Hosszú szigetélmény / home office a tanzániai Mafia-szigeten!

Infók és árak

Repülőjegy egy átszállással Budapestről 210.000 ft/ főtől, Bécsből 190.000 ft/ főtől érhető el. 

Javaslatunk: bécsi indulással, Ethiopian Airlines légitársasággal, mely Afrika vezető légitársasága. Stabilan, kiszámítható módon repüli az általunk megjelölt desztinációkat, és a lehető legrugalmasabb feltételek között ingyenes módosítási lehetőséget kínál kedves utasainak utazási dátummódosítás esetén. 

Vonatkozó információ COVID 19-vel kapcsolatban: Tanzániába történő beutazáskor negatív COVID 19 teszt bemutatása szükséges (gyorsteszt is megfelelő). Hazautazáskor 14 nap karantén, mely kiváltható két negatív , 5 napon belül végzett Covid- teszttel. 

Biztosítási partnerünk a nemzetközi CAREMED, mely Tanzániát is, és az esetlegesen a COVID 19 betegséggel kapcsolatban felmerülő költségeket is téríti.

Tanzániában kevesebb, mint 600 COVID esetről tudunk. Mind Mafia-szigetek, mind a közeli Zanzibár Covid-mentes terület, ahol a napi sajtóból sem lehet értesülni a betegséggel kapcsolatos hírekről, de a helyiek körében sem lehet hallani sem gyanús megbetegedésekről, tömött kórházakról, fertőzöttekről. Mafia-sziget izoláltsága (néhány külföldi utazó tartózkodik a szigeten), nagy, szabad teraszai és terei, a minimális kontaktszám további biztosítékokat nyújt a látogatónak.

Részvételi díj 27 éjre - Kinasi Lodge ***** Részvételi díj 42 éjre- - Kinasi Lodge ***** Repülőjegy

3550 USD/ fő
egyágyas felár: 270 USD

5300 USD/ fő
egyágyas felár: 420 USD

198.000 ft/ főtől
(Figyelem! Az ár a megvásárlás
napjáig  változhat!)

Alacsonyabb kategóriás szállással 27 éjre Alacsonyabb kategóriás szállással 42 éjre

2300 USD

egyágyas felár: 270 USD

3400 USD

egyágyas felár: 420 USD

A részvételi díj tartalmazza: 

 • Magasabb kategóriás szállás választása esetén: Kinasi Lodge ***** és 5 star Padi búvárközpont, önálló , tágas komfortos bungalóban, teljes ellátással (reggeli, ebéd, vacsora, rendszeresen gourmet fogásokkal). Gyors internet eléréssel, kényelmes dolgozóasztallal.
 • Alacsonyabb kategóriás szállás választása esetén közvetlen tengerparti bungalót, teljes ellátással, tiszta, egyszerűen berendezett szobában, folyó hideg vizzel, folyó meleg víz nincs.
 • belföldi menetrend szerinti repülőjárat díját (Dar -es Salaam- Mafia - sziget- Dar es Salaam, kb. 260 USD/ fő)
 • 24 USD/ fő / éj kötelező Tengeri Védett Park Belépőt
 • szervezést

A részvételi díj és helyszínen fizetendő nem tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegy (198.000 ft/ fő, bécsi indulással)
 • további fakultatív programok
 • baleset-betegség és poggyászbiztosítás, mely irodánkban is megköthető
 • 50 USD vízum, mely elektronikusan is igényelhető az utazás előtt
 • napközben elfogyasztott üdítőitalok,ruhamosás, borravalók, minden további személyes kiadás díja


Az Időpontok és foglalás menüben való jelentkezés vagy az e-mailben () történt jelentkezés megerősítést követően munkatársunk elküldi Önnek az utazáshoz szükséges dokumentációkat (Utazási Szerződés, ÁSZF, program).  Az út utas általi visszamondása esetén az ÁSZF szabályai érvényesek. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására. Ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

Kapcsolódó olvasnivalók:

Kinasi Lodge bemutatkozik
Mafia-sziget bemutatkozik
Két gyerekkel Mafia Meseszigetén (2019 őszi blog)
Utazás Mafia paradicsomi szigetén (2020. július 15-től)

Magyar nyelvű asszisztenciát Szilasi Ildikó, az Utazz Afrikába Utazási Iroda ügyvezetője, Afrika-szakértő biztosít. 2002 óta foglalkozik Afrikával, 26 országban járt, hat évet töltött el a kontinensen. 

Szállásajánlatunk: Kinasi Lodge és Blue World Búvárközpont 

A Kinasi Lodget tulajdonosai az otthon szeretetével tervezték és építették fel. Mafia sziget első boutique hotelje 1996-ban nyitotta meg kapuit. Tulajdonosai azt szeretnék, ha a vakáció végére vendégei ugyanúgy szívükbe zárnák Mafiát, ahogy ők tették. Közvetlenül a Kinasi Lodge-ból, tömegek és másokkal történő interakció nélkül, szabadon és zavartalanul lehet részese sokfajta élménynek könnyedén az utazó: elmehet a közeli falvakba sétálni, hogy bepillantson a helyi lakosok mindennapi életébe. A Kinasi Lodge képzett csoportkísérőivel reggelente mangróvék közt madárlesre indulhat (ingyenes program), vagy kajakozhat és biciklizhet, ugyancsak a szálloda jóvoltából, ingyenesen. A kitűnő étterem mellett borbár biztosítja a gasztronómiai élvezeteket. A Kinasi Lodge a sziget dél-keleti oldalán található, a Chole – öbölre és a Mafia Sziget Védett Tengeri Parkra tekint. A belső dizájnt és lakberendezést egyfajta „tropikus” eklektika hatja át, a szuahéli partvidék, belső-Afrika kultúrája elegyedik olasz és marokkói stílusjegyekkel. A hangulat rendkívül barátságos, és otthonos. Tanzániai kézzel készített bútorok, gyönyörű szőttesek, Mafia szigeteken gyűjtött antik tárgyak díszítik Kinsasit, mely a tulajdonosok büszkesége, és otthona is egyben.

További  hasznos tanácsok:

 • Nejlonzacskót nem lehet bevinni Tanzániába, érdemes szövetzsákokba, papírzsákokba csomagolni a ruhaneműt, holmit a bőröndben.
 • Ajándékok: A falulátogatások során adódhatnak olyan helyzetek, ahol apróbb ajándékokat adhatunk azoknak, akikkel megismerkedtünk, összebarátkoztunk. Ajándéknak érdemes hozni: ruhákat, cipőket (használtakat is akár, de még jó állapotban lévőket), írószereket, füzetet, képregényt, focilabdát, tollaslabdát, készségfejlesztő játékokat.
 • Költőpénz: A legelterjedtebb pénznem az amerikai dollár (USD). Érdemes készpénzt és bankkártyát is hozni. A tengeri park díjat bankkártyával kell rendezni, a Kinasi Lodge egyéni fogyasztást, fakultatív programok díját bankkártyával  lehet rendezni. A helyi pénznem a tanzániai shilling, de a dollárt szinte mindenhol elfogadják a turisták által gyakran látogatott helyeken. A 2006 év előtt kiadott 100 dolláros bankjegyet nem fogadják el az árusok és a bankok.
 • Borravaló: Általában a búvárközpontban dolgozóknak/ esetleg szobai staffnak szoktunk adni borravalót az út végén.
 • Egészségügyi előírások: Nincs kötelező oltás Tanzániába.  A szállás konyhája a hatóságok által szabályozott, nemzetközi színvonalú. A malária megelőzésére saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető. E betegség nagyon ritka. Ha valaki esetleg mégis megfertőződne (Utazási Irodánk működése alatt egyszer sem fordult elő), azt könnyen észre lehet venni és egyúttal hatékonyan kezelni. (2-3 nap alatt gyógyítható tablettával.)
 • Vacsorák alatt javasoljuk a zokni és cipő viselését a csípések elkerülése érdekében. A szobákban az ágyak szúnyoghálóval vannak ellátva. Az útvonal mentén több klinika és orvosi rendelő is található. 
 • Vízum: A vízum interneten igényelhető a www.immigration.go.tz oldalon, melynek átfutási ideje 1 hét. Díja 50 USD. Érkezésnél a reptéren is kapható, de külön sorban állással és várakozással járhat. A vízum általában 3 hónapig érvényes. Az előírások szerint az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie
 • Fotózás: A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
 • Áramhasználat: Tanzániában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány. Érdemes hozni átalakítót, de a Kinasi Lodge-ban a Magyarországon is használatos csatlakozó a jellemző.
 • Érdemes hozni feszültségingadozás esetére feszültségstabilizáló hosszabbítót a laptopok, telefonok töltésére.

Utazásszervező
Afrikacentrum Kft. - Utazz Afrikába Utazási Iroda

Privát
Létszám

egy főtől

Rólunk mondták

Búvárként, és a vízi sportok, vízparti helyek szerelmeseként számos szigeten, parti üdülőhelyen megfordultam már életemben, a Karib-térségben és Afrikában egyaránt. Mafia-sziget az abszolút kedvenc. Elképesztő tisztaság, őszinte, puritán, barátságos. Nem véletlenül Védett Tengeri Park, olyan páratlan forma-és színvilágú korallmezőket láttunk a víz alatt, amit előtte sehol, sosem. Teknőssel, murénával, langusztával, nagyméretű halakkal találkozni mindennapi csoda akár snorkellingezik, akár merül az ember. Alig várom, hogy visszatérhessek. - Szilasi Ildikó

Minden nagyon szuper! Minden nagyon tetszik! - G. Gábor

Minden nagyon jó volt. Kicsit tartottam az út előtt Afrikától, de most már tudom, hogy nem volt mitől! A szállás szuper volt, az ételek nagyon finomak. A trópusi botanikus kert, az óceán látványa mindent felülmúlt. Hetekig el tudtam volna ücsörögni a Kinasi Hotel teraszán, olyan kellemes atmoszférája volt. Két év alatti kislányommal utaztam, nagyon jól bírta az utazást, nagyon élvezte a hajókirándulásokat, és türelmesen megvárta a fedélzeten, amíg snorkellingezek, vagy cetápákkal úszok! Szép élmény marad! - T-Cs. Kata

Láttam pöttyös halacskát a vízben. Mafián akarok maradni! (Megjegyzés: 9 méter hosszú cetcápára gondolt, mint halacska). - Mariatou (3,5 éves)

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár