Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Madagaszkár, makik földje

Ország: Madagaszkár
Következő időpont: egész évben elérhető, tetszőleges időpontban
Időtartam: 8 naptól javasolt
Létszám: 2 főtől

Program

 
 Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak változatossága lenyűgöző a szigeten. Sétáljon baobab erdőben, ismerje meg Madagaszkár endemikus állatait, ízlelje meg a zebuhúst, üdüljön Madagaszkár paradicsomi üdülőhelyein!
 
A 21 millió lakosú Madagaszkár, a világ negyedik legnagyobb szigete, az Indiai-óceánon található. Igazi különlegessége, hogy állat- és növényfajainak 90%-a csak és kizárólag Madagaszkáron őshonos, tehát sehol máshol nem található meg a világon. Pénzneme az ariary, hivatalos államnyelve a malgasz és a francia. Az egykori francia gyarmat fővárosa Antananarivo. Útjainkat az év bármely szakában, az Ön által választott időpontban, az Ön által megadott létszámra tervezzük meg, két főtől, angol, francia vagy magyar idegenvezetéssel. Az alábbiakban bemutatunk egy általunk javasolt itinert, amelytől az Ön elképzelése, igénye szerint eltérhetünk. Ajánlatkéréshez lépjen velünk kapcsolatba.
  
Tekintse meg Madagaszkárról készült fotógalériánkat ide-kattintva!
 
Áttekintő program:
 
1. nap: Irány Madagaszkár, a nyolcadik kontinens!
2. nap: Festői tájakon át Antsirabéba, Antananarivo – Antsirabe (170 km)
3. nap: Benyovszky Móric nyomában zafírok bűvöletében, Antsirabe – Ambositra – Ranomafana (210 km)
4. nap: Lemúrok közt a Ranomafana Nemzeti Parkban (UNESCO)– Ambalavao
5. nap: Ambalavao – Ranohira (250 km)
6. nap: Isalo Nemzeti Park
7. nap: Utazás a Nap Városába, Ranohira–Toliara (250 km)
8-9. nap: Üdülés Ifaty Beachen
10. nap: Visszatérés Antananarivóba
11. nap: Indrik nyomában, Antananarivo–Andasibe Nemzeti Park (150 km)
12. nap: Andasibe Nemzeti Park
13. nap: Városnézés Antananarivóban, hazautazás
   
 
1. nap – Irány Madagaszkár, a nyolcadik kontinens!
 
Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik, a tájak, kultúrák, az állat- és növényvilág változatossága lenyűgöző a szigeten. Baobab–erdők, endemikus állat- és növényfajok, változatos gasztronómia zebuhúsból készült ételkülönlegességekkel, hagyományőrző kultúra! Utazás, érkezés az ivatoi nemzetközi repülőtérre. A vízum beszerzése, transzfer a szállodába.
 
Magasabb kategóriás szállás: Ibis Hotel Antananarivo
Alacsonyabb kategóriás szállás: Chalet des Roses
 
2. nap – Festői tájakon át Antsirabéba, Antananarivo – Antsirabe (170 km)
 
Reggeli után délnek indulunk az Antananarivótól 170 km-re fekvő, gyönyörű Antsirabéba, az ország harmadik legnagyobb városába. Hegycsúcsok, felföldek, a zöld legkülönbözőbb árnyalataiban pompázó rizsföldek és tradicionális házacskák teszik festőivé a tájat, amely mellett elhaladunk. Érkezés Antsirabéba 12:30 körül. Az 1856-ban norvég telepesek által alapított város ma a sziget söriparának központja. Az út során, Ambatolampynál (70 km-re a fővárostól) meglátogatjuk a sziget leghíresebb edénykészítőit. Vacsora és szállás Antsirabéban.
 
Magasabb kategóriás szállás: www.leroyalpalace.mg
Alacsonyabb kategóriás szállás: Voyageur Ökolodge
 
Madagaszkár- gyerek fürdik
 
 
3. nap – Benyovszky Móric nyomában zafírok bűvöletében, Antsirabe–Ambositra–Ranomafana (210 km)
 
Látogatást teszünk ékszerkészítő műhelyekben, ahol fél-drága-, illetve drágakövekkel dolgoznak. A zebu szarvából Madagaszkáron rengeteg tárgy és szuvenír készül - a szarvműves műhelyében megnézhetjük, hogyan dolgoznak ezzel az érdekes anyaggal. Antsirabéban elődünkről, Benyovszky Móricról még utcát is elneveztek, amelyet mi is meglátogatunk. Antsirabéból déli irányba indulunk, lépcsős kialakítású rizsföldek mellett. Ambositrában, a fafaragók központjában élnek a zafimaniri fafaragók is, így a város jó lehetőséget kínál szuvenír vásárlásra. Ebéd egy ambositrai étteremben, majd továbbindulás Ranomafanába (130 km). Vacsora és éj Ranomafanában.
 
Magasabb kategóriás szállás: www.thermal-ranomafana.mg
Alacsonyabb kategóriás szállás: Centrest Sejour Ranomafana
 
Tudta? Benyovszky Móric, a magyar és lengyel főnemes, híres utazó, kalandor rengeteget járt és kutatott Madagaszkár szigetén, ahol francia megbízásból 1774-ben megalapította a Louisbourg nevű települést és ahol 1776-ban királlyá választották. Itt is halt meg 1786. május 23-án.
 
Madagaszkár- rizsszemek
 
4. nap - Lemúrok közt a Ranomafana Nemzeti Parkban (UNESCO) - Ambalavao
Reggel 07:30-kor indulunk a 40.000 hektárnyi területen elterülő Ranomafana Nemzeti Park bebarangolására, mely 2007 óta a világörökség részét képezi. Utunk során első alkalommal itt fogunk makikkal és más, kizárólag Madagaszkáron őshonos állatokkal és növényekkel találkozni. A park területén 12 makifajta él, köztük a vörös maki és a világ legkisebb főemlőse, a törpe egér-maki. Ha szerencsénk lesz, még csíkos cibetmacskát is láthatunk. A park 118 madárfaja közül említésre méltó a barna lábasguvat és a kékszemű nektárpitta, mesébe illő színvilága miatt. Vacsora és szállás Ambalavaóban.
 
Magasabb kategóriás szállás: Tsienimparihy Lodge
Alacsonyabb kategóriás szállás: www.espacezongo.com
 
Madagaszkár - maki  
 
5. nap - Ambalavao-Ranohira (250 km)
 
Reggel 8 órakor indulunk útra Fianarantsoán keresztül, melynek során hihetetlen változatossággal tárul elénk a táj. Szőlőültetvények gazdagítják a vidéket, melyek a környék egyik jellegzetességei. Ambalavaoban megismerkedünk a selyemkézművességgel. Meglátogatjuk a híres antemoroi papírműhelyt, ahol napjainkig hagyományos eljárással, a havoafa kérgéből készítik a papírt. Meglátogatjuk az Ambalavaótól 85 km-re található Anja-erdőt is, ahol kb. 80 gyűrűsfarkú maki él. A park továbbá számos madárfajnak, endemikus növénynek, kaméleonfajnak ad otthont. 12:30 körül az Anja Parkban ebédelünk. Utunkat folytatva a táj délután ismét szavannássá válik, a horizonton hatalmas zebucsordák tűnnek fel, megérkezünk a bara nép földjére. Meglátogatjuk az Isalo múzeumot, majd egy ranohirai szállodában vacsorázunk és szállunk meg.
 
Magasabb kategóriás szállás: www.lejardinduroy.com
Alacsonyabb kategóriás szállás: Hotel Isalo Ranch
 
 
6. nap - Isalo Nemzeti Park
 
Egész napos túra az 1962-ben alapított, 81.450 hektáros Isalo Nemzeti Parkban. Fürdési lehetőség egy trópusi növényzettel és csavarpálmákkal körbevett, természetes módon keletkezett medencében. Piknikszerűen a szabadban ebédelünk. Délután szabadprogram, este egy lenyűgöző sziklaívből, az úgynevezett „Isalo ablakából” csodáljuk majd, ahogyan a naplementében a pálmák sziluettjei kirajzolódnak. Vacsora és szállás a ranohirai szállodában, lásd előző éj.
 
Madagaszkár- Baobabfa-sziluett  
 
7. nap - Utazás a Nap Városába, Ranohira-Toliara (250 km)
 
Reggeli után délre, Toliara felé utazunk, amely a sziget harmadik legnagyobb kikötője, a „Nap városa”. A mahafaly nép földjén megtekintjük az antanosi és mahafali hagyományos síremlékeket, melyek érdekessége, hogy a helyiek különös gonddal díszítik fel őket. Toliarából ebéd után, 14:30 körül továbbutazunk a 25 km-re található Ifatyba, Madagaszkár egyik legszebb tengerpartjára. Ifaty régiója kimondottan száraz terület, ahol kaktuszok és más szárazságtűrő növények ‘tüskés erdei’ uralják a tájat. Szállásunk ideális hely lesz az Indiai-óceánra néző strand mellett, ahol helyi halászok esti érkezését és a zsákmány kipakolását figyelhetjük meg. Ez Madagaszkár egyik legszebb helye, tökéletes a pihenésre.
 
Magasabb kategóriás szállás: Les Dunes d’Ifaty
Alacsonyabb kategóriás szállás: Hotel Ifaty Beach Club
 
 
8-9. nap - Üdülés Ifaty Beachen
 
Ez a két nap a tengerparti üdülésé. Több mint ezer kilométer utazás után megpihenünk a mozambiki csatorna kedvelt üdülőpartján. Ifaty közelében gyönyörű korallzátonyok találhatók, így lehetőség van búvárkodásra és szabadmerülésre is. Fakultatív programlehetőségek: strandolás, csónakázás, búvárkodás, vízisíelés, halászat, hajózás. Vacsora és szállás Ifatyban, lásd előző éji szállások.

  
10. nap - Visszatérés Antananarivóba
 
Délelőtt strandolás, szabadprogram, délután visszaút Antananarivóba az Air Madagascar belföldi, menetrend szerinti repülőjáratával. Visszatérés a szállásra, lásd első éj.
11. nap - Indrik nyomában, Antananarivo–Andasibe Nemzeti Park (150 km)
 
A fővárostól 72 km-re található “Peyrieras” magánparkot látogatjuk meg, ugyanitt ebédelünk. Ebéd után tovább indulunk az Andasibe Nemzeti Parkba, amely kiváló hely arra, hogy megfigyeljük az indriket, a sziget legnagyobb testű makifajtáját. Elhelyezés az Andasibe szállodában.
 
Magasabb kategóriás szállás: Andasibe Hotel
Alacsonyabb kategóriás szállás: Feon'ny ala Hotel
 
Madagaszkár- indri 
Madagaszkár- kaméleon
 
12. nap - Andasibe Nemzeti Park
 
Reggeli után a rezervátum Analamazaotra Speciális Indriejinek nevezett erdejébe kirándulunk, amely korábban a fafeldolgozás központja volt. A Vakôna Forest Lodge magánparkban lemúrokkal játszhatunk és barátkozhatunk. Visszautazás Antananarivóba. Vacsora és szállás Antananarivóban, lásd első éj.

Madagaszkár- lemúr
 
13. nap - Városnézés Antananarivóban, hazautazás
 
Városnézés Antananarivóban, mely során felkeressük a XVII. században épült Ambohimanga palotát, a mellette található kilátóhelyet és a Benyovszky utcát is. Ellátogatunk néhány művészeti termékeket áruló boltba, ahol kedvünkre alkudozhatunk, vásárolhatunk és megismerkedhetünk a madagaszkári iparművészettel. Itt növényi rostból készített táskák, kalapok és játéktárgyak, selyemsálak és zebuszarvból faragott ékszerek ezrei közül választhatunk, illetve eredeti madagaszkári vaníliát és fűszereket vásárolhatunk. Transzfer a nemzetközi repülőtérre. Visszautazás Budapestre. 
 
A galériában látható fotográfiák nagy részét Lantai-Csont Gergely, a National Geographic által is díjazott fotográfus készítette.Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket