A nagy nap Mauritiuson!

Infók és árak

Mauritiuson esküdnél? Írj az címre a választott szállás, a kb. utazási időpont és az utaslétszám megadásával, és mi postafordultával válaszolunk Neked.
Repülőjegy- a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival 220.000 forinttól!
 
Utazási tanácsok és javaslatok:
 • Javasoljuk, hogy minimum 8 napot töltsön el a szigeten, mert a kiutazás költséges. 
 • Az útlevél utazástól számított minimum hat hónapig érvényes kell, hogy legyen. Két üres oldal kell, hogy legyen az útlevélben.
 • Az ország fővárosa, Port Louis. Függetlenségét 1968-ban nyerte el az Egyesült Királyságtól. A lakosság 68%-a indiai, 27%-a kreol, 3%-a kínai és 2%-a francia. A lakosság összetételéből adódóan a miniszterelnök mindig indiai.
 • Mauritius gazdasága összetett, a vagyoni különbségek nagyok. A gazdaság főként a cukornádtermelésen, az idegenforgalmon, a textiliparon és a szolgáltatásokon alapul. 
 • Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, attól kérik a sárgalázoltás meglétét igazoló könyvet, egyébként nincs kötelező oltás.
 • Maláriaveszély nincs, ezért nem szükséges malária megelőzésére szolgáló gyógyszer utazás előtti beszerzése.
 • A kórházak jó színvonalúak, de drágák, ezért csak biztosítással utazzanak a szigetre, ami egyébként is kötelező. Utazási Irodánk a QBE Atlasz biztósító társasággal dolgozik együtt, kipróbált partnerünk az afrikai kontinensen.
 • A nyár a szigeten decembertől júniusig (24-32 °C), a tél júliustól szeptemberig (17-27 °C) - tart. Általában elmondható, hogy az időjárás száraz és meleg, kevés esővel, magas páratartalmú levegővel.
 • Decembertől márciusig strandoláshoz és búvárkodáshoz, júniustól augusztusig szörfözéshez, októbertől áprilisig mélytengeri horgászáshoz ideális az időjárás.
 • Elektromosság 220 V, angol típusú konnektorok.
 • A hivatalos pénznem a rupee (rúpia)
 • Mauritius hívószáma: +230 vagy 00 230.
 • Kedvelt szuvenírek: dodó madaras szobor, póló, képeslap, kézműves hajómodellek, tea, rum, szivar, egzotikus fűszerek, korallból készült nyakláncok, karkötők.
Privát
Ország

Mauritius

Létszám

2 főtől

Rólunk mondták

Gyönyörű a sziget: a természet, a pálmaerdők, az Indiai Óceán, a vízesések, az óriás teknősök, a szabadon ugráló majmok, a klíma – mintha az édenkertben lettünk volna. Mindenütt cukornád és ananász ültetvények. Vanilia illatban úszik a sziget. A családias légkörű, tengerparti szállodában /Attitude Recif/ nagyon barátságos a személyzet és változatos, kitűnő a konyhájuk. Ápolt kert, tisztaság, vendégszerető légkör. Mindenki beszél angolul és franciául a kreol nyelv mellett. - S. Mária és C. József

Csodálatos volt a mauritiusi utunk, egy igazán emlékezetes és gyönyörű utazás és valódi pihenés tökéletes kombinációja. Ideális választás volt az október vége – november eleje időpont, mert ekkorra már szuper az idő de még pont a mauritiusi “nyári szünet” előtt voltunk. Káprázatos helyekre jutottunk el a helyi, profi idegenvetők segítségével, akik személyre szabottan nekünk rakták össze a programokat. Így, bár a szálloda (Blumarine Attitude) arra csábított, hogy ki se mozduljunk az all inclusive ellátás kényelméből, jártunk őserdőben és botanikus kertben, tettünk kirándulást városban és hegyekben, láttunk vízeséseket, tavakat és szurdokvölgyet, úsztunk delfinekkel és sétáltunk óriásteknősökkel és remekül éreztük magunkat a csodálatos tengerpartokon. A szállodai pihenést teljessé tették a minden igényt kielégítő éttermek, csodás medencék, búvárkodás, vitorlázás, katamarán-túra és a változatos esti műsorok és tánc. Nem is értjük, miért nem maradtunk tovább… - R. Család, Budapest

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Utazási Irodánk a Magyar Utazásszervezők Országos Szövetségének és az Afrikai Utazási és Turisztikai Szövetségnek is tagja
Bezár