
 
Egy reggeli, utolsó szafari a Serengeti parkban, majd továbbutazás a Ngorongoro-kráterhez.
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Ngorongoro Tájvédelmi Körzet - Simba Camp
Magasabb kategóriás szállás: Rhino Lodge
 
2017. szeptember 23 –  Ngorongoro Kráter (UNESCO)
 
A Ngorongoro-kráter Földünk egyik legnagyszerűbb természeti csodája, amely az UNESCO Világörökség része. A kráter egy hatalmas vulkán felrobbanása és összeomlása után keletkezett körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt. A kaldera 610 méter mély, átmérője mintegy 20 kilométer, területe pedig 260 km². Jelenleg ez Földünk legnagyobb, még ép peremű vulkáni üstje, mely több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejében kialakult szavannára, ahol szafarink keretében jó esélyünk van becserkészni a híres “Big Five”-ot, azaz a leopárdot, az oroszlánt, az afrikai elefántot, a kafferbivalyt és a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvút.
 
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge
 
2017. szeptember 24 –  Eyasi-tó és látogatás a datoga népnél
 
Reggel utazás az Eyasi-tóhoz. A tó megtekintése, majd látogatás a datoga népcsoportnál, akik még tradicionális módszerekkel űzik a kovácsmesterséget. Többek között nyílhegyeket készítenek, melyeket cserekereskedelem útján, vadméhek mézéért cserébe adnak el a hadzabéknak. Látogatás egy helyi iskolában.
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Chem Chem Camp - Eyasi 
Magasabb kategóriás szállás: Lake Eyasi Safari Lodge
 
 
2017. szeptember 25 –  Vadászat a hadzabékkal
 
A Tanzánia busmanjaiként is ismert hadzabe nép meglátogatása. Közös vadászat a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató népcsoport tagjaival. Bepillantás a hadzabék mindennapi életébe.
 
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge
 
2017. szeptember 26-27 –  Nátron-tó és 2 napos szafari
 
Indulás reggeli 8 óra körül, érkezés a Nátron-tóhoz délután 2 órakor. A Nátron–tavon táplálkozó, fészkelő mintegy 3 millió flamingó megfigyelése. A kelet-afrikai szódás tavak füzérének legdélebbi tagja a tó, melynek színe többnyire vöröses a benne levő algák miatt. A tavakat tápláló patakok kimossák a szódát az alkáli (lúgos) talajból, s ez olyan sűrűséggel van jelen a vízben, ami az élőlények többsége számára – a flamingó kivételével – halálos dózist jelent. A szóda valójában a mosószódaként is ismert nátrium-karbonát, amely a környező vulkánokból származik. A tó megtekintése után továbbutazás a Kidemi Táborba. Rövid pihenő után kb. 2 órás kirándulást teszünk egy gyönyörű völgyben a Ngare Sero kis folyó vízesései mentén, melynek végén egy természetes pezsgőfürdőt találunk. Ez nagyszerű hely lehűlni a poros nap után. Az út során esélyünk lehet fosszíliák és féldrágakövek megfigyelésére is (Szandál és fürdőnadrág javasolt az útra).
A bátrabbaknak egy erősebb utat is ajánlunk: az Ol Doinyo Lengai vulkán megmászása, amely a régió legaktívabb tűzhányója. A maszájok az Istenek Hegyének is nevezik.
A hegy mászás éjjel történik a hőség elkerülése miatt. Éjszaka 11-kori indulás, csaknem 6 km lassú gyaloglás meredeken felfelé. Cserébe páratlan napfelkeltében lesz lehetőségünk gyönyörködni a csúcsról. Visszaérkezés a táborba 7:30 körül. Reggeli, majd kis pihenés után visszaindulás a Manyara környéki szállásra. Ehhez a túrához bakancs vagy erős sportcipő, fejlámpa valamint vészesetre esőkabát is javasolt. 
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Lengai Camp és Panorama Safari Camp
Magasabb kategóriás szállás: Lengai Safari Lodge, és Fanaka Lodge
 
2017. szeptember 28 –  Elefánt barlangok, kávé ültetvény látogatása Karatu környékén
 
Karatu falu, valamint a környéken lévő kávéültetvények, téglakészítő műhelyek és a helyi piac megtekintése. Népi gyógymódokról hallunk, madarakat figyelünk meg, sőt ha szerencsénk lesz, elefántot, bölényt, majmot és hüllőket is láthatunk. Az 'elefánt barlangokként' ismert helyeken az elefántok lábbal ássák ki a sót és a különböző ásványi anyagokat a gazdag földből.
 
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge
 
2017. szeptember 29 – Búcsú Tanzániától és visszautazás Budapestre
 
HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG + 4 NAP ÜDÜLÉS ZANZIBÁR -SZIGETÉN
 
2017. szeptember 29 –  Irány Zanzibár, éj Bwejuu
 
Utazás belföldi, menetrend szerinti járattal Zanzibár szigetére, transzfer az arushai reptérre, majd irány Zanzibár.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
 
2017. szeptember 30–  Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town, éj Bwejuu
 
Városnézés Zanzibár város történelmi városrészében (Stone Town). A széljárta, szűk sikátorokat róva helyi népművészeti termékeket, régiségeket, textíliákat és illatos fűszereket árusító boltocskákba, standokba botlik a látogató. A félnapos túrán felkeressük a városrész legnevezetesebb történelmi látnivalóit is. Mindemellett megszemléljük a város állandóan nyüzsgő piacát, a sikátorok mívesen faragott, veretes kapuit, két katedrálisát, valamint számtalan mecsetét.
 
Fűszertúra: Nem lehet teljes a zanzibári kirándulás, ha nem látogatjuk meg a sziget egyik gondosan kiválasztott fűszereket termesztő farmját. Túránk során próbára tesszük érzékszerveinket különböző fűszerek illatával, ízével – a chili erejétől kezdve a zöld kókuszdió frissítő, lédús beléig.
 
Látogatás a Börtön-szigetre, mely félórás hajóútra található Stone Towntól. A hely egy 100 éves börtönről kapta a nevét, mely a mai napig látogatható. A sziget érdekessége az aldabrai óriásteknős.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
 
  
2017. október 1 –  Kék szafari vízen, és Bwejuu
 
Hajókirándulás egy természetvédelmi övezetként nyilvántartott lagúnába és egy lakatlan szigetre. A sziget érdekességét több évezredes kagylólerakódások fokozzák. Ez a tökéletes hely a vízi sportokhoz és a kikapcsolódásra, ahol halászni és könnyűbúvárkodni is lehetőség nyílik. Grillebéd a tenger frissen fogott ’gyümölcseiből’. Visszatérés a szállásra naplementekor.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
 
2017. október 2 –  Üdülés a parton
 
Utolsó pihenő nap Zanzibár szigetén. Visszaindulás délután kompozással Dar-Es Salaam városba.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
 
2017. október 3 -4 –  Búcsú Zanzibártól, hazautazás
Délelőtt szabadprogram, utolsó fürdési lehetőség, búcsú Zanzibártól. 13.30h Indulás a komphoz, 15.30h Komp indulás Dar es Salaamba
18.00h Érkezés Dar es Salaamba
18.30h Érkezés a szállásra Airport Transit Lodge - Pihenő
1.30h Indulás a reptérre
3.25h Repülés Dar-es Salaamból, érkezés Isztambulba 10:45. Tovább indulás Isztambulból 11:55, érkezés Budapestre szeptember 4.-én 12:55. 
 Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
Incentív út Szeneg… »

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket