Csillagtúra üdüléssel Szenegálban az Atlanti-óceán partján

Program

Szenegál jelszava a Teranga, melynek jelentése: vendégszeretet. Igaz is ez Szenegálra, erre az egyébként kellemes éghajlattal bíró, békés nyugat-afrikai országra. Szenegál kezdő Afrika-utazóknak és családosoknak is megfelelő választás, mivel nincs kötelező oltás, nincs vízum, hét órás repülőúttal elérhető Budapestről, az úthálózat pedig jó, kényelmesen lehet utazni. Nagyszerű gasztronómia, kiemelkedő tánc- és zenei kultúra, változatos vadvilág jellemzi. Azoknak ajánljuk csillagtúránkat, akik szeretnének izgalmas helyszínekre ellátogatni, de szeretnének mellette pihenni is. Túránkon Salyban **** medencés hotelben pihenünk, innen látogatjuk meg a Rózsaszín tavat, Gorée-szigetét, Dakart Szenegál fővárosát, a Saloum Delta Nemezeti Parkot, Joal-Fadiouth városokat és még sok más helyszínt, miközben pihenünk is az Atlanti-óceán partján!

 

A Magyarországnál két és félszer nagyobb alapterületű nyugat-afrikai ország a térség legfontosabb folyójáról, a Szenegálról kapta nevét. Északról Mauritánia, keletről Mali, délről Guinea és Bissau-Guinea határolja, míg nyugaton Gambia ékelődik az ország testébe. 1960-ban nyerte el függetlenségét Franciaországtól, azóta belpolitikai stabilitás és jó közbiztonság jellemzi a demokratikus államot. A közel 14 milliós ország fővárosa Dakar, hivatalos nyelve a francia. Legelterjedtebb nyelvjárások a wolof, a serer, és a peul. Pénzneme a szenegáli frank (cfa)

Áttekintő program:

1. nap-  Irány Szenegál!
2. nap- Üdülés az Atlanti-óceán partján és Szafari a Bandia Vadaspakban
3. nap- Különleges városnézés Dakarban
4. nap- Gorée-sziget látogatás (UNESCO)
5. nap- Rózsaszín- tó és fula falvak
6. nap- Üdülés az Atlanti-óceán partján és halpiac, művészeti piac látogatás Mbourban
7. nap- Serer falvak, heti vásár látogatás és Saloum Delta Nemzeti Park (UNESCO)
8. nap- Joal-Fadiouth és a kagylósziget, Leopold Sedar Senghor Múzeum 
9. nap-  Üdülés az Atlanti-óceán partján, tánc- és dobtanulás, folklór búcsúest
10. nap- Üdülés az Atlanti-óceán partján 
11. nap-  Visszautazás

1.nap: Irány Szenegál!

Utazás az Air Algerie járatával, meleg étkezés két ízben a fedélzeten. Indulás Budapestről 14 órakor, érkezés 16:05-kor Algírbe. Indulás Algírból 19:35-kor, érkezés Szenegál Nemzetközi Repterére 00:25-kor, ahol sofőrünk és klimatizált kisbuszunk vár, hogy elszállítson bennünket a szállásra (kb. 25 perc). Érkezés a szállodába hajnalban(vacsora a fedélzeten, plusz éjjeli étkezést a program ezen a napon nem tartalmaz). Éj Framissima Palm Beach ****, Saly

2. nap : Pihenés az Atlanti-óceán partján és Szafari a Bandia Vadasparkban

Reggeli a szálláson, délelőtt szabad program, medencézés, napozás. Az Atlanti-óceán szállásunktól 200 méterre található. Délután Vadles a Bandia vadasparkban, ahol orrszarvú, zsiráf, zebra, varacskos disznó, strucc és különböző antilop fajták, így a Szenegálban őshonos koba antilopok is élnek. Szafari a parkban, a krokodilos-tó és a történetmesélők (griotok) temetkezési helyéül szolgáló baobabfa megtekintése (figyelem! A Vadasparkban rendelkezésre álló szafari jeepek előzetes foglalására nincs 100%-os biztonsággal lehetőség, így előfordulhat, hogy várni kell egy fél órát- órát a szafari jeep beérkezésére. Várakozás közben a krokodilos tó, a szuvenírbolt, az étterem megtekinthető, a Warang likőr megkóstolható, így lényegében nem vesztünk sose időt).

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

3. nap: Különleges dakari városnézés

Reggeli, majd utazás Dakarba (kb. másfél órás út). Vezetett városnézés a szenegáli fővárosban, Dakar történelmi és kulturális helyszínein. A Függetlenség terének megtekintése, melyet francia koloniális épületek vesznek körbe. A Kermel piac, melynek érdekessége, hogy a történelmi épület belsejében hal- hús és zöldségpiac működik, kívül pedig művészeti piac szegélyezi. Az Elnöki Palota és a független Szenegál első államelnökéről elnevezett Leopold Sédar Senghor sétány felkeresése. Az Afrikai Újjászületési Emlékmű meglátogatása, mely Afrika legmagasabb szobra. Innen szép kilátás nyílik a városra. Fakultatív ebéd, majd a HLM piac meglátogatása, ahol a szenegáli viseletkultúrával ismerkedünk meg és gyönyörű, kézzel festett textilek és afrikai mintás szövetek vásárlására lesz lehetőség.

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

Tipp: Tudjon meg többet Dakarról!

Az Atlanti-óceán által körbeölelt Dakar város Szenegál 2,3 milliós fővárosa, kulturális, kereskedelmi központja. A francia koloniális építészet remekeiben bővelkedő, 15. században alapított város helyén kezdetben halászfalvak álltak. Kitűnő elhelyezkedése miatt vált az európai hajósok, majd a rabszolga kereskedők kedvelt kikötőjévé, majd 1902-től az ország fővárosává.

4. nap: Gorée-sziget látogatás (UNESCO)

Reggeli után utazás Dakarba (kb. 1,5 óra). A csupán 900x300 m-es nagyságú Gorée-sziget az UNESCO Világörökség része, 20 perces hajóúttal közelíthető meg Dakarból. A három évszázados transz-atlanti rabszolgakereskedelem történelmi helye. A rabszolgabörtön, a történeti múzeum, a kilátó, és a helyi művészeti piac meglátogatása. Önköltséges mogyorószószos, úgynevezett mafé ebéd a karibi-hangulatú, hangulatos szigeten. Sheavaj vásárlás a kikötő melletti piacon és szuvenírvásárlási lehetőség.

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

5. nap: Rózsaszín- tó és fula falvak

Reggeli, majd utazás a Retba-tóhoz (kb. 2 órás út), melynek rózsaszín színét egy különleges alga, a Dunaliella salina okozza. A világon csupán 2-3 hasonló "rózsaszín-tó" létezik. A 40%-os sótartalmú tó színe a vízállástól és a napsütés erősségétől függően halványrózsaszíntől skarlátvörös színben pompázik. A tóban fürdésre nincs lehetőség, a partján rendszerint nagyon jó áron lehet vásárolni gyönyörű homokfestményeket. A tó megtekintése után az egyedüálló természeti képződmény közelében egy fula falu meglátogatása. A fula, fulbe vagy más néven peul etnikum 40 milliós populációjával az egyik legjelentősebb afrikai migráns népcsoport, több mint egy tucat afrikai országban élnek. Ralizás a homokdűnék között és az óceán partján egy kamionból átalakított óriás járművel, amelyet a homokdűnéket jól ismerő szenegáli gájdunk vezet. A Párizs–Dakar versenyzői is sokat raliztak errefelé, hiszen a nemzetközi verseny 2009-ig itt, a Rózsaszín-tó partján ért véget. A program után fakultatív ebéd.

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

6. nap: Pihenés az Atlanti-óceán partján, mbouri halpiac és művészeti piac látogatás

Délelőtt pihenés az Atlanti-óceán partján, fakultatív lehetőségek a szállodában (vizi torna, kajakozás az Atlanti-óceánon, sznorkelezés). Délután a mbouri halpiac felkeresése, ahol cápát, ráját, sőt tengeri óriáscsigát is láthatunk a zsibongó piactéren. Szuvenírvásárlási lehetőség a mbouri piacon, ahol megannyi ékszer, hangszer, textil, fafaragvány, festmény és kosár közül lehet válogatni.

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

7.nap: Serer falu, látogatás a heti vásáron, és Saloum Delta Nemzeti Park (UNESCO), éj Saly

Reggeli után indulás Salyból. A Saloum Delta Nemzeti Park felé menet (kb. 1,5 órás út) a heti, zsibongó vásár megtekintése, ahol külön részlegen árulják a lovakat, a szarvasmarhákat, a kecskéket, a bárányokat. A piac egy kulturális olvasztótégely, ahol különböző öltözetű és etnikumú férfiak gyűlnek össze, különleges látványt és élményt ígérve. Utána egy serer etnikumú család meglátogatása, ahol a többnejű családokban a feleségek egymás mellett élnek. Bepillantás egy család mindennapi életébe, kunyhóiba, konyhájába. A 96000 hektáros Saloum Delta Nemzeti Park (UNESCO) változatos élővilága és bio-diverzitása miatt a Világörökség része. Több mint 200 madárfaj, mangróve erdők, baobab fák jellemzik ezt a területet. Csónaktúra a Saloum folyón, önköltséges, fakultatív, önköltséges ebéd egy kis szigeten, melynek érdekessége, hogy ha van friss fogás, barakuda halat szolgálnak fel. A szigeten lehetőség van csobbanni is a Saloum folyóban. A Salyba vezető visszaúton (kb. 2 órás út) Szenegál egyik legrégebbi baobab fájának megtekintése. A majomkenyérfa Szenegál egyik szimbóluma, szent fája, melyhez számos legenda, és gyógyászati praktika kapcsolódik.A babobabfa tövénél művészeti piac található, ahol érdekes maszkokat lehet vásárolni, jó áron. Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

8. nap: Joal és a Senghor Múzeum, séta a kagylószigeten

Reggeli után indulás Joal városba, a független Szenegál első államelnöke, Leopold Sedar Senghor szülővárosába. A polihisztor, filozófus, költő államelnökről elnevezett múzeum megtekintése. A különleges serer város egy híd által össze van kötve Fadiouth-val,mely egy kis kagylószigeten helyezkedik el. Séta a különleges hangulatú serer városban Fadiouth-ban  a kagylószigeten, a keresztény templom, és a tradicionális, muzulmán és keresztény sírhelyeket is tartalmazó temető megtekintése. 

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

9. nap : Üdülés az Atlanti-óceán partján, dob-és tánctanulás, hagyományőrző búcsú est

Délelőtt pihenés és fakultatív program lehetőségek a szállodában masszázs, pezsgőfürdő és fitneszterem áll rendelkezésünkre.  Délután afrikai tánc- és dobtanulás kíváló művészektől, este lehengerlő búcsú show a Camara Hagyományőrző Tánccsoport előadásában, kik már több ízben turnéztak Magyarországon is! (www.balletcamara.com)

Vacsora és éj Saly, Framissima Palm Beach ****

10. nap: Üdülés az Atlanti-óceán partján

Egész napos üdülés az Atlanti-óceán partján, fakultatív program lehetőségek: halászat az Atlanti-óceánon, buggyzás a baobab erdőkben. Készülődés a hazautazásra, a késő esti órákban transzfer a repülőtérre. 

11. nap: Hazautazás

Indulás Dakarból 01:25-kor, érkezés Algírba 06:45-kor. Indulás Algírból 09:00-kor, érkezés Budapestre 12:00-kor.

FIGYELEM! A PROGRAMOK NAPI SORRENDJÉNEK VÁLTOZTATÁSÁT FENNTARTJUK! AFRIKAI SZÁLLÁSAINKON RITKÁN UGYAN, DE ELŐFORDULHAT AZ ÁRAM ÉS VÍZSZOLGÁLTATÁS IDŐSZAKOS KIMARADÁSA!

Ország

Szenegál

Következő időpont

2019. január 10. -

2019. január 20.

Jelentkezési határidő: 2018. december 10.
Időtartam

10 nap/ 9 éj

Létszám

6 főtől

Rólunk mondták

Rendkívül felkészült idegenvezető, aki az érdeklődést mindig fent tudta tartani. Gratulálok! A programok fantasztikusak voltak. - Név nélkül, 2018 április

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Bezár