Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Szilveszter Tanzániában

Ország: Tanzánia
Következő időpont: 2018. december 26. - 2019. január 06. (Hazaérkezés: 2019. január 07.)
Időtartam: 11 nap
Létszám: 10 főtől

Program

 
 
 
Tanzánia és Zanzibár az állatok kedvelőinek és a szafarik szerelmeseinek páratlan utazási célja. Sehol máshol a Földön nem látható annyi gnú, zebra és antilop, mint itt. Bátran ajánljuk családosoknak is az ország felfedezését. Útjainkat az év bármely szakában, az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg, két főtől, angol vagy magyar idegenvezetéssel. Az alábbiakban bemutatunk egy általunk javasolt itinert, amelytől az Ön elképzelése, igénye szerint eltérhetünk. Tanzániai ajánlatkéréssel kapcsolatban lépjen velünk kapcsolatba.
 
 
Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibárról
Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás.
 
 
 
    
 
Tekintse meg a tanzániai úthoz kapcsolódó galériánkat ide kattintva!
 
 
Áttekintő program:
2018. december 26.: Irány Tanzánia
2018. december 27.: Városnézés Arushában
2018. december 28.: Utazás a végtelen földre: szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
2018. december 29.: Szafari és utazás a Ngorongoro-kráterhez
2018. december 30.: Ngorongoro-kráter
2018. december 31.: Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu és Szilveszter éj
2019. január 1.: Irány Zanzibár
2019. január 2.: Üdülés Zanzibár szigetén
2019. január 3.: Kék szafari vízen
2019. január 4.: Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town
2019. január 5.:  Búcsú Tanzániától és visszautazás Bécsbe
 
 
0. nap  Irány Tanzánia
 
Indulás Bécsből december 26.-án 22:10-kor, érkezés Addisz-Abebaba a Ethiopian Airlines járatával 06:00. Továbbindulás Addisz-Abebaból 10:20-kor, érkezés érkezés Kilimandzsáró reptérre Tanzániába 12:55-kor. 
 
 
1.nap Arushai városnézés
 
12:55 érkezés a Kilimandzsáró Nemzetközi Reptérre, amely az 5895 méter magas Kilimandzsáró-hegy lábánál fekszik.Vezettett városnézés Tanzánia fővárosában, Aurshában, melynek során meglátogatjuk Arusha főbb nevezetességeit, például a Clock Towert, mely a fél utat jelzi Kairó és Fokváros között. Az arushai Kulturális Örökség Központban Tanzánia 120 különböző etnikumának múltja és jelene egy helyen ismerhető meg.  A központ faragványokkal, drágakövekkel, tárgyakkal, ruházattal és könyvekkel büszkélkedhet. Sáska László, híres magyar orvos sírjának megtekintése, aki 1937-ben költözött Arushába. Majd megtekintjük a helyi piacot és a maszáj bazárt, ahol ajándéktárgyakat is vásárolhatunk.
Szállás: Fanaka Lodge
 
2. nap  Utazás a végtelen földre - Szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
 
Utazás a Serengeti Parkba, a világ egyik legnagyobb vad rezervátumába, amely Afrika első nemzeti parkja is egyben, amelyet még a harmincas években az angolok alakítottak ki. A 15 ezer km2-es terület Tanzániában fekszik, a kenyai határ mentén, a Viktória tó mellett, ahonnan mintegy 150 km-re terjed keleti irányba. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése: végtelen föld. A hatalmas síkság számtalan ragadozó és növényevő emlős, valamint megannyi madárfaj otthona. A területen élő állatok közül meg kell említeni a nagy számban élő gnúkat, tomson és grant gazellákat, kaffer bivalyokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, impalákat és elefántokat. A ragadozók közül különösen szép az oroszlán állomány (Panthera leo), de van leopárd (Panthera pardus), és gepárd (Aciononyx jubatus) is. A dögök eltakarításában a csíkos és foltos hiénák, valamint a sakálok vesznek részt a nagyszámú keselyű mellett. A kutatók a Serengetin több, mint 500 madár fajt különböztettek meg, amelyek között olyanok is vannak, mint az óriástúzok , a strucc és a kígyászkeselyű. A szavanna ernyő akáciáin szinte tömegesen fészkelnek a különböző szövőpintyek.
 
3. nap Szafari és utazás a Ngorongoro Kráterhez
 
Reggel szafari a Serengeti Nemzetiparkban, majd továbbutazás a Ngorongoro-kráterhez.
Szállás: Rhino Lodge 
 
 
4. nap Ngorongoro Kráter (UNESCO)
 
A Ngorongoro-kráter Földünk egyik legnagyszerűbb természeti csodája, amely az UNESCO Világörökség része. A kráter egy hatalmas vulkán felrobbanása és összeomlása után keletkezett körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt. A kaldera 610 méter mély, átmérője mintegy 20 kilométer, területe pedig 260 km². Jelenleg ez Földünk legnagyobb, még ép peremű vulkáni üstje, mely több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejében kialakult szavannára, ahol szafarink keretében jó esélyünk van becserkészni a híres “Big Five”-ot, azaz a leopárdot, az oroszlánt, az afrikai elefántot, a kafferbivalyt és a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvút.
Szállás: Fanaka Lodge
 
5. nap Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu és Szilveszteri buli
 
Továbbindulás a választott szálláshelyre, ahová másfél órás autózással érünk el. Utunk helyi falvakon és szavannán át vezet. A szállások a Nagy Hasadékvölgy és a Manyara-tó találkozásánál terülnek el.
Látogatást teszünk Mto wa Mbu maszáj faluba. Elbiciklizünk a Magyara-tónál lévő flamingókhoz. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a helyi kultúrával ismerkedünk. Este visszatérünk a szálláshelyre. A Manyara Nemzeti Park kapujaként is ismert Mto wa Mbu a Rift-völgyhöz közel, Észak-Tanzániában helyezkedik el. Jó termőképessége miatt a környék egy kulturális olvasztótégely. Viszonylag kicsi területen él együtt számos népcsoport, egymás hagyományait tisztelve. A kisvárosban a chaggák banánsört, a sandavék íjat és nyilat, a rangik pedig szőtteseket készítenek. A környéken számos maszáj család él hagyományos sárkunyhóban, a délceg maszáj férfi harcosok pedig nyájaikat terelgetik.
Este fergeteges Szilveszter éjszaka szórakoztató programmal! 
Szállás: Lake Manyara Serena Safari Lodge
 
6. nap Irány Zanzibár, éj Bwejuu
 
Utazás belföldi, menetrend szerinti járattal Zanzibár szigetére, transzfer az arushai reptérre, majd irány Zanzibár.
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
  
7. nap Üdülés Zanzibár szigetén
 
Pihenő nap Zanzibár szigetén, választható fakultatív programlehetőségek. 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
 
 
 
8. nap Kék szafari vízen, és Bwejuu
 
Hajókirándulás egy természetvédelmi övezetként nyilvántartott lagúnába és egy lakatlan szigetre. A sziget érdekességét több évezredes kagylólerakódások fokozzák. Ez a tökéletes hely a vízi sportokhoz és a kikapcsolódásra, ahol halászni és könnyűbúvárkodni is lehetőség nyílik. Grillebéd a tenger frissen fogott ’gyümölcseiből’. Visszatérés a szállásra naplementekor.
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu
 
 
9. nap  Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town, éj Bwejuu
 
Városnézés Zanzibár város történelmi városrészében (Stone Town). A széljárta, szűk sikátorokat róva helyi népművészeti termékeket, régiségeket, textíliákat és illatos fűszereket árusító boltocskákba, standokba botlik a látogató. A túrán felkeressük a városrész legnevezetesebb történelmi látnivalóit is. Mindemellett megszemléljük a város állandóan nyüzsgő piacát, a sikátorok mívesen faragott, veretes kapuit, két katedrálisát, valamint számtalan mecsetét.
 Fűszertúra: Nem lehet teljes a zanzibári kirándulás, ha nem látogatjuk meg a sziget egyik gondosan kiválasztott fűszereket termesztő farmját. Túránk során próbára tesszük érzékszerveinket különböző fűszerek illatával, ízével – a chili erejétől kezdve a zöld kókuszdió frissítő, lédús beléig.
 Látogatás a Börtön-szigetre, mely félórás hajóútra található Stone Towntól. A hely egy 100 éves börtönről kapta a nevét, mely a mai napig látogatható. A sziget érdekessége az aldabrai óriásteknős.
 Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu, vagy hasonló
 
10. nap Búcsú Tanzániától és visszautazás Bécsbe
 
12:05 Indulás a Kilimandzsáró reptérről. 14:45 érkezés Addisz-Abebaba, továbbindulás január 6-án Bécsbe 00:45-kor, érkezés Bécsbe 05:15.
 
 Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
Incentív út Szeneg… »

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket