Szafari Tanzániában és Zanzibár

Program

Tanzánia az állatok és a természet kedvelőinek, a szafarik szerelmeseinek páratlan utazási célja. A világon itt él a legtöbb egy négyzetkilométerre eső vad, a fajok koncentrációja, a vadállomány sűrűsége bámulatos. Az ország  területének 30%-a nemzeti parkká van nyilvánítva. Tanzánia és Zanzibár több évtizedes turisztikai múlttal rendelkezik, biztonságos, élvezetes utazás jelent kezdő Afrika-utazóknak és családosokak is. Freddie Mercury szülőhazája, Zanzibár képeslapra illő partjairól, és különleges hangulatáról is híres.
     
Tekintse meg a tanzániai úthoz kapcsolódó galériánkat ide kattintva!

Áttekintő program:

2018. július 3: Irány Tanzánia, éj Arusha
2018. július 4: Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu
2018. július 5: Utazás a végtelen földre: szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
2018. július 6: Szafari és utazás a Ngorongoro-kráterhez
2018. július 7: BIG5 és szafari a Ngorongoro-kráterben
2018. július 8: Eyasi-tó és látogatás a datoga népnél
2018. július 9: Vadászat a hadzabékkal
2018. július 10-11: Nátron-tó, két napos szafari
2018. július 12: Elefánt barlangok, kávé ültetvény látogatása Karatu környékén és hazautazás

Hosszabbítási lehetőség plusz 5 nap Zanzibáron! 

2018. július 13: Irány Zanzibár, éj Bwejuu
2018. július 14: Fűszertúra, börtönsziget és Stone Town, éj Bwejuu
2018. július 15: Kék szafari vízen, éj Bwejuu
2018. július 16: Üdülés a parton, éj Bwejuu
2018. július 17: Utolsó pihenő nap Zanzibár szigetén, hazautazás július 18.-án hajnalban

Nemzetközi repülőgép menetrend tanzániai alapprogram esetén:

Július 3. 16:00 Budapest- 23:20 Dubai, az Emirates légitársaság járatával.
02:40 (július 4.-én) Dubai 07:45 Kilimandzsáró reptér Tanzánia. 
Július 12. 21:55 Kilimanjaro reptér Tanzánia - 04:40 (július 13.-án) Dubai 08:50 Dubai- 12:45 Budapest. 

Nemzetközi repülőgép menetrend zanzibári hosszabbítás esetén:

Július 3. 13:50 Budapest- 16:55 Isztambul. 19:50 Isztambul - 05:15 Arusha (július 4.)
Július 18. 04:10 Zanzibar- 12:55 Isztambul. 18:55 Isztambul- 19:10 Budapest

1. nap: Irány Tanzánia!

Utazás egy átszállással Tanzániába, Isztambulon keresztül. Július 3. 13:50 Budapest-16:55 Isztambul. 19:50 Isztambul- 05:15 Arusha. Érkezés a Kilimandzsáró Nemzetközi Reptérre július 4.-én hajnalban amely a 5895 méter magas Kilimandzsáró-hegy lábánál fekszik. A tanzániai vízum beszerzése a repülőtéren. 
 

2. nap: Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu

Reggeli, majd látogatást teszünk Mto wa Mbu maszáj faluba, de előtte elbiciklizünk a Manyara-tónál lévő flamingókhoz (bicikli helyett más alternatív közlekedési eszközt is tudunk biztosítani!). Egy helyi étteremben ebédelünk. A Manyara Nemzeti Park kapujaként is ismert Mto wa Mbu a Rift-völgyhöz közel, Észak-Tanzániában helyezkedik el. Jó termőképessége miatt a környék egy kulturális olvasztótégely. Viszonylag kicsi területen él együtt számos népcsoport, egymás hagyományait tisztelve. A kisvárosban a chaggák banánsört, a sandavék íjat és nyilat, a rangik pedig szőtteseket készítenek. A környéken számos maszáj család él hagyományos sárkunyhóban, a délceg maszáj férfi harcosok pedig nyájaikat terelgetik.
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Panorama Safari Camp
Magasabb kategóriás szállás: Fanaka Lodge
 

3. nap: Utazás a végtelen földre - Szafari a Serengeti Nemzeti Parkban

Utazás a Serengeti Nemzeti Parkba, a világ egyik legnagyobb vadrezervátumába, amely Afrika első nemzeti parkja is egyben. A 15 ezer km2-es terület Tanzániában fekszik, a kenyai határ mentén, a Viktória tó mellett, ahonnan mintegy 150 km-re terjed keleti irányba. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése: végtelen föld. A területen élő állatok közül meg kell említeni a nagy számban élő gnúkat, tomson és grant gazellákat, kaffer bivalyokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, impalákat és elefántokat. A ragadozók közül különösen szép az oroszlán állomány (Panthera leo), de könnyen megfigyelhető a leopárd (Panthera pardus), és gepárd (Aciononyx jubatus) is. A dögök eltakarításában a csíkos és foltos hiénák, valamint a sakálok vesznek részt a nagyszámú keselyű mellett. A kutatók a Serengetin több, mint 500 madár fajt különböztettek meg, amelyek között olyanok is vannak, mint az óriás túzok , a struck és a kigyász keselyű. A szavanna ernyő akáciáin szinte tömegesen fészkelnek a különböző szövőpintyek. 

Érdekes: A kenyai Masai Mara Nemzeti Park és a tanzániai Serengeti Nemzeti Park közötti vadvándorlás a világ hét csodájának egyike. Egy millió kafferbivaly, kétszáz ezer zebra és háromszáz ezer Thomson gazella követi az esőt ilyenkor a területen. 

Alacsonyabb kategóriás szállás: Serengeti Park - Nyani Camp
Magasabb kategóriás szállás: Serengeti Luxury Heritage Camp

4. nap: Szafari és utazás a Ngorongoro Kráterhez

Egy délelőtti, utolsó szafari a Serengeti Nemzeti Parkban, majd továbbutazás a Ngorongoro Tájvédelmi Körzetbe, a kráter közelébe, Földünk egyik legnagyszerűbb természeti csodájához, amely az UNESCO Világörökség része.
Szállás: Rhino Lodge

5. nap: BIG5 les a Ngorongoro vilkanikus kráterben (UNESCO)

A kráter egy hatalmas vulkán felrobbanása és összeomlása után keletkezett körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt. A kaldera 610 méter mély, átmérője mintegy 20 kilométer, területe pedig 260 km². Jelenleg ez Földünk legnagyobb, még ép peremű vulkáni üstje, mely több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejében kialakult szavannára, ahol szafarink keretében jó esélyünk van becserkészni a híres “Big Five”-ot, azaz a leopárdot, az oroszlánt, az afrikai elefántot, a kafferbivalyt és a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvút.
Alacsonyabb kategóriás szállás: Panorama Safari Camp
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge

6. nap: Eyasi-tó és látogatás a datoga népnél

Reggel utazás az Eyasi-tóhoz. A tó megtekintése, majd látogatás a datoga népcsoportnál, akik még tradicionális módszerekkel űzik a kovácsmesterséget. Többek között nyílhegyeket készítenek, melyeket cserekereskedelem útján, vadméhek mézéért cserébe adnak el a hadzabéknak. Látogatás egy helyi iskolában.
Alacsonyabb kategóriás szállás: Chem Chem Camp - Eyasi 
Magasabb kategóriás szállás: Lake Eyasi Safari Lodge

7. nap: Vadászat a hadzabékkal

A Tanzánia busmanjaiként is ismert hadzabe nép tagjaival találkozunk ma. Közös vadászat a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató népcsoport tagjaival. Bepillantás a hadzabék mindennapi életébe.
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge

8-9. nap: Nátron-tó és 2 napos szafari

Indulás a reggeli órákban, érkezés a Nátron-tóhoz délután 2 órakor. A Nátron–tavon táplálkozó, fészkelő mintegy 3 millió flamingó megfigyelése. A kelet-afrikai szódás tavak füzérének legdélebbi tagja a tó, melynek színe többnyire vöröses a benne levő algák miatt. A tavakat tápláló patakok kimossák a szódát az alkáli (lúgos) talajból, s ez olyan sűrűséggel van jelen a vízben, ami az élőlények többsége számára – a flamingó kivételével – halálos dózist jelent. A szóda valójában a mosószódaként is ismert nátrium-karbonát, amely a környező vulkánokból származik. A tó megtekintése után továbbutazás a Kidemi Táborba. Rövid pihenő után kb. 2 órás kirándulást teszünk egy gyönyörű völgyben a Ngare Sero kis folyó vízesései mentén, melynek végén egy természetes pezsgőfürdőt találunk. Ez nagyszerű hely lehűlni a poros nap után. Az út során esélyünk lehet fosszíliák és féldrágakövek megfigyelésére is (szandál és fürdőnadrág javasolt az útra).
A bátrabbaknak egy erősebb utat is ajánlunk: az Ol Doinyo Lengai vulkán megmászása, amely a régió legaktívabb tűzhányója. A maszájok az Istenek Hegyének is nevezik.
A hegy mászás éjjel történik a hőség elkerülése miatt. Éjszaka 23 órás indulás, csaknem 6 km lassú gyaloglás meredeken felfelé. Cserébe páratlan napfelkeltében lesz lehetőségünk gyönyörködni a csúcsról. Visszaérkezés a táborba 7:30 körül. Reggeli, majd kis pihenés után visszaindulás a Manyara környéki szállásra. Ehhez a túrához bakancs vagy erős sportcipő, fejlámpa valamint vészesetre esőkabát is javasolt. 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Lengai Camp és Panorama Safari Camp
Magasabb kategóriás szállás: Lengai Safari Lodge, és Fanaka Lodge

10. nap: Elefánt barlangok és kávé ültetvények Karatu környékén

Karatu falu, valamint a környéken lévő kávéültetvények, téglakészítő műhelyek és a helyi piac megtekintése. Népi gyógymódokról hallunk, madarakat figyelünk meg, sőt ha szerencsénk lesz, elefántot, bölényt, majmot és hüllőket is láthatunk. Az 'elefánt barlangokként' ismert helyeken az elefántok lábbal ássák ki a sót és a különböző ásványi anyagokat a gazdag földből.

A tanzániai alapprogramot választók számára a napi program vége után transzfer a Kilimanjaro reptérre, visszautazás Budapestre.

 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Panorama Safari Camp
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge

Hosszabbítási lehetőség + 5 nap üdülés Zanzibáron

11. nap  Irány Zanzibár, éj Bwejuu
Utazás belföldi, menetrend szerinti járattal Zanzibárra, transzfer az arushai reptérre, majd irány Zanzibár.
Alacsonyabb kategóriás szállás: Palm Beach Inn ***, Bwejuu

Magasabb kategóriás szállás: Karafuu Beach Resort and SPA ****

12. nap  Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town, éj Bwejuu
Városnézés Zanzibár város történelmi városrészében (Stone Town). A széljárta, szűk sikátorokat róva helyi népművészeti termékeket, régiségeket, textíliákat és illatos fűszereket árusító boltocskákba, standokba botlik a látogató. A félnapos túrán felkeressük a városrész legnevezetesebb történelmi látnivalóit is. Mindemellett megszemléljük a város állandóan nyüzsgő piacát, a sikátorok mívesen faragott, veretes kapuit, két katedrálisát, valamint számtalan mecsetét.
Fűszertúra: Nem lehet teljes a zanzibári kirándulás, ha nem látogatjuk meg a sziget egyik gondosan kiválasztott fűszereket termesztő farmját. Túránk során próbára tesszük érzékszerveinket különböző fűszerek illatával, ízével – a chili erejétől kezdve a zöld kókuszdió frissítő, lédús beléig.
Látogatás a Börtön-szigetre, mely félórás hajóútra található Stone Towntól. A hely egy 100 éves börtönről kapta a nevét, mely a mai napig látogatható. A sziget érdekessége az aldabrai óriásteknős.
Alacsonyabb kategóriás szállás: Palm Beach Inn ***, Bwejuu

Magasabb kategóriás szállás: Karafuu Beach Resort and SPA ****

13. nap  Kék szafari vízen, és Bwejuu
Hajókirándulás egy természetvédelmi övezetként nyilvántartott lagúnába és egy lakatlan szigetre. A sziget érdekességét több évezredes kagylólerakódások fokozzák. Ez a tökéletes hely a vízi sportokhoz és a kikapcsolódásra, ahol halászni és könnyűbúvárkodni is lehetőség nyílik. Grillebéd a tenger frissen fogott ’gyümölcseiből’. Visszatérés a szállásra naplementekor.
Alacsonyabb kategóriás szállás: Palm Beach Inn ***, Bwejuu

Magasabb kategóriás szállás: Karafuu Beach Resort and SPA ****

14-15. nap  Pálmafák és fehér homok, üdülés Zanzibáron
Utolsó pihenő napok Zanzibáron, Freddie Mercury szülőhazájában. További fakultatív vízi sportolási és kikapcsolódási lehetőségek, medencézés, napozás.
Alacsonyabb kategóriás szállás: Palm Beach Inn ***, Bwejuu

Magasabb kategóriás szállás: Karafuu Beach Resort and SPA ****

16. nap  Búcsú Zanzibártól, hazautazás
Visszaindulás a nemzetközi repülőjárattal Budapestre.
Ország

Tanzánia

Következő időpont

2018. július 03. -

2018. július 13.

Jelentkezési határidő: 2018. június 03.
Időtartam

10 nap

Létszám

Garantált indulás!

Rólunk mondták

GYÖNYÖRŰ VOLT ( így, nagybetűkkel). A helyi utazásszervező fantasztikus volt, mindenben a segítségünkre volt. - 6 fős csoport, Enikő V. és barátai

Óriási élmény volt számomra az utazás, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az útról! A magyar gájd nagyon kedves volt, a helyiek is nagyon helyesek, egytől egyig! Az út után egy hétig állatokkal álmodtam! - Szabóné B. Györgyike, Budapest

Nagyon köszönjük az utazást a jól megszervezett programokat és nem utolsó sorban a csodálatos élményeket! - S. Vilmos, Budapest

Remekül éreztük magunkat Tanzániában.A Ngorongoron és a Serengetin tett szafarink tett ránk a legmélyebb benyomást, hiszen most saját magunk tapasztalhattuk mindazt -vagy majdnem mindazt- amit eddig csak könyveken keresztül vagy filmeken láthattunk. Minden rendben volt rengeteg érdekes dolgot láttunk és még abba a szerencsében is volt részünk, hogy hazafelé a repülőnk megkerülte a Kilimanjarot (ráadásul pont azon az oldalon ültünk). - Kutas Család

Szuper volt, főleg a szafarik! Rengeteg állatot láttunk, zsiráfokat, hatvanasával! A Four Seasons Hotel a Serengetinél különösen tetszett. A magyar utaztatási partner nagyon segítőkész volt, kellemes ember. - G. Gábor, Budapest

Többször jártam már Afrikában, de óriási élmény volt. Kenyát és Tanzániát kombináltuk össze egy útba. Láttunk leopárdot, antilopot zabáló oroszlánokat tucatjával, nem sokkal előttünk ejthették el a vadat...nagy élmény volt! - B. Ervin, Budapest

"Tetszett, hogy az út megtervezésénél az iroda az összes szempontunkat figyelembe vette. A kinti partner nagyon kedves és segítőkész volt, a feleségemet még a ruhaboltba is elkísérte, és segített neki választani, és alkudni. Szép élmény volt, a kinti szolgáltatás pedig kitűnő." - Tóth Család

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Bezár