2020 télre ajánljuk! Üdülés, cetcápák, búvárkodás a tanzániai Mafia-szigeten! (COVID-mentes!)

Program

A tanzániai Zanzibár mellett található Mafia-sziget a világ egyik legizoláltabb, érintetlen szépségű szigete, ahol a föld fölött az ember az élet egyszerű szépségét és harmóniáját, a víz alatt pedig páratlan látványvilágú és változatosságú csodavilágot fedezhet fel. Mafia-sziget egyedülálló vízi vakációs és kaland utazási desztináció. A Chole – öbölre néző Kinasi Lodge küszöbéről több, mint 20 program érhető el: az öböl kitűnő horgász, snorkelling és búvár desztináció (a boutique hotel 5 star PADI búvárközponttal rendelkezik). A Chole – öböl védett vizei vízi sportolásra és vitorlázásra is alkalmasak, homokpadjai piknikezési lehetőséget, épített örökségekkel, romokkal tarkított közeli kis szigetei történelmi kalandokat is kínálnak. Júliustól figyelhető meg a teknősök kelési időszaka is, amikor több ezer újszülött teknős igyekszik az Indiai-óceán felé.

Ajánlatkérésért kérjük írjon e-mailt, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinket az utasok létszámának, korának, és a tervezett utazási időszak megadásával, és mi emailben küldjük ajánlatunkat! Az alábbi alapprogramtól eltérő programot is tudunk biztosítani, privát utaknál a végleges itinert kedves utasainkkal közösen egyeztetjük. 

KEDVENC HELYÜNK - az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapítójának ajánlatával!
Szilasi Ildikó 2019 ősszel kisgyerekekkel járt Zanzibáron és Mafia-szigetén. Milyen élmények érték odakint? Milyen volt cetcápákkal úszni és a világ egyik legérintetlenebb, legszebb szigetére utazni? Élménybeszámolójából, ide kattintva kiderül.

Áttekintő program:

0.-1 .nap: Irány a világ egyik legszebb szigete: Mafia! 
2. nap: Ezernyi pici láb a homokban: teknőskeltetés, egy életre szóló élmény
3. nap: Félnapos Miewe sziget és Darusi Zátony túra, pinikebéddel és snorkellinggel
4. nap: Kua romok és Kua csatorna történelmi kalandtúra
5-6. nap: Nyaralás Mafia-sziget paradicsomi fehér-homokos partján, fakultatív programok
7-8. nap: Búcsú Mafia - szigettől. Hazautazás. 

Program: Privát szigetélmény: Mafia-sziget

0 - 1. nap: Irány a világ egyik legszebb szigete: Mafia! 

Indulás Dar-es Salaamba (Tanzánia) egy átszállással Bécsből vagy Budapestről választott menetrendtől függően. Tovább utazás kisrepülőgéppel Mafia Szigetre. Érkezés a világ egyik leggyönyörűbb, legérintetlenebb szigetére. A Mafia Tengeri Nemzeti Parkot 1995-ben hozták létre. 120 km-re található Dar es Salaam várostól, és 20 km-re a Rufiji deltától. 822 km2-es területe érintetlen korallszirtekkel, mangróve erdőkkel büszkélkedhet. Több, mint 50 fajta korall, 400 fajta hal alkotja élővilágát. Érkezés után ebéd, a szállás elfoglalása. Délután és kora este vagy vezetett séta a környékbeli falvakban (a helyi falvakban a kókuszdió feldolgozásának formái, a helyi élet mindennapi mozzanatai figyelhetőek meg), vagy pihenés, üdülés, szabadprogram.  

Magasabb kategóriás szállás: Kinasi Lodge
Alacsonyabb kategóriás szállás: Kivulini Lodge vagy hasonló

2. nap: Ezernyi pici láb a homokban: teknőskelés, egy életre szóló élmény

A Mafia Védett Tengeri Park különlegességéhez hozzátartozik, hogy öt különböző fajta tengeri teknős él a szigetek körüli vizekben. A közönséges cserepesteknős előszeretettel jár vissza minden évben ugyanarra a kis szigetre, Juanira tojást rakni. Június és augusztus hónapokban Mafia - sziget egyik fő turisztikai látványossága a cserepesteknősök születése. Életre szóló meghatározó élmény látni a piciny élőlények tojásból való kikelését, és azt az ösztönös energiát és bátorságot, amellyel igyekeznek az Indiai-óceán felé, tucatjával. A hajó képzett legénységgel, ivóvízzela Kinasi Lodge-ból indul, és kellemes hajókázás után a Juani szigetre érkezünk, amely a cserepesteknősök egyik fő tojásrakási helye. A szigeten rövid séta után érjük el a vadregényes partot, ahol kezdetét veszi az életre szóló kaland. 

3. nap: Félnapos Miewe sziget és Darusi Zátony túra, piknik-ebéddel és snorkelling lehetőséggel

Snorkelling a Darusi zátony körül, piknik ebéddel a Miewe szigeten. A Darusi zátonyt ősrégi korall sziklák veszik körül, melyet vadregényes módon kúszó- és pozsgás növények nőttek be. Sokféle hal és élőlény látható itt, még olyan különleges teremtmények is, mint a "spanyol táncos", kisebb murénák, oroszlán- és kőhal, sőt denevérhal is megfigyelhető szabadtüdős búvárkodás során. Az úszás- snorkelling élmény után ebéd vár ránk, és napozási lehetőség a Miewe szigeten.  Félnapos program, a hajó a Kinasi Lodge-ból indul, és oda érkezik vissza délután.

  

4. nap: Kua romok és Kua csatorna történelmi kalandtúra

A Kua romok régészeti lelőhely a kelet-afrikai partvidék egyik legfontosabb történelmi emlékhelye. Itt láthatóak azon importált épétészeti formák, amelyek Kelet-Afrika egykori arcát formálták, Szomáliától Sofaláig. A korall kövek és mész-habarcs építészeti felhasználása 1100 éve kezdődött meg. A Kuában és testvérvárosában, a Kilwában talált épületek Irak, Perzsia, sőt török és yemeni lenyomatokat is őriznek magukon.  Kua város 15 hektáron terült el, és 5 mecsetet számlált. A kutatások szerint a Juani és Jibondo körüli kagylók kereskedelméből virágzott fel. A kagylók Közép-Afrikában sokáig hagyományos fizetőeszközként, pénzként szolgáltak. 1829-ben madagaszkári szakaláv kannibálok rabolták ki a szigetet. A romok egy kis domb tetején állnak, fantasztikus kilátást nyújtva az öbölre, és a legszebb naplementét ígérve a Rufiji Delta fölött. Napjainkig kerámia- és cserépedény darabokra bukkanhattunk itt, például a Tang Dinasztia kék míves díszítésű darabjaira. A terület 1955-1957 között zajló feltárásainak részleteiről a Kinasi Lodge könyvtára is őriz könyveket. A Kua romok területe nagyszerű madárles helyszín is egyben.

5-6. nap:  Nyaralás Mafia-sziget paradicsomi fehér-homokos partján, további fakultatív program lehetőségekkel

  •  Ras Kisimani történelmi „ elsüllyedt városának” felkeresése hajóval, piknik ebéddel a szigeten
  •  búvárkodási lehetőség (nappali, éjszakai) a Kinasi Lodge saját, PADI 5 star búvárközpontjában. További érdekesség, hogy a vezető búvár 8 évet élt Magyarországon, kicsit ért és beszél magyarul is. 
  •  mélytengeri horgászat
  •  vitorlázás arab típusú dhow vitorláshajóval, ugyanezekkel naplemente néző romantikus túra a sziget körül
  •  kulturális séták: Chole-sziget/ Jibondo falu és sziget/ Utende falu, és Mafia-sziget környékbeli falvaiban, bozót séta kókuszfarmokon.

7. nap: Búcsú Mafia-szigettől, hazautazás

Délelőtt búcsú Mafia szigettől utolsó fürdési, pihenési lehetőég. Kora délután visszautazás Mafia szigetről Dar-es Salaamba kisrepülőgéppel. Hazaindulás Budapestre vagy Bécsbe menetrend szerinti nemzetközi járattal Dar –es Salaamból. 

Szállásajánlatunk- magasabb kategóriás szállás: Kinasi Lodge és  Blue World Búvárközpont

A Kinasi Lodget tulajdonosai az otthon szeretetével tervezték és építették fel. Mafia sziget első boutique hotelje 1996-ban nyitotta meg kapuit. Tulajdonosai azt szeretnék, ha a vakáció végére vendégei ugyanúgy szívükbe zárnák Mafiát, ahogy ők tették. Közvetlenül a Kinasi Lodge-ból, tömegek és másokkal történő interakció nélkül, szabadon és zavartalanul lehet részese sokfajta élménynek könnyedén az utazó: elmehet a közeli falvakba sétálni, hogy bepillantson a helyi lakosok mindennapi életébe. A Kinasi Lodge képzett csoportkísérőivel reggelente mangróvék közt madárlesre indulhat (ingyenes program), vagy kajakozhat és biciklizhet, ugyancsak a szálloda jóvoltából, ingyenesen. A kitűnő étterem mellett borbár biztosítja a gasztronómiai élvezeteket. A Kinasi Lodge a sziget dél-keleti oldalán található, a Chole – öbölre és a Mafia Sziget Védett Tengeri Parkra tekint. A belső dizájnt és lakberendezést egyfajta „tropikus” eklektika hatja át, a szuahéli partvidék, belső-Afrika kultúrája elegyedik olasz és marokkói stílusjegyekkel. A hangulat rendkívül barátságos, és otthonos. Tanzániai kézzel készített bútorok, gyönyörű szőttesek, Mafia szigeteken gyűjtött antik tárgyak díszítik Kinsasit, mely a tulajdonosok büszkesége, és otthona is egyben.

Privát
Létszám

egy főtől

Rólunk mondták

Minden nagyon szuper! Minden nagyon tetszik! - G. Gábor

Láttam pöttyös halacskát a vízben. Mafián akarok maradni! (Megjegyzés: 9 méter hosszú cetcápára gondolt, mint halacska). - Mariatou (3,5 éves)

Minden nagyon jó volt. Kicsit tartottam az út előtt Afrikától, de most már tudom, hogy nem volt mitől! A szállás szuper volt, az ételek nagyon finomak. A trópusi botanikus kert, az óceán látványa mindent felülmúlt. Hetekig el tudtam volna ücsörögni a Kinasi Hotel teraszán, olyan kellemes atmoszférája volt. Két év alatti kislányommal utaztam, nagyon jól bírta az utazást, nagyon élvezte a hajókirándulásokat, és türelmesen megvárta a fedélzeten, amíg snorkellingezek, vagy cetápákkal úszok! Szép élmény marad! - T-Cs. Kata

Búvárként, és a vízi sportok, vízparti helyek szerelmeseként számos szigeten, parti üdülőhelyen megfordultam már életemben, a Karib-térségben és Afrikában egyaránt. Mafia-sziget az abszolút kedvenc. Elképesztő tisztaság, őszinte, puritán, barátságos. Nem véletlenül Védett Tengeri Park, olyan páratlan forma-és színvilágú korallmezőket láttunk a víz alatt, amit előtte sehol, sosem. Teknőssel, murénával, langusztával, nagyméretű halakkal találkozni mindennapi csoda akár snorkellingezik, akár merül az ember. Alig várom, hogy visszatérhessek. - Szilasi Ildikó

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár