Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Dél-afrikai Szivárványút és Sváziföld

Ország: Dél-Afrikai Köztársaság
Következő időpont: egész évben elérhető
Időtartam: 19 nap
Létszám: 8 főtől

Program

 
Az alábbi utazást kis baráti társaságoknak, családoknak ajánljuk, 8 főtől. Ajánlat kérésért kérjük, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén.
A Szivárványút egy nagykörút a Dél-afrikai Köztársaság keleti oldalán, mely áthalad Szváziföldön is. A változatos, sok utazással járó túra során - melyben lesznek napok, melyeket csak utazással töltünk - végiglátogatjuk a térség főbb látnivalóit, nagy hangsúlyt fektetve a nemzeti parkokra. Az út "részvételt igénylő út", azaz segítünk a túravezetőknek a ki és bepakolásban, az étkezések utáni mosogatásban.

0-1. nap - Érkezés Johannesburgba
A reptérről egyenesen városnéző túrára megyünk, mely során érintjük Johannesburg belvárosát, a Mabong negyedet, a Jovel-hegyet, ahol mindenki Istenhez beszél, Nelson Mandela házát. A túrát Soweto-ban fejezzük be (hűtőtornyok, Nelson Mandela ház, Hector Pieterson múzeum, Regina Mundi templom).
Szállás: Johannesburg, Rivonia Lodge, Sandton
Ellátás: nincs
 
2. nap - Johannesburg - Mpumalanga
6:30 h-kor indulunk a Mpumalanga régióba, ahol hegyek, panoráma útvonalak, völgyek, folyók, vízesések és erdők határozzák meg a tájképet. A Földön kevés hely szállhat versenybe a táj szépségével. Látogatást teszünk Pilgrim's Restben, az aranyásók ma már csak skanzen városában, és a világhírű Panoráma Úton kitekinthetünk Isten Ablakából a Krüger 700 méterrel lejjebb fekvő távoli területére és megtekintjük Bourke's Luck Potholes-t, mielőtt elfoglalnánk a szállásunkat.
Táv: ca. 380 km
Ellátás (E-ebéd, V-Vacsora)
 
 
 
3. - 4 nap - Krüger Nemzeti Park
Dél-Afrika legnagyobb és leghíresebb nemzeti parkja 16 különböző ökoszisztéma és a világ vadban egyik leggazdagabb vidéke. A Nagy Ötös (oroszlán, leopárd, elefánt, kafferbivaly, orrszarvú) hazája. Vadlesek során derítjük fel titkait és lakóit.
Szállás: A Krüger területén lévő táborban; https://www.sanparks.org/parks/kruger/camps/lower_sabie/default.php
Ellátás: REV
Opciós program: éjszakai vadles
 

 
5. nap. - Sváziföld - Malolotja Nemzeti Park
A sváziföldi Malolotja Nemzeti Park a következő megállónk. Gyalogtúra során derítjük fel növény és állatvilágát.
Szállás: Hawane Lodge
Távolság ca. 200 km
Ellátás: REV
 
 

6.-7. nap - Zuluföld
Mbanéhoz közel meglátogatunk egy kézműves piacot, ahol fantasztikus választékot találhatunk az afrikai kézműves remekekből, és meglátogathatjuk egy afrikai sámán standját is! Visszatérünk a Dél-afrikai Köztársaságba, és a Mkuzi Nemzeti Parkban töltjük az elkövetkezendő napot is, amely a veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvú hazája. Délután meglátogatunk egy zulu falut, és ismereteket szerzünk a zulu kultúráról.
Szállás: Mkhuzi Game Reserve, (állandó, deszkaplatón álló sátrak, mindegyikben fürdőszoba)
Távolság: ca.300 km
Ellátás: REV
 
 
8.-9. nap - Drakensberg-hegység
A Drakensberg-hegység a Világörökség része. A Mkuziból egy egész napos utat követően érkezünk ide, és kirándulunk (gyalogtúra) a hegyekben.
Szállás: Lotheni Camp
Távolság: 500 km
Ellátás:REV
 
10.-11- nap - Wild Coast
Úton a Wild Cost-ra (vad partvidék) meglátogatjuk Qunu-t, Nelson Mandela városát. A Wild Coast egy relative érintetlen partvidék, gyönyörű tengerpartok, nyílt terek, erdős területek jellemzik. Kei Mouth-ban éjszakázunk, és a következő nap szabadprogram során ismerkedhetünk a helyiekkel, és deríthetjük fel a partokat.
Szállás: Benmore Lodge, kétszobás apartmanok, közös fürdőszobával
Távolság: 600 km
Ellátás: REV
 
 
12. nap - Addo Elefánt Park
Az Addo Elefánt Parkot 1931-ben alapították, hogy az utolsó 11 elefántot megmentsék a kihalástól. Ma több mint 600 elefánt vándorol területén. A parkban ugyancsak megfigyelhetjük a keskenyszájú orrszarvúkat, bölényeket, oroszlánokat és leopárdokat és többféle antilopfajt.
Szállás: Addo Elefánt Park
Távolság: 500 km
Ellátás: REV
 
 
13. nap-14. nap Knynsna /Tsitsikama
2 éjszakát Knysnában töltünk, egy csendes lagúna partján. Egynapos túrát teszünk a Storm-folyó torkolatához, ahol a vállalkozó kedvűek felmászhatnak a környező sziklákra. A Tsitsikama Nemzeti Park 80 km hosszú tengerparton terül el, területén túrázhatunk, motorcsónakkal felúszhatunk a Storm folyó torkolatába (szabadprogram).
Szállás: Lagoona Inn; http://www.lagoona.co.za/
Távolság 300 km
Ellátás: Rx2, Ex1 vacsora saját költség a kiváló tengeri herkentyűs éttermek valamelyikében
Opciós programok: bungi-jumping (216 méter!), bálna les (szezonfüggő) lombkorona canopy tour, motorcsónakkal a Storm folyó torkolatába
 
15. Hermanus
Júniustól novemberig Hermanus a világ egyik legjobb szárazföldi bálna les helye. Szezonon kívül meglátogatjuk Fernkloof Nemzeti Parkot, ahol a virágzó fynbos-ban gyönyörködhetünk.
Távolság: 420 km
Szállás: Baleens Guest House www.baleens.co.za
Ellátás: R,E, -)
 
 
16. nap Fokváros
Fokváros a világ egyik legfestőibb fekvésű városa, melynek középpontjában a Tábla-hegy magasodik. Útközben meglátogatjuk Stellenbosch-t, az ország legismert borvidékét, egy borospincét és bort kóstolhatunk (saját költség).
Távolság: 150 km
Szállás: Sweetest Guesthouses http://www.sweetestguesthouses.com
Ellátás: R, -,-)
 
17. nap Fokváros
Útba ejtjük a Hout-öblöt, a világ legfestőibb útján, a Chapmann's Piek-en pedig eljutunk a Jóreménység fokához. Visszaúton megpihenünk a Hout-öbölben (hajós fókales lehetőség) és megcsodálhatjuk a Boulder's Beach-i pingvinkolóniát. A V&A Waterfronton pedig a shoppingolók élhetik ki szenvedélyüket.
Szállás: Sweetest Guesthouses http://www.sweetestguesthouses.com
Ellátás: R, -,-)
 
 
18. nap Fokváros
Felmászunk (vagy aki nem vállalja, kabinos felvonóval felmehet) a Tábla-hegyre, hogy teljes szépségében gyönyörködhessünk a város látnivalóiban.
Opciós programok: Robben-sziget túra, Kirstenbosch Botanikus kert, Cape Town városnéző túra, hajós fókales, ketreces merülés a fehér cápával
Szállás: Sweetest Guesthouses http://www.sweetestguesthouses.com
Ellátás: R, -,-)
 
19. nap - Fokváros
A kora délutáni órában utazás haza
Opciós program: Cecil Rhodes háza, Groote Schurr
Ellátás: R, -,-)
 

 

 
 
 Ossza meg ismerőseivel:
Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket