Nyaralás és öko-kaland Mafia szigeten(Tanzánia)

Program

A tanzániai Zanzibár mellett található Mafia-sziget a világ egyik legizoláltabb, érintetlen szépségű szigete, ahol a föld fölött az ember az élet egyszerű szépségét és harmóniáját, a víz alatt pedig páratlan látványvilágú és változatosságú csodavilágot fedezhet fel. Mafia-sziget egyedülálló vízi vakációs és kaland utazási desztináció. A Chole – öbölre néző Kinasi Lodge küszöbéről több, mint 20 program érhető el: az öböl kitűnő horgász, snorkelling és búvár desztináció (a boutique hotel 5 star PADI búvárközponttal rendelkezik). Védett vizei vízi sportolásra és vitorlázásra is alkalmasak, homokpadjai piknikezési lehetőséget, épített örökségekkel, romokkal tarkított közeli kis szigetei történelmi kalandokat is kínálnak. Júliustól figyelhető meg a teknősök kelési időszaka is, amikor több ezer újszülött teknős igyekszik az Indiai-óceán felé.

KEDVENC HELYÜNK - az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapítójának ajánlásával!


Szilasi Ildikó 2019 ősszel kisgyerekekkel járt Zanzibáron és Mafia-szigetén. Milyen élmények érték odakint? Milyen volt cetcápákkal úszni és a világ egyik legérintetlenebb, legszebb szigetére utazni? Élménybeszámolójából, ide kattintva kiderül.

Áttekintő program:

2020. augusztus 7-8: Irány a világ egyik legszebb szigete!
2020. augusztus 9: Ezernyi pici láb a homokban: teknőskelés, egy életre szóló élmény
2020. augusztus 10: Félnapos Miewe sziget és Darusi Zátony túra, pinikebéd és snorkelling 
2020. augusztus 11: Kua romok és Kua csatorna történelmi kalandtúra
2020. augusztus 12-13- 14: Nyaralás Mafia-sziget fehér-homokos partján. Fakultatív programok.
2020. augusztus 15-16.: Búcsú Mafia - szigettől. Hazautazás.

Nyaralás és öko-kalandok Mafia érintetlen szigetén Tanzániában: Program

0-1. nap: Irány a világ egyik legszebb szigete: Mafia

Indulás Bécsből 2020. augusztus 7-én 22:50-kor, érkezés Addisz Abebába 06:10-kor. Tovább indulás 09:45 Addisz Abeba, érkezés Dar es Salaamba 12:35. Tovább indulás belföldi menetrendszerinti járattal Mafia-szigetre (16:45-17:15 Auric Air). Érkezés a világ egyik leggyönyörűbb, legérintetlenebb szigetére. A Mafia Tengeri Nemzeti Parkot 1995-ben hozták létre. 120 km-re található Dar es Salaam várostól, és 20 km-re a Rufiji deltától. 822 km2-es területe érintetlen korallszirtekkel, mangróve erdőkkel büszkélkedhet. Több, mint 50 fajta korall, 400 fajta hal alkotja élővilágát. Érkezés után  a szállás elfoglalása, vacsora.
Magasabb kategóriás szállás: Kinasi Lodge
Alacsonyabb kategóriás szállás: Kivulini Lodge vagy hasonló

2. nap: Ezernyi pici láb a homokban: teknőskelés megfigyelése, egy életre szóló élmény!

A Mafia Tengeri Park különlegességéhez hozzátartozik, hogy öt különböző fajta tengeri teknős él a szigetek körüli vizekben. A közönséges cserepesteknős előszeretettel jár vissza minden évben ugyanarra a kis szigetre, Juanira tojást rakni. Június és augusztus hónapokban Mafia - sziget egyik fő turisztikai látványossága a cserepesteknősök születése. Életre szóló élmény látni a piciny élőlények tojásból való kikelését, és azt az ösztönös bátorságot, amellyel igyekeznek az Indiai-óceán felé, tucatjával. A hajó képzett legénységgel, ivóvízzel a Kinasi Lodge-ból indul, és kellemes hajókázás után a Juani szigetre érkezünk, amely a cserepesteknősök egyik fő tojásrakási helye. A szigeten rövid séta után érjük el a vadregényes partot, ahol kezdetét veszi az életre szóló kaland.

3. nap: Félnapos Miewe sziget és Darusi Zátony túra, piknikebéddel és shorkelling lehetőséggel

Snorkelling a Darusi zátony körül, piknik ebéddel a Miewe szigeten. A Darusi zátonyt ősrégi korall sziklák veszik körül, melyet vadregényes módon kúszó- és pozsgás növények nőttek be. Sokféle hal és élőlény látható itt, még olyan különleges teremtmények is, mint a "spanyol táncos", kisebb murénák, oroszlán- és kőhal, sőt denevérhal is megfigyelhető szabadtüdős búvárkodás során. Az úszás- snorkelling élmény után ebéd vár ránk, és napozási lehetőség a Miewe szigeten.  Félnapos program, a hajó a Kinasi Lodge-ból indul, és oda érkezik vissza délután.

  

4. nap: Kua romok és Kua csatorna történelmi kalandtúra

A Kua romok régészeti lelőhely a kelet-afrikai partvidék egyik legfontosabb történelmi emlékhelye. Itt láthatóak azon importált épétészeti formák, amelyek Kelet-Afrika egykori arcát formálták, Szomáliától Sofaláig. A korall kövek és mész-habarcs építészeti felhasználása 1100 éve kezdődött meg. A Kuában és testvérvárosában, a Kilwában talált épületek Irak, Perzsia, sőt török és yemeni lenyomatokat is őriznek.  Kua város 15 hektáron terült el, és 5 mecsetet számlált. A kutatások szerint a Juani és Jibondo körüli kagylók kereskedelméből virágzott fel. A kagylók Közép-Afrikában sokáig hagyományos fizetőeszközként, pénzként szolgáltak. 1829-ben madagaszkári szakaláv kannibálok rabolták ki a szigetet. A romok egy kis domb tetején állnak, fantasztikus kilátást nyújtva az öbölre, és a legszebb naplementét ígérve a Rufiji Delta fölött. Napjainkig kerámia- és cserépedény darabokra bukkanhattunk itt, például a Tang Dinasztia kék míves díszítésű darabjaira. A terület 1955-1957 között zajló feltárásainak részleteiről a Kinasi Lodge könyvtára is őriz könyveket. A Kua romok területe nagyszerű madárles helyszín is egyben. 

5-7. nap: Üdülés Mafia-sziget paradicsomi fehér-homokos partján, fakultatív programok

Számtalan programlehetőség közül választhatunk, melyeknek többsége egyenesen szállásunkról, a Kinasi Lodge-ból indul! A Lodge vendégei számára a következő programokat ingyenesen biztosítja: kerékpár/ tengeri kajakhasználat/ és madárles a közeli mangróvék közt, vezetővel. 

További fakultatív programlehetőségek:

  •  Ras Kisimani történelmi „ elsüllyedt városának” felkeresése hajóval, piknik ebéddel a szigeten
  •  búvárkodási lehetőség (nappali, éjszakai) a Kinasi Lodge saját, PADI 5 star búvárközpontjában. További   érdekesség, hogy a vezető búvár 8 évet élt Magyarországon, kicsit ért és beszél magyarul is. 
  •  mélytengeri horgászat
  •  vitorlázás arab típusú dhow vitorláshajóval, ugyanezekkel naplemente néző romantikus túra a sziget körül
  •  kulturális séták: Chole-sziget/ Jibondo falu és sziget/ Utende falu, bozótséta kókuszfarmokon.

8-9. nap: Búcsú Mafia-szigettől, hazautazás

Visszautazás Mafia szigetről Dar-es Salaamba kisrepülőgéppel augusztus 15.-én. (13:10-13:40). Visszaindulás 17:55-kor Dar -es Salaamból Addisz-Abebába. 20:35 érkezés Addisz Abebába. 00:35 tovább indulás Bécsbe, 06:05 érkezés Bécsbe (augusztus 16).

Következő időpont

2020. augusztus 07. -

2020. augusztus 16.

Jelentkezési határidő: 2020. július 26.
Időtartam

10 nap/ 7 éj

Létszám

négy főtől

Rólunk mondták

Minden nagyon jó volt. Kicsit tartottam az út előtt Afrikától, de most már tudom, hogy nem volt mitől! A szállás szuper volt, az ételek nagyon finomak. A trópusi botanikus kert, az óceán látványa mindent felülmúlt. Hetekig el tudtam volna ücsörögni a Kinasi Hotel teraszán, olyan kellemes atmoszférája volt. Két év alatti kislányommal utaztam, nagyon jól bírta az utazást, nagyon élvezte a hajókirándulásokat, és türelmesen megvárta a fedélzeten, amíg snorkellingezek, vagy cetápákkal úszok! Szép élmény marad! - T-Cs. Kata

Láttam pöttyös halacskát a vízben. Mafián akarok maradni! (Megjegyzés: 9 méter hosszú cetcápára gondolt, mint halacska). - Mariatou (3,5 éves)

Elképesztő családi nyaralási élmény volt az első Mafia-szigeteki út. Sok helyütt jártam már, de ilyen természetközeli, emberléptékű, tiszta és öko-szigeten még soha. Sem a szállás, sem a programok, sem a szolgáltatások nincsenek túljátszva, úgy komfortos, és tökéletes minden, ahogy van. Az, hogy a Kinasi Lodge tényleg az otthon kényelmével kényeztet úgy tudnám szemléltetni, hogy a szakácshoz hozzá akartam menni feleségül, a matracot meg akartam venni, a body lotion készítője után pedig még Zanzibárt is bejártam. :) - Szilasi Ildikó

Minden nagyon szuper! Minden nagyon tetszik! - G. Gábor

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár