Társoldalak: www.afrikaexpo.hu | www.balletcamara.com youtube | facebook | English website

Galéria

Incentív út Szenegál, 2014 tavasz!

A jókedvű és összeszokott csapat kacagása már Lisszabonból elhallatszott Dakarba. Az út során a 'standard' programokon túl (szafari és vadles, Saloum Nemzeti Park, nyaralás az Atlanti-óceán partján stb.) sok csodálatos dolog és rendkívüli élmény ért bennünket, amelyről a fotók is beszámolnak.
 
Mivel mindent nem lehet elmesélni, ezért néhány emlékezetes pillanatot szeretnék kiemelni az utazásunkból. Megérkezésünk napján részt vehettünk az egykori szenegáli birkózó bajnok, Balla Gaye jóvoltából egy szenegáli birkózó versenyen, ahol nemcsak, hogy testközelből élhettünk meg egy hihetetlenül izgalmas és látványos szenegáli birkózó, úgynevezett laamb meccset, hanem közel mehettünk az úgynevezett marabukhoz, 'tradicionális orvosságos emberekhez' is, akik a mágiával és rítusokkal készítették fel a sportolókat a mérkőzésre. Később a Szenegálban oly elterjedt és hihetetlenül fontos helyi vallás, a muridizmus vallásalapítójának unokájával találkoztunk vidéki rezidenciáján. A köztiszteletben álló vallástudós, akit tíz ezrek istenként tisztelnek Szenegál-szerte nemcsak, hogy egy keleti mesébe illő módon megvendégelt bennünket, de hosszú ideig beszélgethettünk is vele. Találkozásunk végén pedig imát mondott értünk, hosszú életünkért, szerencsénkért, amely Szenegál-szerte az egyik elképzelhetőbb legnagyobb áldás és szerencse. Utunk során végig lubickoltunk a szenegáli vendégszeretetben, azaz Terangában, a helyiek csókolgatták- ölelgették utastársaimat, akik közvetlenségükkel, nyitottságukkal hamar belopták magukat a helyiek szívébe. Életre szóló élmény volt egyik este elmenni a patinás Szenegáli Nemzeti Táncszínház gálaestjére, ahol a program azzal kezdődött, hogy két órán keresztül a legpompásabb ruhakölteményekben vonultak be a vendégek, hogy elfoglalják helyeiket. Már önmagában ez is felért egy showwal, de utána kezdődött csak az igazi mámor: a SORANO Nemzeti Táncszínház zenészeinek, majd táncosainak a fellépése. Gyönyörű hangok, ruhák, dallamok, és bonyolult koreográfiák. Ütemes tánc és profi előadóművészek. Tökéletes alkalom a kikapcsolódásra, és arra, hogy még jobban megszeressük Afrikát!
 
Utastársaink véleménye az útról: 
"Nagyon szépen köszönöm a sok-sok élményt, legfőképpen a ....mindent!" (T. Judit, Budapest)
 
"Mindenre mosolyogva emlékszem, amire nem azt sajnálni fogom."(F. Péter, Nyíregyháza)
 
"Izgalmas utazásra készültünk, és utólag elmondható, hogy várakozásainkat felülmúlta az utazás, felejthetetlen emlékekkel gazdagodtunk! Mindent nagyon köszönök, mert Veletek sokkal közelebb kerültem a csodálatos Afrikához!" (B. Bettina, Budapest)
 
Fotók: utazzafrikaba.hu
1. / 69 kép
Egy oldalon megjelenített képek száma:
« 1 2 »
« 1 2 »Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
Afrika-szakértő, ügyvezető
+36205410757

www.utazzafrikaba.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegyzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket