Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Mauritius csodálatos szigete

Ország: Mauritius
Következő időpont: egész évben, tetszőleges időpontban
Időtartam: 8 naptól javasolt
Létszám: 2 főtől

Program

  
„Az embernek az az érzése, mintha Isten először Mauritiust teremtette volna meg, majd annak mintájára alkotta volna meg a Paradicsomot.”
(Mark Twain)
Mauritiusi útjainkat az év bármely szakában, az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg. Mauritius, a tökéletes üdülőhely rengeteg helyszíni fakultatív programot kínál, amelyet saját ízlése szerint állíthat össze az utazó. Utasaink csak a szállást, az utasbiztosítást és a repülőjegy ügyintézést kérik utazási irodánktól. Az alábbiakban bemutatjuk az általunk javasolt szállásokat, továbbá a helyszínen igénybe vehető számos fakultatív program közül a legérdekesebbeket. Érdeklődjön bizalommal mauritiusi útjainkról az info@utazzafrikaba.hu e-mail címen. 
 
Programlehetőségek Mauritius szigetén!
 
Déli szigettúra: kráter, szent tó, vízesések és hétszínű föld
A nap folyamán Mauritius déli részét barangoljuk be. A Trou aux Cerfs egy 85 méter mély és 200 méter széles természetes vulkanikus krátér, amely több millió évvel ezelőtt keletkezett. A krátertől mind a kráter trópusi zölddel beborított belsejébe, mind a vidék hegyekkel csipkézett panorámájára egyszerre vehetünk pillantást. Továbbá gyönyörű kilátás nyílik Curepipe városra, sőt, ha tiszta az ég, még Réunion szigetére is átlátni innen! A Ganga Talaoként is ismert Grand Bassin- tó Mauritius szívében, Savanne kerületben található. Az 550 m tengerszint feletti magasságban található Grand Bassin -tavat és az ott található hindu templomot a helyi hívek szentként tisztelik. A tó egy már kialudt vulkán kráterében alakult ki. A hívők úgy tartják, hogy a tó vize a szent indiai Gangesz folyó vizével kommunikál. A tónál évente megrendezésre kerülő zarándoklat keretében Shíva Isten előtt róják le tiszteletüket a zarándokok.  Utunk a Black River Gorges Nemzeti Parkon halad át, ahol számos veszélyeztetett állatt és növényfaj látható. A Nemzeti Parkban megállunk, hogy megcsodáljuk az Alexandra Vízesést. Chamarel falu közelében, a Chamarel-vízesés mellett látható a színes természeti jelenség, a Hétszínű Föld (Seven Coloured Earth). Mauritius legnagyobb vízesése több mint 100 méterről zuhan le. A Chamarel-vízesés közelében egy kis területen a homokdűnék teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak: piros, barna, lila, zöld, kék, bordó és sárga. A vulkanikus kőzetekből származó színek csíkosra festették a dűnéket, melynek másik különös jellegzetessége, hogy az esők ellenére nem erodálódnak. A színes vidéket gyönyörű erdő veszi körbe. Az út során a Chamarel- vízesést és a Hétszínű Földet is megtekintjük. 
 
   
Egész napos kirándulás katamaránnal az Ile aux cerfs szigetére
A szállodából a kikötőbe megyünk, ahonnan katamaránnal megyünk ki a vízre. Útközben a Grand River vízesést. A kirándulás közben a kiváló homokos partjairól híres Ile aux cerfs szigetén kötünk ki, ahol kísérőink segítségével kipróbálhatjuk a könnyűbúvárkodást. A program tartalmazza a csirke vagy halételből és salátából álló ebédet, rumot, helyi bort, sört, ásványvizet és üdítőket is. 
   
 
Északi szigettúra
A program Mauritius fővárosában, Port- Louisban kezdődik, ahol magyar nyelvű idegenvezetéssel ismerjük meg a város főbb látványosságait (Place d'Armes; francia koloniális épületek; kormányzó háza; Városi Színház; kikötő.) Megálló és vásárlási lehetőség a Caudan Waterfront bevásárló központnál. Port - Louis a szigetország kereskedelmi és adminisztrációs központja, sok étterem és szórakozóhely is itt található a szigeten. A Pamplemousses Garden botanikus kert, melyet a XVIII. században Pierre Poivre alapított, a világ egyik leghíresebb botanikus kertje, ahol 100 esztendős ősfák, és a ritka , csupán minden negyedik évben virágzó királypálma és pompás óriásliliomok is megtekinthetőek. A sziget legészakibb pontját, a "Szerencsétlenség- fokot" (Cap Malheureux) is felkeressük. A történelmi helyszín arról nevezetes, hogy 1810-ben az angolok itt léptek először a szigetre. A fővárostól 12 km-re található Grand Baie, Mauritius Cote d'Azurja - a turisták kedvelt üdülőhelye. A nyugodt vizű partszakasz vízi sportokra is kiválóan alkalmas.
 Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket