Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Szafari Tanzániában zanzibári üdüléssel

Ország: Tanzánia
Következő időpont: 2018. július 03. - 14. (Hazaérkezés: 2018. július 15.)
Időtartam: 15 nap/ 13 éj
Létszám: 6 főtől

Program

 
 
 
Tanzánia és Zanzibár az állatok kedvelőinek és a szafarik szerelmeseinek páratlan utazási célja. Sehol máshol a Földön nem látható annyi gnú, zebra és antilop, mint itt. Bátran ajánljuk családosoknak is az ország felfedezését. Útjainkat az év bármely szakában, az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg, két főtől, angol vagy magyar idegenvezetéssel. Az alábbiakban bemutatunk egy általunk javasolt itinert, amelytől az Ön elképzelése, igénye szerint eltérhetünk. Tanzániai ajánlatkéréssel kapcsolatban lépjen velünk kapcsolatba.
 
 
Tudnivalók Tanzániáról és Zanzibárról
Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral. Felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld hullámos szavannája uralja. A fennsíkból északon hatalmas vulkánok emelkednek ki, amelyek közül a Kilimandzsáró hegység csúcsa, a Kibo egész Afrika legmagasabb pontja. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi a klíma, amit némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt az időjárás.
 
 
 
    
 
Tekintse meg a tanzániai úthoz kapcsolódó galériánkat ide kattintva!
 
 
Áttekintő program:
2018. július 3-4.: Irány Tanzánia, éj Arushában
2018. július 5.: Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu
2018. július 6.: Utazás a végtelen földre: szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
2018. július 7.: Szafari és utazás a Ngorongoro-kráterhez
2018. július 8.: Ngorongoro-kráter
2018. július 9.: Eyasi-tó és látogatás a datoga népnél
2018. július 10.: Vadászat a hadzabékkal
2018. július 11-12.: Nátron-tó, két napos szafari
2018. július 13.: Elefánt barlangok, kávé ültetvény látogatása Karatu környékén
2018. július 14.: Hazautazás
 
Hosszabbítási lehetőség plusz 4 éj Zanzibár - szigetén!
 
2018. július 14.: Irány Zanzibár, éj Bwejuu
2018. július 15.: Fűszertúra, börtönsziget és Stone Town, éj Bwejuu
2018. július 16.: Kék szafari vízen, éj Bwejuu
2018. július 17.: Üdülés a parton, éj Bwejuu
2018. július 18.: Búcsú Zanzibártól, hazautazás
 
 
1. nap  Irány Tanzánia, éj Arushában
 
Indulás Budapestről, 1 átszállással a Kilimandzsáró Nemzetközi Reptérre, amely az 5895 méter magas Kilimandzsáró-hegy lábánál fekszik. Transzfer az arushai szállásra.
Szállás: Meru House Inn vagy hasonló
 
 
2. nap  Találkozás maszájokkal: Mto wa Mbu
 
Továbbindulás a választott szálláshelyre, ahová másfél órás autózással érünk el. Utunk helyi falvakon és szavannán át vezet. A szállások a Nagy Hasadékvölgy és a Manyara-tó találkozásánál terülnek el.
Látogatást teszünk Mto wa Mbu maszáj faluba. Elbiciklizünk a Magyara-tónál lévő flamingókhoz. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a helyi kultúrával ismerkedünk. Este visszatérünk a szálláshelyre. A Manyara Nemzeti Park kapujaként is ismert Mto wa Mbu a Rift-völgyhöz közel, Észak-Tanzániában helyezkedik el. Jó termőképessége miatt a környék egy kulturális olvasztótégely. Viszonylag kicsi területen él együtt számos népcsoport, egymás hagyományait tisztelve. A kisvárosban a chaggák banánsört, a sandavék íjat és nyilat, a rangik pedig szőtteseket készítenek. A környéken számos maszáj család él hagyományos sárkunyhóban, a délceg maszáj férfi harcosok pedig nyájaikat terelgetik.
 
Szállás:Panorama Safari Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge vagy hasonló
 
 
 
 
3. nap Utazás a végtelen földre - Szafari a Serengeti Nemzeti Parkban
 
Utazás a Serengeti Parkba, a világ egyik legnagyobb vad rezervátumába, amely Afrika első nemzeti parkja is egyben, amelyet még a harmincas években az angolok alakítottak ki. A 15 ezer km2-es terület Tanzániában fekszik, a kenyai határ mentén, a Viktória tó mellett, ahonnan mintegy 150 km-re terjed keleti irányba. A „Serengeti” szó a maszáj nyelvből ered, jelentése: végtelen föld. A hatalmas síkság számtalan ragadozó és növényevő emlős, valamint megannyi madárfaj otthona. A területen élő állatok közül meg kell említeni a nagy számban élő gnúkat, tomson és grant gazellákat, kaffer bivalyokat, zsiráfokat, orrszarvúkat, impalákat és elefántokat. A ragadozók közül különösen szép az oroszlán állomány (Panthera leo), de van leopárd (Panthera pardus), és gepárd (Aciononyx jubatus) is. A dögök eltakarításában a csíkos és foltos hiénák, valamint a sakálok vesznek részt a nagyszámú keselyű mellett. A kutatók a Serengetin több, mint 500 madár fajt különböztettek meg, amelyek között olyanok is vannak, mint az óriástúzok , a strucc és a kígyászkeselyű. A szavanna ernyő akáciáin szinte tömegesen fészkelnek a különböző szövőpintyek.
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Serengeti Park - Nyani Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szállás: Serengeti Bush Camp vagy hasonló
 
 
4. nap  Szafari és utazás a Ngorongoro Kráterhez
 
Egy reggeli, utolsó szafari a Serengeti parkban, majd továbbutazás a Ngorongoro-kráterhez.
 
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Ngorongoro Tájvédelmi Körzet - Simba Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szállás: Rhino Lodge  vagy hasonló
 
5. nap  Ngorongoro Kráter (UNESCO)
 
A Ngorongoro-kráter Földünk egyik legnagyszerűbb természeti csodája, amely az UNESCO Világörökség része. A kráter egy hatalmas vulkán felrobbanása és összeomlása után keletkezett körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt. A kaldera 610 méter mély, átmérője mintegy 20 kilométer, területe pedig 260 km². Jelenleg ez Földünk legnagyobb, még ép peremű vulkáni üstje, mely több mint 25.000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejében kialakult szavannára, ahol szafarink keretében jó esélyünk van becserkészni a híres “Big Five”-ot, azaz a leopárdot, az oroszlánt, az afrikai elefántot, a kafferbivalyt és a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvút.
 
 
Szállás: Panorama Safari Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge vagy hasonló
 
 
6. nap  Eyasi-tó és látogatás a datoga népnél
 
Reggel utazás az Eyasi-tóhoz. A tó megtekintése, majd látogatás a datoga népcsoportnál, akik még tradicionális módszerekkel űzik a kovácsmesterséget. Többek között nyílhegyeket készítenek, melyeket cserekereskedelem útján, vadméhek mézéért cserébe adnak el a hadzabéknak. Látogatás egy helyi iskolában.
 
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Chem Chem Camp - Eyasi  vagy hasonló
Magasabb kategóriás szállás: Lake Eyasi Safari Lodge vagy hasonló
 
7. nap  Vadászat a hadzabékkal
 
A Tanzánia busmanjaiként is ismert hadzabe nép meglátogatása. Közös vadászat a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató népcsoport tagjaival. Bepillantás a hadzabék mindennapi életébe.
 
Szállás: Panorama Safari Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge vagy hasonló
 
 
8-9. nap  Nátron-tó és 2 napos szafari
 
Indulás reggel 8 óra körül, érkezés a Nátron-tóhoz délután 2 órakor.
Rövid pihenő és ebéd után és kb. 2 órás kirándulást teszünk egy gyönyörű völgyben a Ngare Sero kis folyó vízesései mentén, melynek végén egy természetes pezsgőfürdőt találunk. Ez nagyszerű hely lehűlni a poros nap után. Az út során esélyünk lehet fosszíliák és féldrágakövek megfigyelésére is (Szandál és fürdőnadrág javasolt az útra).
A Nátron–tavon táplálkozó, fészkelő mintegy 3 millió flamingó megfigyelése. A kelet-afrikai szódás tavak füzérének legdélebbi tagja a tó, melynek színe többnyire vöröses a benne levő algák miatt. A tavakat tápláló patakok kimossák a szódát az alkáli (lúgos) talajból, s ez olyan sűrűséggel van jelen a vízben, ami az élőlények többsége számára – a flamingó kivételével – halálos dózist jelent. A szóda valójában a mosószódaként is ismert nátrium-karbonát, amely a környező vulkánokból származik. A tó megtekintése után, ellátogatunk a néhány éve felfedezett, kb. 120,000 éves korai modern emberi lábnyomok helyszínére.
A bátrabbaknak egy erősebb fakultatív utat is ajánlunk: az Ol Doinyo Lengai vulkán megmászása, amely a régió legaktívabb tűzhányója. A maszájok az Istenek Hegyének is nevezik.
A hegy mászás éjjel történik a hőség elkerülése miatt. Éjszaka 11-kori indulás, csaknem 6 km lassú gyaloglás meredeken felfelé. Cserébe páratlan napfelkeltében lesz lehetőségünk gyönyörködni a csúcsról. Visszaérkezés a táborba 10 óra körül. Reggeli, majd kis pihenés után visszaindulás a Manyara környéki szállásra. Ehhez a túrához bakancs vagy erős sportcipő, fejlámpa valamint vészesetre esőkabát is javasolt.
 
Alacsonyabb kategóriás szállás: Lengai Camp és Panorama Safari Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szállás: Lengai Safari Lodge, és Fanaka Lodge vagy hasonló
 
 
 
10. nap  Elefánt barlangok, kávé ültetvény látogatása Karatu környékén
 
Kora reggel egy kb. 2 órás könnyű gyalogtúrával, ellátogatunk az 'elefánt barlangokként' ismert helyre. Itt az elefántok lábbal ássák ki a sót és a különböző ásványi anyagokat a gazdag földből. Népi gyógymódokról hallunk, madarakat figyelünk meg, sőt ha szerencsénk lesz, elefántot, bölényt, majmot és hüllőket is láthatunk.
Délután Karatu falu, valamint a környéken lévő kávéültetvények, téglakészítő műhelyek és a helyi piac megtekintése. Az Iraqw törzs életének rövid bemutatása.
 
 
Szállás: Panorama Safari Camp vagy hasonló
Magasabb kategóriás szálláson: Fanaka Lodge vagy hasonló
 
11. nap  Búcsú Tanzániától és visszautazás Budapestre
 
HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG + 4 NAP ÜDÜLÉS ZANZIBÁR -SZIGETÉN
 
11. nap  Irány Zanzibár, éj Bwejuu
 
Utazás belföldi, menetrend szerinti járattal Zanzibár szigetére, transzfer az arushai reptérre, majd irány Zanzibár.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu, vagy hasonló
 
 
12. nap  Fűszer túra, börtön sziget és Stone Town, éj Bwejuu
 
Városnézés Zanzibár város történelmi városrészében (Stone Town). A széljárta, szűk sikátorokat róva helyi népművészeti termékeket, régiségeket, textíliákat és illatos fűszereket árusító boltocskákba, standokba botlik a látogató. A túrán felkeressük a városrész legnevezetesebb történelmi látnivalóit is. Mindemellett megszemléljük a város állandóan nyüzsgő piacát, a sikátorok mívesen faragott, veretes kapuit, két katedrálisát, valamint számtalan mecsetét.
 
Fűszertúra: Nem lehet teljes a zanzibári kirándulás, ha nem látogatjuk meg a sziget egyik gondosan kiválasztott fűszereket termesztő farmját. Túránk során próbára tesszük érzékszerveinket különböző fűszerek illatával, ízével – a chili erejétől kezdve a zöld kókuszdió frissítő, lédús beléig.
 
Látogatás a Börtön-szigetre, mely félórás hajóútra található Stone Towntól. A hely egy 100 éves börtönről kapta a nevét, mely a mai napig látogatható. A sziget érdekessége az aldabrai óriásteknős.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu, vagy hasonló
 
 
13. nap  Kék szafari vízen, és Bwejuu
 
Hajókirándulás egy természetvédelmi övezetként nyilvántartott lagúnába és egy lakatlan szigetre. A sziget érdekességét több évezredes kagylólerakódások fokozzák. Ez a tökéletes hely a vízi sportokhoz és a kikapcsolódásra, ahol halászni és könnyűbúvárkodni is lehetőség nyílik. Grillebéd a tenger frissen fogott ’gyümölcseiből’. Visszatérés a szállásra naplementekor.
 
Szállás: Palm Beach Inn, Bwejuu, vagy hasonló
 
 
14. nap  Üdülés a parton
 
Utolsó pihenő nap Zanzibár szigetén. Visszaindulás délután kompozással Dar-Es Salaam városba.
 
 
15. nap  Búcsú Zanzibártól, hazautazás
 
Visszaindulás Budapestre, Zanizibárról 1 átszállással. Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket