Algéria csodás tájai

Program

Algéria a Földközi-tenger partján terül el. Északon a tengerpart mellett húzódik az Atlasz-hegység, délre haladva a terület túlnyomó részét sivatagok borítják. A klíma mediterrán és/vagy sivatagi. Enyhe a tél, forró, száraz a nyár a partok mentén; száraz hideg a tél és meleg a nyár a magas fennsíkokon. Nyáron jellemző a sirokkó, amely egy meleg, vöröses-barnás homokszemeket hozó szél. Nincs Magyarországhoz képest időeltolódás. A fizetőeszköz az algériai dinár, 1 euró kb. 105 algériai dinár. Föbb látványosságok: Algír óvárosa, a sivatagi oázistelepülések, a berber kultúra megismerésének lehetőségei, érdekes falvak, berber várak, olyan UNESCO világörökségek, mint Djemila római kori maradványai, a Tipasa-i vár romjai, a M'zab völgye, Beni Hammad erődítménye, Tassili-n Ajjer-nél a sziklafestmények.

  

Program áttekintő: 

1. nap - 2019. december 4.: Irány Algéria!
2. nap - 2019. december 5.: Irány a sivatag! éj a sivatagban
3. nap - 2019. december 6.: Irány a vörös Tadrart-hegyvonulat!, éj a sivatagban
4. nap - 2019. december 7.: Tovább a vörös sziklarengetegben, utazás vissza Djanetbe, éj Djanet és Algír
5. nap - 2019. december 8.: Tipáza romvárosa, sivatagból az ókori romok világába éj Tipaza
6. nap - 2019. december 9.: Algír és mítikus óvárosa, a kaszba, éj Algír
7. nap - 2019. december 10.: Kirándulás a Chrea Nemzeti Parkban, éj Algír
8. nap - 2019. december 11.: Búcsú Algériától, hazautazás

Program:

1. nap: Irány Algéria!


Indulás 14:00-kor Budapestről, érkezés Algírba 16:05-kor. Tovább utazás 22:00-kor, érkezés Djanetbe 0:15-re. Transzfer a szállásra, éj Djanet  Szállás: Touareg típusú sátrak, 2-5 ággyal (nagyméretű, szobaszerű sátrak), közös zuhanyzó és mosdó. Touareg típusú hangulatos közös étterem.

2. nap: Irány a sivatag!, éj a sivatagban

Korai reggelit követően  négykerék meghajtású terepjárókkal indulunk neki a sivatagnak a “vörös Tadrart”  felé. A táj különlegességét a narancsságrás színvilágú homokdűnék, homoksivatag és a sötétvörös sziklák kontrasztja adja.  A legizgalmasabb helyek mintegy 190 km-re találhatóak Djanettől. Rövid piknik ebéd, vacsora és éj sátrakban, a sivatagban.


 

3. nap: Irány a vörös Tadrart-hegyvonulat!, éj a sivatagban

„ Isten azért teremtette az ember számára a vizes élőhelyeket, hogy élni tudjon,
a sivatagot pedig azért, hogy megtalálja a lelkét!” (Touareg közmondás)"

A mai napon felfedezzük a köznevén “vörös Tadrart” hegyvonulatot, mely a líbiai Tadrart Acacus 100 km hosszan elnyúló folytatása. Az Akkakusz hegyvonulat, mely Algéria és Líbia határán fekszik. 1985 óta az Unesco Világörökség részét képezi a  több ezer barlangrajz miatt, amelyek  i.e. 12.000 és i.u. 100 között készüktek. Az itt fellelhető barlangrajzok az állat és növényvilág változását, valamint az emberiség fejlődését is bemutatják. részén. Két- három órás gyalogtúrát teszünk a sivatag legkülönlegesebb részein, ahol a legjobb fotókat készíthetjük. Piknik ebéd a homokdűnék és a sajátságos sziklaformák között. Vacsora és éj a sivatagban, sátrakban.

  

 

4. nap: Tovább a vörös sziklarengetegben, utazás vissza Djanetbe, éj Djanet és Algír

„Ha a sivatagba indulsz, két zsákot vigyél.
Az egyiket, amelyből adni, a másikat, amibe kapni tudsz!”  (Touareg közmondás)"

Reggelit követően tovább barangolunk a nem mindennapi tájon, megtekintjük a hires, 9500 éve készült “síró tehén sziklarajzot” mely a Tassili sziklaművészet egyik leggyönyörűbb alkotása, majd visszautazunk a szaharai oázis-városba, Djanet-be.  Vacsora Djanetben,ahol megkóstolhatjuk a sivatagi teat, melyet három körben szoktak a helyi népek fogyasztani, mondásuk szerint az első keserű, mint az élet, a második édes, mint az élet, a harmadik pedig édes, mint a szerelem. Repülőtér előtt pihenő illetve frissítő szoba igénybe vehető, közös zuhanyzó használható. Transzfer a djaneti repülőtérre.

     

5. nap: Tipáza romvárosa, sivatagból az ókori romok világába éj Tipaza

Transzfer a djaneti repülőtérre, indulás 3:15-kor, érkezés Algírba 5:30-kor, az Air Algerie menetrendszerinti belföldi járatával. Transzfer a szállásra, a Hani Hotelbe ****. Pihenés. Késői reggeli után útnak indulunk Tipáza romvárosa felé, mely 50 km-re található Algírtól. Az utat a gyönyörű, nyugati parton tesszük meg. Megtekintjük Szeléné Mauzóleumát. A különleges, dombra épült "berber piramisban" Marcus Antonius római hadvezér és VII. Kleopátra egyiptomi királynő lánya, Szeléné nyugszik. Tipasát a föníciaiak alapították. Kedvező tengerparti fekvése miatt a rómaiak kikötővárossá fejlesztették. I.sz. 39-ben Claudius császár építtette a 2 km hosszú városfalat. Később Sándor püspök itt létesítette székhelyét, innen irányította az aniánusok és donatisták szektái elleni harcot. A várost a vandálok elpusztították. A gyarmatosító franciák megtalálták a romokat, és kiásták  Észak-Afrika legszebb romvárosát, melynek múzeumát egy régi római kúria parkjában rendezték be. Ritkán látható épségben megmaradt római és keresztény szarkofágok, oszlopok, szobrok találhatók itt. Sok gazdag római polgár tengerre néző villája állt ezen a helyen, ahol a konyha szoba kövein mozaik részleteket, épen maradt korsókat is láthatunk. A romok közül kiemelkedik a pilléreken nyugvó Fórum, a Bazilika. Frissen fogott halas ebéd egy tengerparti étteremben. éj Chenoua Beach Hotel, a Földközi-tenger partján

   
  

6. nap: Algír és mítikus óvárosa, a kaszba, éj Algír

Reggeli után felfedezzük Algír óvárosát, Megismerjük a főváros nevezetességeit, a kikötő környékét, a város központját, az új mór stílusú prefektúrát, a város jelképét. A villanegyedben laktak régen a gazdag gyarmatosítók. A pálmafákkal szegélyezett sétányról több lépcsősor vezet fel a magasabb részekre. A legszebb lépcső a kaszba széléig vezet, ahol árusok kínálják portékáikat. A mitikus Citadellába hat kapun át lehet bejutni, és 15 mecset található itt. Megnézzük a Jamaa-al-Jdid mecsetet. A Palais des Rais palota kulturális és művészeti központnak ad helyet. A városképet uralja a mindenhonnan látható, város fölé magasodó hatalmas Miasszonyunk Bazilika, mely szinte kísértetiesen hasonlít a marseille-i Notre-Dame Székesegyházra. Ez a fenséges főváros 1992-ben bekerült az UNESCO Világörökség kincsei közé. Az algíri kaszba, az algíri óváros (UNESCO) egy igazán sajátságos világ. Zeg-zugos utcácskáiban a mindennapi élet mozzanatai figyelhetőek meg:  van itt hentesbolt, zöldség- és textilpiac, kenyérsütő és rézműhely, fürdők, és rengeteg teázó és kávézó, ahol napjában többször összegyűlnek a férfiak.   Ellátogatunk a Bardo Őstörténeti és Néprajzi Múzuemba , Algéria nemzeti múzeumába, mely egy  egykori mór villában lett kialakítva. Algír legjobb múeuma amely interaktívan mutatja be, hogy a térség klímája és természeti környezete hogyan változott az eonokon át és hogyan befolyásolta az emberiség és a vadon élő állatok fejlődését. Példa erre a rengeteg fosszília, neolitikus kerámiák, sziklafaragások és falfestmények a Szaharából. Délután pihenés a Jardin d'Essai botanikus kertben egzotikus növények ölén.  Tradicionális vacsora egy helyi étteremben Éj Algír, HANI Hotel  ****

7. nap: Kirándulás a Chrea Nemzeti Parkban, éj Algír

Reggeli után túrázás a Chrea Nemzeti Parkban, mely 50 km-re található Algírtól, az Atlasz-hegység részét képezi. Természetvédelmi szempontból fontos, ritka és veszélyeztetett ökoszisztémával bír. Változatos növény és állatvilágával mindenkit rabul ejt. A nemzeti park területén több, mint 1200 féle növény és állatfajjal tudunk találkozni, köztük a atlaszcédrussal, vagy épp a berber makákóval. Mindemellett a különleges természeti környezet sokféle kultúrát is magáénak tudhat. Körülbelül ezer ember él a park területén, akik főleg gazdálkodással foglalkoznak, különböző arab, andalúz, berber kultúrák képviselőiként. Éj Algír, HANI Hotel  ****  

  

   

8. nap: Búcsú Algériától, hazautazás

Transzfer a reptérre. Indulás 09:00-kor, érkezés Budapestre 13:00-ra, az Air Algerie járatával.

Figyelem! Szubszaharai Afrikában a leggondosabb tervezés és körültekintő utazásszervezés ellenére sem lehet kifogástalanul utazást szervezni. A helyi turisztikai szolgáltatói szint, az eltérő időmenedzsment, iskolázottsági színvonal, úthálózat és kultúra ezt nem teszi lehetővé. Minden afrikai túra rugalmasságot, és flexibilitást kíván utasainktól. Szálláshelyeinken -nagyon ritkán ugyan- de előfordulhat a víz-és áramszolgáltatás kimaradása, a meleg víz szolgáltatás szüneteltetése. Az utazásszervező fenntartja a jogot, hogy a programok sorrendjét megváltoztassa, és kis mértékben eltérjen az út  maximális élvezhetősége érdekében a programban leírtaktól.

FIGYELEM! A PROGRAMOK NAPI SORRENDJÉNEK VÁLTOZTATÁSI JOGÁT FENNTARTJUK! AFRIKAI SZÁLLÁSAINKON RITKÁN UGYAN, DE ELŐFORDULHAT AZ ÁRAM- ÉS A VÍZSZOLGÁLTATÁS IDŐSZAKOS KIMARADÁSA!

Ország

Algéria

Következő időpont

2019. december 04. -

2019. december 11.

Jelentkezési határidő: 2019. november 04.
Időtartam

8 nap

Létszám

6 főtől

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Bezár