Szilveszter Tanzániában és Zanzibáron

Program

Tanzánia és Zanzibár az állatok kedvelőinek és a szafarik szerelmeseinek páratlan utazási célja. Sehol máshol a Földön nem látható annyi gnú, zebra és antilop, mint itt. Bátran ajánljuk családosoknak is az ország felfedezését. Útjainkat az év bármely szakában, az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg, két főtől, angol vagy magyar idegenvezetéssel. Az alábbiakban bemutatunk egy általunk javasolt itinert, amelytől az Ön elképzelése, igénye szerint eltérhetünk. Tanzániai ajánlatkéréssel kapcsolatban lépjen velünk kapcsolatba.

Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibárról
Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás.
    
Tekintse meg a tanzániai úthoz kapcsolódó galériánkat ide kattintva!
 

Áttekintő program:
2018. december 27.: Irány Tanzánia
2018. december 28.: Városnézés Arushában
2018. december 29.: Utazás a végtelen földre: szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
2018. december 30.: Szafari és utazás a Ngorongoro-kráterhez
2018. december 31.: Ngorongoro-kráter
2019. január 1..: Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu és Szilveszter éj
2019. január 2.: Irány Zanzibár!
2019. január 3.: Üdülés Zanzibáron
2019. január 4.: Kék szafari vízen
2019. január 5.: Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town
2019. január 6.: Pihenés a parton, Búcsú Zanzibártól
2019. január 7.:  Búcsú Tanzániától és visszautazás Bécsbe

Repülőjárat részletezése az odafelé úton:

Indulás Bécsből december 27.-én 22:10-kor, érkezés Addisz-Abebaba az Ethiopian Airlines járatával 06:00-kor december 28.-án. Továbbindulás Addisz-Abebából 10:20-kor, érkezés Kilimandzsáró reptérre Tanzániába 12:55-kor. 

Repülőjárat a visszafelé úton: 
2019. január 6-án 16:45 indulás Dar -es Salaamból, 19:25 érkezés Addisz-Abebába. Tovább indulás január 7.-én Addisz - Abebából 00:45-kor, érkezés Bécsbe 05:15-kor.

Szilveszter Tanzániában és Zanzibáron

Irány Tanzánia!
Indulás Bécsből december 27.-én 22:10-kor, érkezés Addisz-Abebaba a Ethiopian Airlines járatával 06:00. Továbbindulás Addisz-Abebaból 10:20-kor, érkezés Kilimandzsáró reptérre Tanzániába 12:55-kor december 28.-án. 

1.nap - 2018. december 28. Városnézés Arushában, éj Arusha
12:55 érkezés a Kilimandzsáró Nemzetközi Reptérre, amely az 5895 méter magas Kilimandzsáró-hegy lábánál fekszik.Vezettett városnézés Tanzánia fővárosában, Aurshában, melynek során meglátogatjuk Arusha főbb nevezetességeit, például a Clock Towert, mely a fél utat jelzi Kairó és Fokváros között. Az arushai Kulturális Örökség Központban Tanzánia 120 különböző etnikumának múltja és jelene egy helyen ismerhető meg.  A központ faragványokkal, drágakövekkel, tárgyakkal, ruházattal és könyvekkel büszkélkedhet. Sáska László, híres magyar orvos sírjának megtekintése, aki 1937-ben költözött Arushába. Majd megtekintjük a helyi piacot és a maszáj bazárt, ahol ajándéktárgyakat is vásárolhatunk.
Szállás: Fanaka Lodge
 
2. nap  - 2018. december 29. Utazás a végtelen földre - Szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
Utazás a Serengeti Parkba, a világ egyik legnagyobb vad rezervátumába, amely Afrika első nemzeti parkja is egyben, amelyet még a harmincas években az angolok alakítottak ki. A 15 ezer km2-es terület Tanzániában fekszik, a kenyai határ mentén, a Viktória tó mellett, ahonnan mintegy 150 km-re terjed keleti irányba. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése: végtelen föld. A hatalmas síkság számtalan ragadozó és növényevő emlős, valamint megannyi madárfaj otthona. A területen élő állatok közül meg kell említeni a nagy számban élő gnúkat, tomson és grant gazellákat, kaffer bivalyokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, impalákat és elefántokat. A ragadozók közül különösen szép az oroszlán állomány (Panthera leo), de van leopárd (Panthera pardus), és gepárd (Aciononyx jubatus) is. A dögök eltakarításában a csíkos és foltos hiénák, valamint a sakálok vesznek részt a nagyszámú keselyű mellett. A kutatók a Serengetin több, mint 500 madár fajt különböztettek meg, amelyek között olyanok is vannak, mint az óriástúzok , a strucc és a kígyászkeselyű. A szavanna ernyő akáciáin szinte tömegesen fészkelnek a különböző szövőpintyek.
3. nap - 2018. december 30. Szafari és utazás a Ngorongoro Kráterhez
Egy délelőtti, utolsó szafari a Serengeti parkban, majd továbbutazás a Ngorongoro Tájvédelmi Körzetbe, a kráter közelébe, Földünk egyik legnagyszerűbb természeti csodájához, amely az UNESCO Világörökség része.
Szállás: Rhino Lodge 
4. nap - 2018. december 31.  Ngorongoro Kráter (UNESCO), szafari a vulkanikus kráterben. BIG 5 les és Szilveszter éj!
A Ngorongoro-kráter Földünk egyik legnagyszerűbb természeti csodája, amely az UNESCO Világörökség része. A kráter egy hatalmas vulkán felrobbanása és összeomlása után keletkezett körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt. A kaldera 610 méter mély, átmérője mintegy 20 kilométer, területe pedig 260 km². Jelenleg ez Földünk legnagyobb, még ép peremű vulkáni üstje, mely több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejében kialakult szavannára, ahol szafarink keretében jó esélyünk van becserkészni a híres “Big Five”-ot, azaz a leopárdot, az oroszlánt, az afrikai elefántot, a kafferbivalyt és a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvút. Szilveszter éj, szórakoztató programmal!

5. nap - 2019. január 1. Új év kezdés maszájokkal: Mto wa Mbu
Látogatás Mto wa Mbu maszáj faluba. Elbiciklizünk a Magyara-tónál lévő flamingókhoz (aki nem szeretne biciklizni, más alternatív módon is részt tud venni a túrán). Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a helyi kultúrával ismerkedünk. Este visszatérünk a szálláshelyre. A Manyara Nemzeti Park kapujaként is ismert Mto wa Mbu a Rift-völgyhöz közel, Észak-Tanzániában helyezkedik el. Jó termőképessége miatt a környék egy kulturális olvasztótégely. Viszonylag kicsi területen él együtt számos népcsoport, egymás hagyományait tisztelve. A kisvárosban a chaggák banánsört, a sandavék íjat és nyilat, a rangik pedig szőtteseket készítenek. A környéken számos maszáj család él hagyományos sárkunyhóban, a délceg maszáj férfi harcosok pedig nyájaikat terelgetik.
Szállás: Fanaka Lodge
6. nap - 2018. január 2.  Irány Zanzibár, éj Bwejuu
Utazás belföldi, menetrend szerinti járattal Zanzibár - szigetére, transzfer az arushai reptérre, majd irány Zanzibár! Délután pihenés, üdülés a csodálatos partszakaszon.
3***-os szállással: Palm Beach Inn, Bwejuu
5*****-os szállással: Karafuu Beach Resort and Spa
  
7. nap  - 2018. január 3. Üdülés Zanzibár - szigetén
Pihenő nap, választható fakultatív programlehetőségek. 
3***-os szállással: Palm Beach Inn, Bwejuu
5*****-os szállással: Karafuu Beach Resort and Spa
  
8. nap - 2018. január 4. Kék szafari vízen, éj Bwejuu
Hajókirándulás egy természetvédelmi övezetként nyilvántartott lagúnába és egy lakatlan szigetre. A sziget érdekességét több évezredes kagylólerakódások fokozzák. Ez a tökéletes hely a vízi sportokhoz és a kikapcsolódásra, ahol halászni és könnyűbúvárkodni is lehetőség nyílik. Grillebéd a tenger frissen fogott ’gyümölcseiből’. Visszatérés a szállásra naplementekor.
3***-os szállással: Palm Beach Inn, Bwejuu
5*****-os szállással: Karafuu Beach Resort and Spa
  
9. nap -2018. január 5.   Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town, éj Bwejuu
Városnézés Zanzibár város történelmi városrészében (Stone Town). A széljárta, szűk sikátorokat róva helyi népművészeti termékeket, régiségeket, textíliákat és illatos fűszereket árusító boltocskákba, standokba botlik a látogató. A túrán felkeressük a városrész legnevezetesebb történelmi látnivalóit is. Mindemellett megszemléljük a város állandóan nyüzsgő piacát, a sikátorok mívesen faragott, veretes kapuit, két katedrálisát, valamint számtalan mecsetét.
 Fűszertúra: Nem lehet teljes a zanzibári kirándulás, ha nem látogatjuk meg a sziget egyik gondosan kiválasztott fűszereket termesztő farmját. Túránk során próbára tesszük érzékszerveinket különböző fűszerek illatával, ízével – a chili erejétől kezdve a zöld kókuszdió frissítő, lédús beléig.
 Látogatás a Börtön-szigetre, mely félórás hajóútra található Stone Towntól. A hely egy 100 éves börtönről kapta a nevét, mely a mai napig látogatható. A sziget érdekessége az aldabrai óriásteknős.
3***-os szállással: Palm Beach Inn, Bwejuu
5*****-os szállással: Karafuu Beach Resort and Spa

10. nap - 2018. január 6. Búcsú Zanzibártól

Búcsú Zanzibártól, átkompolás Dar-es Salaam városba a késő délelőtti órákban ( két órás, kompút, kitűnő állapotú komppal). 16:45 indulás Dar -es Salaamból, 19:25 érkezés Addisz-Abebába. Tovább indulás január 7-én Bécsbe Addisz - Abebából 00:45-kor, érkezés Bécsbe 05:15-kor.
Ország

Tanzánia

Következő időpont

2018. december 27. -

2019. január 07.

Jelentkezési határidő: 2018. november 27.
Időtartam

11 nap, 9 éj

Létszám

Garantált indulás!

Rólunk mondták

Nagyon köszönjük a szervezést. A szafari remek volt, gördülékenyen ment minden.Legközelebb is Afrikába tervezünk menni, ha esedékes lesz újból jelentkeznénk. - K. Beatrix és hozzátartozói

Nagyon köszönjük az utazást a jól megszervezett programokat és nem utolsó sorban a csodálatos élményeket! - S. Vilmos, Budapest

Szuper volt, főleg a szafarik! Rengeteg állatot láttunk, zsiráfokat, hatvanasával! A Four Seasons Hotel a Serengetinél különösen tetszett. A magyar utaztatási partner nagyon segítőkész volt, kellemes ember. - G. Gábor, Budapest

"Tetszett, hogy az út megtervezésénél az iroda az összes szempontunkat figyelembe vette. A kinti partner nagyon kedves és segítőkész volt, a feleségemet még a ruhaboltba is elkísérte, és segített neki választani, és alkudni. Szép élmény volt, a kinti szolgáltatás pedig kitűnő." - Tóth Család

Csak pozitív visszajelzést kaptunk a partnereinktől. Nagyon jól érezték magukat. Rengeteg állatot láttak Tanzániában. Kiemelték, hogy mennyire jól össze voltak hangolva a programok, hogy sehol nem kellett várakozni, minden nagyon jól meg volt szervezve. - H. Kitti, egy incentív csoport koordinátora

Hogy láttunk -e állatokat? Nem az a kérdés, hogy láttunk-e, hanem hogy mennyit és, hogy mit csináltak! Rengeteget láttunk. Elefántokat akik oroszlánt kergettek. Fürdőző elefántokat. Acsarkodó zsiráfokat - V. Enikő és barátai

Többször jártam már Afrikában, de óriási élmény volt. Kenyát és Tanzániát kombináltuk össze egy útba. Láttunk leopárdot, antilopot zabáló oroszlánokat tucatjával, nem sokkal előttünk ejthették el a vadat...nagy élmény volt! - B. Ervin, Budapest

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Bezár